Mugcake med saffran – Mugcake med OREO

Veckans sista DUBBELRECEPT

Hoppas du finner någon inspo med mina bakverk. Någon frågade hur det kom sig att jag blev intresserad av bakning? Jag började så smått redan som tonåring och ville gärna baka själv till mina födelsedagar och sånt. Baka har alltid varit terapi för mig. Ett stort intresse och en passion. Jag älskar också att äta bakverk. Älskar caféer som faktiskt lägger mycket hjärta bakom sina bakverk och inte snålar med varken råvaror eller storlek. 🙂
När jag kom med i Hela Sverige Bakar fick jag dessutom lite bekräftelse på att jag faktiskt också kan baka. Jag lärde mig dessutom otroligt mycket. Intresset växte sig ännu starkare och idag kan jag drömma om både Bakprogram och Bakböcker. 🙂 En vacker dag kanske?

.

Nu ska du få ett recept som jag tycker är helt fantastiskt! Snabbare bakverk får du nog leta efter. Ett perfekt PMS gottis!

.

IMG_8481.JPG

Vi börjar med detta receptet. Det gamla hederliga kladdkakereceptet men den är twistad med OREO:s. Jag lovar att detta är riktigt gott alltså!

RECEPT 2 muggar:

4 msk vetemjöl
4 msk strösocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 oreokakor
1 ägg
3 msk rapsolja
3,5 msk mjölk

GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop de torra ingredienserna i en liten skål. Smula oreokakorna och ha i det också. Knäck i ägget, tillsätt olja och mjölk och rör till en slät smet. Fördela smeten i inoljade koppar. Fyll upp till 3/4, alltså lite mer än halva muggen. Kör på full effekt i micron, kör dom en och en. Det tar olika tid för olika mikrovågsugnar. I vår tar det 45 sekunder. Prova dig fram. Vispa grädde och klicka på, pudra över lite oreosmulor.

.

Nu ska du också få recept på en mugcake till, en med saffran! Alltså, woooow säger jag. Gudagott! Detta bara måste du testa och göra därhemma.

.

IMG_8479.JPG

.

SAFFRANS MUGCAKE

Recept, 2 muggar:

5 msk vetemjöl
4 msk strösocker
1 pkt saffran
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
några doppar rom eller romessens
3 msk rapsolja
3 msk mjölk

GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop de torra ingredienserna i en liten skål. Om du vill att saffranet släpper ifrån sig massor med smak kan du värma mjölken och sedan röra i saffranet i det. Detta går alldeles utmärkt att göra i micron också. Knäck i ägget, tillsätt olja och mjölk och rör till en slät smet. Fördela smeten i inoljade koppar. Fyll upp till 3/4, alltså lite mer än halva muggen. Kör på full effekt i micron, kör dom en och en. Det tar olika tid för olika mikrovågsugnar. I vår tar det 45 sekunder. Vispa grädde och klicka på, pudra över lite kanel.

3
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Medium

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x