NINAS FAVORITER – FREDAGSBUKETT PÅ ASPLUNDS

Idag är jag så glad då jag äntligen kan berätta!!!

Idag är det FREEEEDAAAAG! Vi börjar med det…… 🙂

Jag har ingått ett samarbete med Ena Håbo Tidningen! Jag har nämligen fått tillgång till en helsida i tidningen där jag ska presentera mina favoriter i Enköping. Detta kommer att komma ut lite då och då och idag har den första kommit ut i tidningen. Du får självklart också ta del av allt detta, och missa heller inte erbjudandet som kommer längst ner.

.

image

På en av de mest trafikerade vägar i centrala Enköping hittar vi en liten butik. Man brukar känna igen den genom allt det vackra som tornar upp sig likt grönskande betong strax utanför butiken. Många är gångerna jag passerat och suktande kikat på allt det fina som trängts på små hyllor där på trottoaren. Det jag inte visste, var hur mycket charm och vilken underbart fantastisk historia som gömmer sig bakom de stora glasfönstren.

.

image
image

Ella Asplund hette kvinnan som startade Asplunds någongång på 1930 talet. Hon och hennes man hade en blomsterodling där Skatteverket idag ligger. Därifrån såldes sedan blomstren i den lilla butiken som från första början låg på Kyrkogatan. Irene (Maries mamma) började arbeta i blomsterbutiken som 15 åring och är säkert igenkänd av många Enköpingsbor. För fyra år sedan gick hon i pension, då hade hon arbetat och drivit Asplunds i nästan 50 år. Efter mammas pension tog Marie över. Marie har också arbetat i butiken sen hon var väldigt ung och brinner för både butik, personal och sina blommor och kommer förmodligen inte att göra annat hon heller. Det vilar en sån härlig stolthet i denna butik. Det är som att kliva in i en nästan 80 årig butik som hittat en liten modern touch. Alla kan hitta något som passar, spelar ingen roll om Du är 18 eller 98 år. De gånger jag varit in i butiken har jag knappt behövt förklara vad det är jag vill ha förrän jag stått där med en fantastisk bukett i min hand med ett stort leende på läpparna. Varje gång jag går ut från Asplunds så ler jag, det är helt sant. Trevligt, proffsigt och genuint. Inget pråligt överdrivet utan en blombutik med hjärta och kunskap.

.

image

image

image

Jag har funderat lite kring varför stora företag som hotell, kontor och banker inte ALLA har en jättestor bukett ifrån Asplunds på sina receptionsdiskar? En nästan 80 år gammal butik med en fantastisk historia i vår lilla stad, detta måste väl lyftas om något? Och HUR trevligt är det inte att komma till en reception där det står en stor bukett med färska blommor. Det skulle verkligen förgylla min annars tråkiga, gråa höst. Jag är övertygad om att alla skulle uppskatta det, såväl kunder som personal. Marie och hennes kollegor gör nämligen mycket mer än bara står i en liten blombutik med en fantastisk historia.

.

image
image

De levererar nämligen blommor och blomsterarrangemang ut till sina kunder. Ett företag kan ha Asplunds som sin egna blomsterbutik som levererar såväl buketter till personal som fyller år men också till konferensrummet, receptionsdisken eller restaurangen. Du kan också få hjälp att arrangera hela bröllop, begravningar och studenter. Endast fantasin sätter gränserna, Marie och hennes personal är nämligen öppna för det mesta och hjälper mer än gärna till. Är det något dom kan så är det blommor.

.

image

image

Jag är så glad idag för idag börjar Asplunds nämligen med något så härligt som ”Fredagsbuketten”. Det kommer finnas 3 olika buketter att välja mellan. En vanlig fredagsbukett (179 kr) en lite större minilyx bukett (279 kr) och en stor härlig lyxbukett (479 kr). Något för alla! Mitt förslag är att du nu tar och köper en sån härlig fredagsbukett, till dig själv eller någon annan (t ex frugan, mannen, svärmor, mamma osv….) Inget är härligare än att ställa en färsk blombukett i en stor vas, i sitt nystädade hem, och ha fredagsmys för hela slanten. Det ska jag göra. Det gör jag varje fredag. Skillnaden är att nu finns det ett ställe att gå till och få en färdig. Varje fredag kommer det att finnas nya buketter med nya blommor och konstellationer att handla. Så spännande. Annars är det lätt hänt att det alltid blir samma, i alla fall för mig.

Det är heller inte bara ni i Enköping som får ta del av detta. Asplunds har nämligen en hemsida där du kan beställa en fredagsbukett direkt till dörren! Det ni!!! Dock så är denna tjänst under uppbyggnad så jag får be om att få återkomma när detta är igång ordentligt. ❤️ Men du som bor eller åker förbi Enköping idag, kasta er in hos fina Marie på Asplunds och köp dig en härlig fredagsbukett. Det ska jag göra! ❤️

PS: Du vet väl att du kan läsa Ena Håbo tidningen med detta reportage HÄR!!!

0
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nina Green
Nina Green
9 years ago

Vilken mysig butik. Älskar såna små affärer för dom blir mer personliga på något sätt. Nu bor jag i Tibro men jag väntar med glädje när deras hemsida är uppe.
Ha en fin lördag söta Nina. Kram

Nästa inlägg

Nytt avsnitt av Nina & Niclas podcast ute!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x