Godaste LÅNGPANNEBRÖDET med honung och solrosfrön

långpannebröd_långpannefrallorbröd_i_långpanna_recept

recept_bröd_i_långpanna_med_havregryn

recept_långpannebröd_med_havregryn_solrosfrön_honung

Ok, idag bakade jag ännu ett bröd som fick det att bli fyrverkerier i gommen. Tony satt och hummade och utbrast att det var det absolut godaste brödet jag någonsin bakat. Ett långpannebröd som var alldeles saftigt, luftigt och fantastiskt gott! HELT FANTASTISKT GOTT!!!!

Har du minsta sug att baka tycker jag att Du ska baka detta långpannebröd till frukost åt familjen/sambon/mamma/barnen whatever! Alla kommer att ÄLSKA det.

LÅNGPANNEBRÖD 16 bitar

1 pkt jäst
5 dl mjölk
2 msk honung
1 msk salt
1 dl solrosfrön
7 dl vetemjöl
5 dl rågsikt

Gör såhär:

1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, solrosfrön, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.

2. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm invändigt med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. När det jäst färdigt skär du upp den i fyrkanter. Jag använder en pizzaslize.

3. Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.

TIPS:

Kalljäs brödet. Dvs, baka brödet på kvällen. Du behöver endast snabbjäsa det lite, mest för att degen ska vara lätt att jobba med i långpannan. Ett tips är att kavla ut degen med kavel och sedan placera det i långpannan. Plasta in långpannan, in i kylen över natten. Ta fram det på morgonen och tjoffa in det i ugnen så har ni ett fantastiskt gott bröd till frukosten! Familjen kommer älskar´t! 

Följ mig gärna på min FB sida för fler tips och recept HÄR
Följ mig gärna på Instagram för inspirerade bilder HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

59
Subscribe
Notify of
guest

28 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maja
Maja
9 years ago

Förlåt men vad skönt, då är vi två… Har precis fått brevbesked om att jag ska utredas för fel på hjärtat, o så klart googlade jag o fick se att felet kan he plötslig hjärtdöd o är ärftlig… Som mamma far det rätt mkt tankar i huvet… O sen fick jag m öronont o ett jävla tjut i öronen o det fick liksom allt att rinna över … Suck för såna här dagar o orostankar… Blir helt slut o ledsen. Kram

niiinis
niiinis
Reply to  Maja
9 years ago

Kramar om dig massor! ❤️❤️❤️

Jessica
Jessica
9 years ago

Hej, brödet låter jättegott och enkelt att göra :). En undran bara…skär du i fyrkanter innan du sätter in plåten i ugnen?

niiinis
niiinis
Reply to  Jessica
9 years ago

Precis innan jag skjutsar in det i ugnen så kör jag med pizzaslajsaren. 🙂

Therese
Therese
9 years ago

Går det att byta ut rågsikten mot vetemjöl? Tror inte jag har det hemma och vill baka typ nu! 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Therese
9 years ago

Självklart kan man göra det!

F
F
9 years ago

Går det att göra brödet i en annan form än långpanna? Tex en mindre ugnsform av porslin eller glas..

niiinis
niiinis
Reply to  F
9 years ago

Absolut! Halvera ingredienserna bara!

Stephanie
Stephanie
9 years ago

Ska brödet alltså bara gräddas i 15 minuter? Det lät jättekort!

Emmy
Emmy
9 years ago

Min deg ville inte släppa från kanterna med allt mjöl, fick ta i lite mjöl till men den vägrade. Vågade inte ha i mer så satte den på jäsning ändå. Körde ändå länge med matberedaren. Vad gör jag för fel?
Hoppas det blir bra sen i alla fall

trackback
9 years ago

[…] Zack har inte riktigt velat äta något nu när han har varit sjuk men lite nybakt bröd gick faktiskt ner! Detta bröd är superenkelt att göra och sköter sig självt väldigt bra, så det var perfekt att baka när jag var hemma. Finns det något godare än nybakt bröd? Jag hittade detta recept hos Niinis. […]

madde
madde
9 years ago

Hej kan jag använda vetemjöl special istället för rågsikt?

niiinis
niiinis
Reply to  madde
9 years ago

Självklart!

madde
madde
Reply to  niiinis
9 years ago

Också jag har inge honung men sirap funkar det också?

Madeleine Eriksson
Madeleine Eriksson
9 years ago

Jag är inte jätte insatt när det kommer till jäst vilken sort ska man använda kronjäst (blå) eller kronjäst (röd)

niiinis
niiinis
Reply to  Madeleine Eriksson
9 years ago

Funkar med vilken jäst som helst. Sirap går jättebra! 🙂

Gunilla
Gunilla
9 years ago

Tack för ett bra recept. Maken älskar brödet. Penslade och strödde på sesamfrön innan gräddningen. Smidigt att skära med pizzarullen 🙂

Louise
Louise
9 years ago

Hej! Kikade runt bland dina recept på bröd och fastnade för det här! Går det att låta degen jäsa över natten? Och alltså bara stoppa in brödet i ungnen sen på morgonen när det börjar bli dags att äta det?

niiinis
niiinis
Reply to  Louise
9 years ago

Självklart kan du göra det!

J.H.
J.H.
9 years ago

Min vana trogen drar jag igång recept i tron att jag har allt hemma och som så ofta upptäcker jag att så inte är fallet. Det hände när jag testade det här receptet. Jag använde linfrön istället för solros. Funkade kanonbra och det inspirerade till nya kombinationer. Gårdagens tillsats var 2 dl grovriven morot. Funkade kanonbra det med! Undrar vad jag ska testa nästa gång ?

niiinis
niiinis
Reply to  J.H.
9 years ago

Testa nötter om du tål det. Riven parmesan. Soltorkade tomater. Skivade oliver och färsk rosmarin. Det är bara fantasin som sätter gränserna.

Hanna Persson
Hanna Persson
9 years ago

Hej!

Vad härliga recept du har på din blogg! Jag tyckte jag läste något om viktväktarrecept innan, och undrar om du vet ProPoints-värdet i detta brödet per ruta? 🙂

Med vänlig hälsning,
Hanna

Jasminka
Jasminka
8 years ago

Varför blev mitt bröd inte mjuk o luftig? Vad kan jag har gjort för fel? Gjorde dom det står i receptet.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Jasminka
8 years ago

Kan du ha arbetat degen för mycket? Eller för lite? Allt som oftast när man har det bekymret så beror det på för arbetad är för lite arbetad deg.

Lisa
7 years ago

Hej!
Provade ditt bröd och skrev lite om det på instagram @bakdelen men nu måste jag passa på att fråga ett proffs, hur får du det att se så fint ut med mjölet efter? Mjölar du innan eller efter ugnen? Tack!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Lisa
7 years ago

Tack! ❤️ Mjölar innan ugnen precis. 🙂

trackback
7 years ago

[…] icke glutenfria långpannebröd hittar du HÄR och HÄR.  Dessa bröd är de absolut mest besökta recepten på min […]

Lotta
Lotta
7 years ago

Hej,om manvill ha flingsalt på bullarna,tar man det före eller efter det varit i ugnen,och kan man då pensla med kallt kaffe.

Nästa inlägg

Deppig….

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x