Gudomliga tekakor

Underbara tekakor!

Nu när jag börjar få ihop några brödrecept som jag gillar så är det nästan så jag föredrar att baka allt bröd själv. Långepannebrödet (vilken succé det blev) jag bakade häromdagen finns det bara lite kvar av i frysen så idag måste jag nog slänga ihop lite mer bröd. Det är billigare och dessutom vet man vad man har för ingredienser i. Inga konserveringsämnen som förstör mitt bröd. När ungarna äter av mitt bröd får jag nästan ro i själen för att jag vet att det är bra skit i det jag gör och inget kemiskt som ska förstöra deras fina inälvor. 🙂

Det här brödet på tekakor är helt fantastiskt! Jag brukar ibland byta ut hälften av mjölet till dinkel och grahamsmjöl för att göra det lite grövre. Jag brukar öka vätskan lite när jag kör grövre bröd för att behålla saftigheten. Det funkar alldeles utmärkt att göra det. Det går snabbt att göra också vilket är en fördel enligt mig. Sen att det godaste brödet, ja det får man när man jäser massor! 🙂

RECEPT:

100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
3 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 9-10 dl mjöl

Gör såhär:

1) Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken. Det ska vara 37 grader och brukar inte behöva mycket uppvärmning för att nå det.
2) Smula jästen i en degbunke/köksmaskin. Häll degspadet över jästen och rör om tills den löses upp. Ha sedan i mjölet i omgångar till degen är smidig.

3) Den får gärna vara kladdig. Jag gör min deg i min Hercules och brukar stjälpa upp degen på mjölat bakbord som sista grej. Där knådar jag den sedan smidig och inte fullt så ”kladdig”. Lägg tillbaka i bunken för jäsning i ca 30 min, kortare tid är också ok.

4) Dela upp degen i 14 delar och forma bollar som du sedan plattar till på bakplåtspappersklädd plåt. Nagga. Jäs i ytterligare 10 min. Platta till ytterligare innan du slänger in dom i ugnen. Gräddas i 230 grader i ca 6-8 minuter.

Klart! Ät och njut med smör, ost och jordgubbsmarmelad.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

72
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Susanne
Susanne
9 years ago

Såååå goda!
Har gjort dessa flera gånger:)
Kram

Jenny
Jenny
9 years ago

Ser jätte goda ut.
Vet du om man kan byta ut jästen mot torrjäst.

niiinis
niiinis
Reply to  Jenny
9 years ago

Jajjemensan! 🙂

Josefine
8 years ago

Ser underbara ut. Får pröva till helgen 🙂

LG
LG
3 years ago

Blev riktigt bra,enkelt jag blanda i lite lantbruksmjöl

niiinis
niiinis
Reply to  LG
3 years ago

Härligt att höra! 🙂

Linda
Linda
3 years ago

Hej när ska sirapen i 😁😁

niiinis
niiinis
Reply to  Linda
3 years ago

När du löst upp jästen blir bra. 👍🏼

Sandra Dunemo
Sandra Dunemo
3 years ago

Vilken sirap är det som ska i? 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Sandra Dunemo
3 years ago

Ljus sirap

Nästa inlägg

Bra CONCEALER!

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x