ANNONS

Snabba scones-frallor

/

Mums!!!

Vi låg i sängen för länge för att jag skulle hinna baka bröd med jäst. Därför slängde jag ihop bröd som jag vill kalla scones/frallor. Förjäklarn’s gott alltså! 🙂

IMG_5948.JPG

IMG_5947.JPG

Fantastiskt gott och fantastiskt snabbt! På 20 minuter hade vi rykande färskt bröd på bordet. Det här kommer jag garanterat att göra igen!

IMG_5948-0.JPG

IMG_5952.JPG

RECEPT 8 st:

3 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk sirap
2½ dl vispgrädde

Gör så här:

1. Värm ugnen till 200 C. Smörj en muffinsform.

2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sedan sirap och grädde, rör sedan om till en jämn deg. Jag gjorde allt i min köksassistent.

3. Ta mjöl på händerna och rulla sedan bullar av degen, lägg sedan i muffinsformen. Platta till dom lite lätt.

4. Ta lite sirap och lite vatten i en kopp och blanda samman. Pensla bullarna med detta och strö sedan på solrosfrön.

5. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

IMG_5953.JPG

Ät dom varma med smör, skinka, ost och gurka på. Ljuvligt gott!!

Jag testade ett nytt mjöl denna gången som jag hört så mycket gott om. Lite dyrare var det men ger ett luftigt och högt bröd. Det blev verkligen dessa scones/frallor.

IMG_5954.JPG

Såhär ser det ut! Lycka till med brödbaket! ❤️

2
5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00