ANNONS

Godaste LÅNGPANNEBRÖDET med honung och solrosfrön

/
långpannebröd_långpannefrallor
bröd_i_långpanna_recept
recept_bröd_i_långpanna_med_havregryn
recept_långpannebröd_med_havregryn_solrosfrön_honung

Ok, idag bakade jag ännu ett bröd som fick det att bli fyrverkerier i gommen. Tony satt och hummade och utbrast att det var det absolut godaste brödet jag någonsin bakat. Ett långpannebröd som var alldeles saftigt, luftigt och fantastiskt gott! HELT FANTASTISKT GOTT!!!!

Har du minsta sug att baka tycker jag att Du ska baka detta långpannebröd till frukost åt familjen/sambon/mamma/barnen whatever! Alla kommer att ÄLSKA det.

LÅNGPANNEBRÖD 16 bitar

1 pkt jäst
5 dl mjölk
2 msk honung
1 msk salt
1 dl solrosfrön
7 dl vetemjöl
5 dl rågsikt

Gör såhär:

1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, solrosfrön, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.

2. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm invändigt med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. När det jäst färdigt skär du upp den i fyrkanter. Jag använder en pizzaslize.

3. Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.

TIPS:

Kalljäs brödet. Dvs, baka brödet på kvällen. Du behöver endast snabbjäsa det lite, mest för att degen ska vara lätt att jobba med i långpannan. Ett tips är att kavla ut degen med kavel och sedan placera det i långpannan. Plasta in långpannan, in i kylen över natten. Ta fram det på morgonen och tjoffa in det i ugnen så har ni ett fantastiskt gott bröd till frukosten! Familjen kommer älskar´t! 

Följ mig gärna på min FB sida för fler tips och recept HÄR
Följ mig gärna på Instagram för inspirerade bilder HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

28

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00