Glutenfritt bröd i långpanna

Godmorgon!

YES, jag hann baka. Jag har faktiskt bakat sen halv sex i morse. Dock så såg jag inte hela Idol så då hajjar ni när jag somnade. 🙂

IMG_7752

Först så blev det glutenfritt bröd i långpanna (eller ugnsform). Woooooow, fi faaasen så gott. Det här receptet måste jag verkligen memorera. Alla måste prova. Så enkelt och så gott. Ytan är lite knaprig vilket förhöjer känslan ytterligare med detta bröd.

Recept:

1 pkt jäst
4 msk olivolja
6 dl mjölk
1 dl fibrex
2 tsk salt
1, 5 tsk brödkryddor
Ca 9 dl mjölmix Finax

Gör såhär:

Smula i jästen i köksmaskin eller bakbunke. Värm mjölken till 37 grader. Häll i mjölken och oljan i bunken. Lös upp jästen. Häll i fibrex, salt, brödkryddor, och mjölmixen. Arbeta ihop smeten kraftigt. Detta blir ingen deg utan mer en seg sockerkakssmet. arbeta ”degen” en stund.  Häll smeten i en ugnsform. Ca 20-25 X 30-35 cm i omkrets. Häll över lite mjölmix mjöl eller solrosfrön som jag gjort här. Man vill att den ska få lite höjd. Låt jäsa i 1 timma under bakduk. Dela sedan upp degen med pizzaslize innan du gräddar den. Grädda i 250 gr i 20-25 minuter. Ät och njut!

IMG_7747

Följ gärna min FB-sida för inspo, mer recept och tips HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR

13
Subscribe
Notify of
guest

14 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jeanette
Jeanette
9 years ago

Vill tacka dig för ett helt underbart recept. Nu kan jag o maken äta samma bröd. Innan detta receptet skulle jag aldrig äta samma bröd. Du har en väldigt bra blogg. Gott nytt år

niiinis
niiinis
Reply to  Jeanette
9 years ago

Vad roligt! Visst är det gott? Älskar det brödet. Kram

Jeanette
Jeanette
9 years ago

Vill tacka dig för ett helt underbart recept. Nu kan jag o maken äta samma bröd. Innan detta receptet skulle jag aldrig äta samma bröd. Du har en väldigt bra blogg. Gott nytt år

niiinis
niiinis
Reply to  Jeanette
9 years ago

Vad roligt! Visst är det gott? Älskar det brödet. Kram

trackback
9 years ago

[…] Glutenfritt bröd i långpanna, vansinnigt gott! Recept HÄR. […]

trackback
9 years ago

[…] Glutenfritt bröd i långpanna, vansinnigt gott! Recept HÄR. […]

Liza Borg
Liza Borg
9 years ago

Detta ska jag prova baka nu! Min dotter älskar bröd och mackor och jag vill gärna inte att hon äter alldeles för mycket kolhydrater då jag själv dragit på en rejäl övervikt, så hoppas detta kommer falla henne i smaken så hon kan njuta! =)

Jag hittade dock bara gul finax mjölmix så jag hoppas att det funkar!!

Tips på en bra serie som jag är helt fast i nu själv är Brothers and Sisters, jag hittade den på Viaplay, tänkte du kanske ville ha lite tidsfördriv! Krya på dig och tack för en härligt ärlig och fantastisk blogg!!
kramen till dig

Liza Borg
Liza Borg
9 years ago

Detta ska jag prova baka nu! Min dotter älskar bröd och mackor och jag vill gärna inte att hon äter alldeles för mycket kolhydrater då jag själv dragit på en rejäl övervikt, så hoppas detta kommer falla henne i smaken så hon kan njuta! =)

Jag hittade dock bara gul finax mjölmix så jag hoppas att det funkar!!

Tips på en bra serie som jag är helt fast i nu själv är Brothers and Sisters, jag hittade den på Viaplay, tänkte du kanske ville ha lite tidsfördriv! Krya på dig och tack för en härligt ärlig och fantastisk blogg!!
kramen till dig

Marlene
Marlene
8 years ago

Hej! Jag har inte fibrex hemma, kan jag ersätta det med något annat? Mvh Anne

Niiinis
Niiinis
Reply to  Marlene
8 years ago

Byt ut det mot mjölmix bara! 🙂

trackback
7 years ago

[…] äter just detta brödet själv så betyder det ALLT att se dom mumsa i sig av det. Jag har ju ett glutenfritt långpannebröd som jag brukar baka till mig. […]

trackback
7 years ago

[…] Vill du hellre baka ett glutenfritt långpannebröd har jag ett toppentrevligt recept HÄR!  […]

Sara Wik-Uddenberg
Sara Wik-Uddenberg
4 years ago

Hej! Så bra recept på glutenfritt bröd. Jag försöker lära mig. Använder inte mjöl, socker, majs, mjölk (så jag tar havredryck istället), ägg.
Fibrer är det samma som fiberhusk?
Försökte göra våfflor. Gick åt skogen. Har du några tips vore jag tacksam.❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Sara Wik-Uddenberg
4 years ago

Sök eller googla på glutenfria våfflor här hos mig så får du ett jättebra recept! 👍🏼

Nästa inlägg

RÖDPANG

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x