SAFFRANSCUPCAKES

Får man tjuvstarta med julen??

Det finns dom som går i taket när man pratar om julen redan. Men såhär. Enligt mig är hösten en enda lång deppig frakt fram till julmånaden december. Enligt mig! Därför tänker jag så smått tjuvstarta med små jultips. Mest för att jag själv ska överleva hösten tills det kommer in lite ljus i våra liv i slutet av november. Idag tänkte jag börja med att tipsa om mina saffrans cupcakes med rom och rosépeppar.

.

IMG_6466.JPG
Bild på mig lånad från Recept.nu.

.

RECEPT:

3 st ägg
2.5 dl strösocker
0.5 tsk vaniljessens
100 g smör
1 dl vispgrädde
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk romessens
1.5 tsk mald rosépeppar
0.5 g saffran
En nypa salt

ROMFROSTING

100 g cream cheese
100 g mjukt smör
2-3 dl florsocker
1 tsk romessens
0.5 tsk citronsaft

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Smält smör och häll i saffran, häll i grädde och låt koka upp. Låt svalna. Häll alltsammans i äggsmeten, även vaniljessens och romessens. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och mald rosépeppar.Vänd försiktigt ner det i smeten. Placera ut muffinsformar och fyll till 2/3. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Romfrosting:

Rör ihop ingredienserna till en jämn frosting. Spritsa sedan ut på varje cupcake.

0
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alan
9 years ago

Ojdå! USA börjar kännas så B för mig liksom… Kenza plus Scarlett Johansson är för övrigt lika med Lisa Tellbe (:

Alan
9 years ago

Ojdå! USA börjar kännas så B för mig liksom… Kenza plus Scarlett Johansson är för övrigt lika med Lisa Tellbe (:

Cecilia Lundgren
Cecilia Lundgren
9 years ago

Klart man får tjuvstarta julen. Dricker julmust och drömmer om julmat men där får det dröja 1 månad säger min man.

Cecilia Lundgren
Cecilia Lundgren
9 years ago

Klart man får tjuvstarta julen. Dricker julmust och drömmer om julmat men där får det dröja 1 månad säger min man.

Nästa inlägg

Lejondals Slott

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x