HJÄLP MIG!

ALLTSÅ, HJÄLP MIG!

Vad gör jag för feeeeeeeeeeeeeeeel????

.

IMG_6130.JPG

IMG_6131.JPG

IMG_6129.JPG

.

Jag älskar ju orkidéer och murgrönor mest av allt när det kommer till krukväxter. Men hur i helvittinen ska en murgröna skötas? Ok, den ska ha lagom med vatten. Men vad är lagom? 1 dl i veckan, varannan vecka? Hur mycket, hur ofta? Var ska den stå? Inte så soligt men inte för mörkt! Den här murgrönan har varit såååå fiiiin. Åh, jag har tittat på den varje dag och bara älskat den. Sen blidde den lite torr. Då vattnade jag sen och sen tog det ett par dagar och så började den tappa bladen. Först några i rötterna, idag tog jag bort dom som hängde löst och då blev den såhär.

.

Ämen snaaaaaaaaaaark! Vad gör jag för fel? Hur kan det vara så svårt? På riktigt alltså? Ni som har blommor hemma som ni klarar av att sköta i många månader eller kanske år!? Hur GÖR ni? Berätta gärna för jag suger på det här. 🙁

2
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ann
Ann
9 years ago

Den står inte för mörkt då? Den ska stå ljust och vattnas ofta. 🙂

Mallan
9 years ago

Gör som jag, glöm bort den ett tag! Det gjorde jag, den har aldrig varit finare 😀

Madeleine
Madeleine
9 years ago

Min får vatten kanske en gång i månaden och den är jättefin och bara växer. Står inte i direkt sil men i ljust rum. Mina orkideer däremot går det åt hel… Har provat allt men inget funkar:(

Karin
Karin
9 years ago

Hej Jo såhär sköter du en murgröna.regelbunden vattning annars får den lätt ohyra och regelbundet menas med får ej vattnas för mycke och heller inte glömmas bort.Jag tycker att de är bra att känna på tyngden på den innan du vattnar .om den är tung behövs inget vatten lätt då behövs de vattnas 😉 du ska försöka att hålla den där emellan Lycka till Karin

Linn
Linn
9 years ago

Jag hade samma problem med min murgröna i början. Den höll på att dö om jag inte vattnade den massor VARJE dag. (Min står i ett väldigt soligt fönster – sol rakt på från 12-solnedgång. Jag duschade den, alltså så att bladen fick vatten. Jag fick lägga otroligt mycket tid och omsorg i början. Sedan glömdes den bort ett par dagar och det fick gå någon dag mellan vattningen. NU ett halvår senare räcker det med att jag vattnar den litegrann ca varannan vecka. Så nu har den vant sig att bo hemma hos mig! Och inte i en blomsteraffär med perfekt temperatur och fuktighet, med regelbunden vattning

Linda Gustafsson
Linda Gustafsson
9 years ago

Hej! Prova att ställa den i en lite större ytterkruka,gärna med lecakulor i botten, då ruttnar den inte om du råkar vattna för mycket och torkar inte lika lätt. Om den står över ett element vill den gärna duscha ibland också!

Helena
Helena
9 years ago

Murgrönor är svåra, trivs visst bäst ute. Under min korta murgröneperiod fick jag många råd. Antingen vissnade de eller fick spinn. Ute har jag två jättefina, som har klarat både åska, hagel, drivis och gassande sol. De har fått sällskap av några fina höstväxter. Inomhus har jag nu jättefina fejkmurgrönor. Ett par av dem ser alldeles äkta ut, de andra får man kisa lite för att tro att de är äkta. Jag är nöjd och fortsätter vattna och glädjas åt mina äkta orkidéer.

Nina
Nina
9 years ago

Mina murgrönor dör också. Ser så fina ut i affären o i alla inredningstips på tidningar o nätet. Mina murgrönor får också bara spinn tappar blad torkar (fast de är blöta) o dör. Men skriv gärna om du lyckas med dina. Lycka till!
Kram❤️

Nästa inlägg

Flyktingförläggning i nöd!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x