Godaste saftigaste tekakorna

IMG_5148.JPG
Det Àr favvomorgonen pÄ veckan och det betyder oftast baka bröd för min del. Precis som denna morgon. Underbara saftiga tekakor blev det denna morgon!

GODMORGON!

HĂ€r har vi sovit ganska sĂ„ lĂ€nge. Vaknade först sĂ„ himla tidigt men lyckades somna om. Ja nu Ă€r det ju en hel vecka sen som jag fick baka sĂ„ i morse var det dags igen. ÄNTLIGEN! Idag mixtrade jag ihop saftiga tekakor med havregryn.

RECEPT 15 st

6 dl mjölk
3 dl havregryn
50 gr jÀst
2 tsk salt
2 msk ljus sirap
100 gram rumsvarmt smör
1/4 dl rapsolja
8-10 dl vetemjöl, jag kör alltid pÄ kÀnsla. Degen ska vara smidig men lite kladdig.

Gör sÄhÀr:

VĂ€rm upp 5 dl av mjölken under omrörning, den ska nĂ€stan koka….men bara nĂ€stan. HĂ€ll ner havregrynen och lĂ„t hela blandningen svalna till ca 37 grader. Jag lĂ€t min stĂ„ i fönstret tills den svalnat. HĂ€ll sedan i 1 dl kall mjölk.

Smula jÀsten i en degbunke/köksmaskin. TillsÀtt havregryns/mjölkblandningen och rör om tills jÀsten löst sig. TillsÀtt rumsvarmt smör, sirap, salt och olja.

HÀll i mjölet och lÄt degen jobba i nÄgra minuter. Spara nÄgon deciliter mjöl till utbakningen. LÄt degen jÀsa i 40 minuter under bakduk.

Ta upp degen pÄ mjölat bakbord och dela den i 15 bitar. Platta till varje tekaka och lÀgg pÄ bakplÄtspappersklÀdd plÄt. LÄt jÀsa i 20 minuter.

SÀtt ugnen pÄ 225 grader, jag anvÀnder varmluft för dÄ blir brödet fÀrdigt snabbare plus att det fÄr fin fÀrg. Pressa till tekakorna och nagga sedan med en gaffel. Sen Àr det skjuts in i ugnen! GrÀdda 6-8 minuter.

IMG_5148-0.JPG

IMG_5155.JPG

IMG_5150.JPG

IMG_5153.JPG

Du mĂ„ste testa att baka dessa tekakor. Milo slukar i sig, resten av familjen ocksĂ„. TĂ€nk dig lite smör och ost med grönsaker pĂ„. Å sĂ„ Bregotten som bara dryyyyyper. Svimmar lite!

2
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annika K
Annika K
9 years ago

Mums! 🙂
Den dĂ€r Mangoyoghurten har jag minsann inte sett i butiken 😛
MĂ„ste kolla upp det

Carina
9 years ago

Min svÀrmor bakade alltid nÄ liknande tekakor(tror det Àr sÄna)medan hon levde,och ibland hade man tur,att man kom dit nÀr dom var nygjorda,sÄ goooda. Sedan fick hon alltid baka dom till jul,för det hade hon gjort nÀr barnen var smÄ:-)

Linn
Linn
9 years ago

Älskar din blogg o alla recept, men dessa ojoj sĂ„ goda!!!!!
Kram Linn
PS hÀlsa maken att han förgyller med sin blogg o mÄnga skratt blir det:-)

Karin
Karin
7 years ago

Hej! Om man ska förvandla dessa till glutenfria, hur mycket mjöl ska man ta dÄ? Och vilken sort rekommenderar du? De ser jÀttegoda ut!

niinis
niinis
Reply to  Karin
7 years ago

HĂ€r har du ett glutenfritt recept! https://niiinis.se/2017/01/10/glutenfria-tekakor/

NÀsta inlÀgg

Fredagen med fullt upp!!!

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x