Bröd i långpanna – Sååå gott!!!
Innehåller reklam för min bakbok – annonslänk genom reklam för Bokus
GODMORGON!
Favoritmorgonen på veckan. Sova länge, ligga och dra sig och äta långfrukost. Ok, det där med sova länge var en smärre överdrift då jag är sådär på det där med sova länge. Jag somnade i alla fall om en stund.
Jag gick upp och bakade när jag vaknade. Kände att jag inte fick nog igår. 😉 Gjorde ett busenkelt bröd i långpanna som blev såååååå gott! Jag försöker hitta det optimala brödreceptet förstår ni och nu tror jag att jag gjort det. HALLELUJA alltså! Detta kan frysas, det är perfekt som ett frukostbröd, eller ett bröd till soppan. Det här brödet bara MÅSTE du testa att baka. Min familj ÄLSKAR det verkligen.
Här bjuder jag på receptet.
LÅNGPANNEBRÖD 20 bitar:
4 dl havregryn
8 dl mjölk
50 gr jäst
50 gr rumsvarmt smör
1 msk honung
1 tsk salt
Ca 8-10 dl vetemjöl
Gör såhär:
1) Häll i mjölk (6 dl av 8) och havregryn i en kastrull. Koka upp ”gröten” och ta sedan av den från plattan.
2) Häll sedan i 2 dl (resten) kall mjölk och låt det svalna till ca 37 grader.
3) Smula jästen i en degbunke eller köksmaskin.
4) Se till att smöret är rumsvarmt, är det för kallt kan du köra det i micron i några sekunder.
5) Häll sedan i lite av havregrynsröran i degbunken tills jästen löses upp.
6) Häll sedan i resten av ingredienserna. Mjölet har du i lite i taget. Låt sedan maskinen jobba några minuter, tänk på att det är under den här tiden som glutentrådarna skapas – de som gör degen elastisk och smidig. Degen får vara lite kladdig men ändå smidig. Tänk att den ska släppa lite fint ifrån degbunkens väggar när den bearbetas. Låt sedan degen jäsa i ca 30 minuter.
7) Sätt ugnen på 225 grader. Ha i bakplåtspapper i en djup långpanneplåt (standardmått 30×40 cm). Lägg i degen och platta ut den så den ligger jämnt i plåten. Jag plattade ut den med fingrarna och händerna.
8) Dela sedan upp degen i 20 bitar. Jag använder min pizzasliceare, degskrapa går också fint. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa 30 minuter till. Sedan är det skjuts in i ugnen i ca 20-25 minuter. Allt hänger ju på Din ugn, håll koll på brödet. Det ska ha en fin färg uppepå.
Ta ut brödet och skär upp det. Alltså, detta blev fantastiskt gott och saftigt! Jag är nästa mållös och så inihelsickes glad att ha ett bröd nu som är så sjukt gott! Du MÅSTE testa att baka detta! Skitenkelt dessutom!
Det var det, njut nu ett gott bröd!
Boka gärna ett signerat ex av min nya bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER”, boka den ➡️ HÄR
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Kolla gärna in detta glutenfria morotsbröd i långpanna!
Finns också ett vanligt morotsbröd i långpanna, supergott!
Kram Nina