Bröd i långpanna – Sååå gott!!!

GODMORGON!

Favoritmorgonen på veckan. Sova länge, ligga och dra sig och äta långfrukost. Ok, det där med sova länge var en smärre överdrift då jag är sådär på det där med sova länge. Jag somnade i alla fall om en stund.

Jag gick upp och bakade när jag vaknade. Kände att jag inte fick nog igår. 😉 Gjorde ett busenkelt bröd i långpanna som blev såååååå gott! Jag försöker hitta det optimala brödreceptet förstår ni och nu tror jag att jag gjort det. HALLELUJA alltså! Detta kan frysas, det är perfekt som ett frukostbröd, eller ett bröd till soppan. Det här brödet bara MÅSTE du testa att baka. Min familj ÄLSKAR det verkligen.

Här bjuder jag på receptet.

langpannebrod-bild

langpannebrod

LÅNGPANNEBRÖD 20 bitar:

4 dl havregryn
8 dl mjölk
50 gr jäst
50 gr rumsvarmt smör
1 msk honung
1 tsk salt
Ca 8-10 dl vetemjöl

Gör såhär:
1) Häll i mjölk (6 dl av 8) och havregryn i en kastrull. Koka upp ”gröten” och ta sedan av den från plattan.

2) Häll sedan i 2 dl (resten) kall mjölk och låt det svalna till ca 37 grader.

3) Smula jästen i en degbunke eller köksmaskin.

4) Se till att smöret är rumsvarmt, är det för kallt kan du köra det i micron i några sekunder.

5) Häll sedan i lite av havregrynsröran i degbunken tills jästen löses upp.

6) Häll sedan i resten av ingredienserna. Mjölet har du i lite i taget. Låt sedan maskinen jobba några minuter, tänk på att det är under den här tiden som glutentrådarna skapas – de som gör degen elastisk och smidig. Degen får vara lite kladdig men ändå smidig. Tänk att den ska släppa lite fint ifrån degbunkens väggar när den bearbetas. Låt sedan degen jäsa i ca 30 minuter.

IMG_4363.JPG

7) Sätt ugnen på 225 grader. Ha i bakplåtspapper i en djup långpanneplåt (standardmått 30×40 cm). Lägg i degen och platta ut den så den ligger jämnt i plåten. Jag plattade ut den med fingrarna och händerna.

IMG_4364.JPG

8) Dela sedan upp degen i 20 bitar. Jag använder min pizzasliceare, degskrapa går också fint. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa 30 minuter till. Sedan är det skjuts in i ugnen i ca 20-25 minuter. Allt hänger ju på Din ugn, håll koll på brödet. Det ska ha en fin färg uppepå.

IMG_4365.JPG

Ta ut brödet och skär upp det. Alltså, detta blev fantastiskt gott och saftigt! Jag är nästa mållös och så inihelsickes glad att ha ett bröd nu som är så sjukt gott! Du MÅSTE testa att baka detta! Skitenkelt dessutom!

långpannebröd

IMG_4368.JPG

IMG_4370.JPG

IMG_4371.JPG

Det var det, njut nu ett gott bröd!

Kolla gärna in detta glutenfria morotsbröd i långpanna!

Finns också ett vanligt morotsbröd i långpanna, supergott!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

 

 1. Gjorde precis det här brödet, men gjorde fel och lät det jäsa på plåten under första jäsningen också. Skit tänkte jag, men jag provade att grädda ändå och det blev fantastiskt gott och luftigt i alla fall 😀 TACK för ett superbra recept som definitivt ska provas fler gånger!

  1. niiinis skriver:

   Kul! 👍🏼👍🏼👍🏼

 2. Tusen tack! Precis som du har jag letat efter ett enkelt och gott recept på bröd. Jag bakade precis detta och det blev fantastiskt!
  De både ser goda ut och är perfekt saftiga och goda.

  Ska spara det här som ett av mina återkommande recept!

  1. niiinis skriver:

   Så roligt att höra! 🥰

 3. Kan man byta ut mjölken mot nåt mjölkfritt? Bakar vanligt vetebröd på vatten men tillsätter lite mer fett då.

  1. niinis skriver:

   Absolut, testa havremjölk istället.

 4. Bakat brödet idag.
  SUPERGOTT &enkelt att göra.
  Kommer bakas många gånger…

 5. Har gjort brödet tre ggr. Första gången blev det riktigt gott men väldigt tunt. Andra gången fylligare men hade inte jäst klart i mitten. Men tredje gången gillt blev det Såååå jäkla bra!!
  Tack så hjärtligt för receptet

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..