Den där jävla ”egentiden”……

Avkoppling!

IMG_4044.JPG

IMG_4048.JPG

Ja men ni vet den här lilla stunden som man som mamma (eller pappa) ibland försöker skrapa fram. En liten stund av avkoppling och njutning. Man försöker snabbt hitta en stund av egentid. Det har man ju liksom läst i de flesta blaskor. Överallt. Typ, ”Såhär hittar du egentid”. Man kastar sig över artikeln och lovar sig själv att man minsann fr o m nu ska ge sig själv lite egentid. För det är ju så bra.

.

Så idag tänkte jag ett bad. Perfekt. Ska ta och tända ljus i badrummet också. Hade det här varit en feelgood-blogg med mycket yta så hade jag bara kunnat skriva:

-”Ååååh, tog ett sånt härligt bad tidigare ikväll, egentid när det är som bäst”.

.

Men eftersom min blogg är lite så…. verklighet rakt ut från hjärtat, så ska jag skriva hur badet var. På riktigt.

.

Alltså, tända ljusen och det gick ju bra. Jag hittade tändaren efter bara sådär en 5 minuters letande. Sen klädde jag av mig. La kläderna innanför dörren i badrummet, på golvet. Stoppade i tån som jag brände så det kändes som den smälte där i samma sekund. Pinade mig ändå i, alltså jag gillar varmt och brukar pina mig första sekunderna. Hängde liksom utanför med överkroppen första minutrarna för att överleva värmen. Blev ändå kallt efter rätt kort stund så jag fyllde på nytt tokhett vatten. Blev för varmt. Hjärtklappning. Hänga utanför. Telefonen pep, alldeles för nyfiken för att INTE kolla vad det var. Milo kommer in och bara vill snickesnacka lite. Han går. Lägger mig ordentligt i badet, vattnet väller ut. Hinner tänka att det är för att jag är lite rultig kanske? Jag är röd som en kräfta av värmen. Hade det kanske varit skönare med lite svalare vatten? Pinas lite till ändå. För det är ju skönt. Eller? En av pubbeungarna kommer in och sitter på locket på toastolen och snickesnackar lite, läser en tidning. Går ut. Är helt yr av värmen. Tvättar håret. Får vatten i öronen. Det värsta jag vet! Sköljer håret. Får inte ur allt balsam. Måste ställa mig upp. Får för mig att duschkrämen inte går bort heller så jag måste duscha ordentligt. Alla kläder inklusive mattan har blivit dyngsura. Kliver ur och torkar mig. Klar. Kräftröd & yr.
.

Det var lite skön egentid, eller?

2
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Heléne
Heléne
9 years ago

Det blir inte alltid som man tänkt sig

niiinis
niiinis
Reply to  Heléne
9 years ago

Nä, det är sällan det blir så som man tänkt när det gäller den här egentiden. 😀

Evelina
9 years ago

Ha ha ha ha…….känner igen =)

Madeleine
Madeleine
9 years ago

Hahaha du är så skön Nina! Superhärlig blogg. Känner igen det där urom barn som kommer in:) kram!

Madde K
Madde K
9 years ago

Hahaha, jag har slutat att försöka få egentid när barnen är vakna, helst när det gäller det där med att ta ett avkopplande bad. Har försökt med att låsa dörren då vi faktiskt har fler toaletter i vårt hus, men det hjälper ju f-n inte, för då är det någon som står och knackar på dörren istället.
Så nu egentidar jag när barnen somnat istället…blir lite lättare då, men jag gissar att om du skulle vänta tills dina stora somnat så får du väl bada vid 01 tiden på natten eller?

Kram

Anneli
9 years ago

Hahaha, känner så igen mig med det där med värmen på vattnet =) Har dock inget badkar längre så blir inga kräftkokningar för mig längre.

Nästa inlägg

Framtiden klarnar….

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x