ANNONS

Glutenfritt bröd i långpanna

/

Godmorgon!

YES, jag hann baka. Jag har faktiskt bakat sen halv sex i morse. Dock så såg jag inte hela Idol så då hajjar ni när jag somnade. 🙂

IMG_7752

Först så blev det glutenfritt bröd i långpanna (eller ugnsform). Woooooow, fi faaasen så gott. Det här receptet måste jag verkligen memorera. Alla måste prova. Så enkelt och så gott. Ytan är lite knaprig vilket förhöjer känslan ytterligare med detta bröd.

Recept:

1 pkt jäst
4 msk olivolja
6 dl mjölk
1 dl fibrex
2 tsk salt
1, 5 tsk brödkryddor
Ca 9 dl mjölmix Finax

Gör såhär:

Smula i jästen i köksmaskin eller bakbunke. Värm mjölken till 37 grader. Häll i mjölken och oljan i bunken. Lös upp jästen. Häll i fibrex, salt, brödkryddor, och mjölmixen. Arbeta ihop smeten kraftigt. Detta blir ingen deg utan mer en seg sockerkakssmet. arbeta ”degen” en stund.  Häll smeten i en ugnsform. Ca 20-25 X 30-35 cm i omkrets. Häll över lite mjölmix mjöl eller solrosfrön som jag gjort här. Man vill att den ska få lite höjd. Låt jäsa i 1 timma under bakduk. Dela sedan upp degen med pizzaslize innan du gräddar den. Grädda i 250 gr i 20-25 minuter. Ät och njut!

IMG_7747

Följ gärna min FB-sida för inspo, mer recept och tips HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR

14
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00