Gun Jaensson

Nu är vi hemma igen!

Det blev en riktigt mysig dag idag. Trots det gråa vädret som faktiskt varit galet grått idag.

.

IMG_8331.JPG

IMG_8332.JPG

IMG_8330.JPG

Utställningen med Guns skulpturer var i Tingshuset i Fjärdhundra. Så vackert hus. Jag har en förkärlek till den här typen av hus och ingångar. Jag tror att jag levt ett tidigare liv där jag bott i ett slott eller kanske ett sånt här hus eftersom jag verkligen älskar det. 🙂

.

IMG_8350.JPG

IMG_8349.JPG

Alltså, Gun Jaensson, som är ett känt namn i skulpturbranschen, hon är naturkonstnär och är verkligen helt OUTSTANDING på det hon gör. Dessa två lampor är liksom helt galet fina. Allt är så naturtroget så man får gnugga sig i ögonen för att tro dom.

.

IMG_8337.JPG

En liten mus på ett knäckebröd. Allt gjort i lera. 🙂

.

IMG_8351.JPG

Detta är en vas. Den var fylld med amaryllis. Så otroligt vacker och så välgjord. Helt fantastiskt!

.

IMG_8352.JPG

IMG_8353.JPG

Tomtar och djur på stubbar och i naturen.

.

IMG_8341.JPG

Hasselnöten under musens nos är gjord i lera, de övriga är riktiga.

.

IMG_8354.JPG

Kvinnan bakom alla skulpturer, Gun Jaensson. Maddes, min svägerskas mamma. Som sagt, sååå imponerad. Du hittar hennes hemsida HÄR!

.

IMG_8357.JPG

IMG_8356.JPG

Efteråt åkte vi till vår föredetta kvarterskrog, ja när vi bodde i Fjärdhundra. Där bodde jag förresten när jag var med i Hela Sverige Bakar. SG:s heter pizzerian där. Gör ett besök där vettja om du har vägarna förbi. Åker ni till fjällen från t ex Stockholm så brukar man kunna passera just Fjärdhundra på vägen.

.

IMG_8359.JPG

IMG_8355.JPG

När vi ändå var i krokarna så svängde vi förbi Madde och Hans. Välkommen i hallen hos dom. Två tavlor som faktiskt jag gjort hänger i deras hall. Känns som en ära.

.

IMG_8358.JPG

Äntligen fick jag med dom två på bild.
Detta är alltså Tonys näst äldsta bror och hans fru. Underbara människor som vi trivs så bra med.

.

Nu har vi just ätit kvällsmat här. Trötta är vi också så nu blir det soffhäng resten av kvällen. Imorgon är det måndag igen. 🙂

1
Subscribe
Notify of
guest

12 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Erika
Erika
9 years ago

Jag vet inte hur det ser ut för andra men jag läser din blogg från tekefonen och bilderna hamnar hur som helst. Just nu är det bilder på nakna dockor över texten om att ni besökt Tonys bror och lerfigurer under rubriken Fezzzt. Ser ju minst sagt lite lustigt ut! Tänkte att du kamske inte visste eller är det bara min telefon som gör så här? Med vänlig hälsning, en teknikanalfabet

Susanne
Susanne
Reply to  Erika
9 years ago

Exakt så är det för mig oxå!!
Nu hade jag bilden på kladdkakan över texten högst upp!
Skrev en kommentar om detta för typ en månad sen..
Blir lika irriterad varje gång det händer och det är ofta tyvärr
Måste vara flera som har samma problem när dom går in via mobilen.

niiinis
niiinis
Reply to  Susanne
9 years ago

Synd att du ska bli irriterad tycker jag. Jag visade din kommentar för min webbsnubbe förra gången du skrev om det och han kollade, fixade och trixade och sa att inget var fel. Dock så är det ju det för vissa antar jag eftersom ni verkar vara fler som får det så. Vilken internetläsare har du? Safari eller vad? Tänker om vi måste gå till botten me detta nu. Vill ju inte det ska se ut som jag varit full varje dag här på bloggen….. 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Erika
9 years ago

Eftersom ni verkar vara några som får det såhär konstigt måste vi gå till botten med det. Min webbsnubbe har kollat upp detta och hittade inga fel förut dock. Men vad har du för telefon och vilken webbläsare är det? Safari eller vad? Kan vara bra att veta nu när det ska undersökas.

Erika
Erika
9 years ago

Jag vet inte hur det ser ut för andra men jag läser din blogg från tekefonen och bilderna hamnar hur som helst. Just nu är det bilder på nakna dockor över texten om att ni besökt Tonys bror och lerfigurer under rubriken Fezzzt. Ser ju minst sagt lite lustigt ut! Tänkte att du kamske inte visste eller är det bara min telefon som gör så här? Med vänlig hälsning, en teknikanalfabet

Susanne
Susanne
Reply to  Erika
9 years ago

Exakt så är det för mig oxå!!
Nu hade jag bilden på kladdkakan över texten högst upp!
Skrev en kommentar om detta för typ en månad sen..
Blir lika irriterad varje gång det händer och det är ofta tyvärr
Måste vara flera som har samma problem när dom går in via mobilen.

niiinis
niiinis
Reply to  Susanne
9 years ago

Synd att du ska bli irriterad tycker jag. Jag visade din kommentar för min webbsnubbe förra gången du skrev om det och han kollade, fixade och trixade och sa att inget var fel. Dock så är det ju det för vissa antar jag eftersom ni verkar vara fler som får det så. Vilken internetläsare har du? Safari eller vad? Tänker om vi måste gå till botten me detta nu. Vill ju inte det ska se ut som jag varit full varje dag här på bloggen….. 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Erika
9 years ago

Eftersom ni verkar vara några som får det såhär konstigt måste vi gå till botten med det. Min webbsnubbe har kollat upp detta och hittade inga fel förut dock. Men vad har du för telefon och vilken webbläsare är det? Safari eller vad? Kan vara bra att veta nu när det ska undersökas.

Katrin
Katrin
9 years ago

vilka fina skulpturer! Hoppas du sover gott i natt nu då 😉

niiinis
niiinis
Reply to  Katrin
9 years ago

Tack, det har jag gjort! 🙂

Katrin
Katrin
9 years ago

vilka fina skulpturer! Hoppas du sover gott i natt nu då 😉

niiinis
niiinis
Reply to  Katrin
9 years ago

Tack, det har jag gjort! 🙂

Nästa inlägg

Inte bakis… :)

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x