Saffranssmörbullar

IMG_7781.JPG

Nu jäklar i min lilla låda ska det bli härligt att få dela med mig av detta underbara recept! Lyssna nu! Saffrans-smörbullar! Smaka på det du!? Halleluja! ❤️

RECEPT 25 st:

1 pkt jäst
5 dl röd mjölk
150 gr rumsvarmt smör (gärna extrasaltat)
2 pkt saffran
1,5 dl strösocker
1 tsk salt
2 tsk kardemumma
Ca 9 dl mjöl (det här är såå svårt då jag aldrig mäter mjöl. Men den ska släppa från kanterna i degbunken).

Fyllning:
100 gr smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
Smula jästen i en degbunke eller
köksmaskin. Värm mjölken till max 37 grader. Ta lite av mjölken och lös upp jästen. Häll i resten av mjölken. Mortla saffranet med lite av strösockret. Då släpper saffranet ifrån sig mer smak. Häll i saffranet i mjölken. Lös upp det. Ha i socker, salt och kardemumma i mjölken också. Sedan har du i smöret, dela upp smöret i bitar. Ha sedan i mjölet, lite i taget. Låt maskinen jobba en stund så glutentrådarna blir riktigt många. Låt jäsa, gärna med gladpack över i ca 30 min. Häll sedan ut degen på mjölat bakbord. Dela upp degen i ca 22-25 bitar. Rulla bullar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Jäs 30 minuter. Blanda smör, florsocker och vaniljsocker. Ställ i kylen. Gör sedan hål i mitten på bullarna. Fyll hålet med smör-röran. Grädda på 200 gr i varmluftsugn i ca 10 min. Smörj med en blandning av ljus sirap och lite vatten. Rulla i strösocker! Voilà!

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra
9 years ago

Oj! Lät ju överdrivet gott! 🙂

Sandra
9 years ago

Oj! Lät ju överdrivet gott! 🙂

Nästa inlägg

Inbjudan till Julmingel!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x