Vad är viktigt?

Tack för att ni är ni!

Jag visste ju redan att ni är bra, det visste jag. Men ni är kloka också. Ber mig ta upp sååå viktiga ämnen. Jag blir så glad när någon faktiskt kan inspireras utav mig. Nina, från lilla Enköping, kan ha en positiv inverkan på människor. Det mina damer och herrar, det är jag otroligt hedrad och glad över. Lyllos mig! ❤️ Jag är er bloggslav idag och skriver om det ni ber mig om. Jag kickar igång direkt här.

.

IMG_8467.PNG
Hur blir man nöjd med det man har?

Ett utav ämnena handlade om hur man blir nöjd med sig själv, som man ser ut? Med sin vikt? Med sin kropp? Med hur och vad man äter? Kan man behärska sig och bara äta en bit choklad? Ja men ni hajjar….

…ni vet ju att jag själv kämpar med vikten. Eller fel. Nej, jag kämpar inte med vikten längre. Jag försöker att må bra och äta bra och med det hitta någon slags gyllene medelväg. Jag har bantat bort alldeles för mycket av mitt liv så det får vara slut med det nu. Jag gick ner fint fi vikt för ett tag sen, ni minns min utmaning som jag körde? Nästan 10 kilo bort. Så länge jag höll i mina promenader och hade koll på maten så gick det fint neråt. Då säger ja koll. Man lever hälsosamt men inte fantatiskt. Bäckenet pajjade, hypokondrin började svaja igen och så fick jag kristallsjukan. Hur motiverad orkade jag hålla mig då? Inga promenader, ingenting. Jag var en människa, inte en maskin. Såklart att jag inte orkade. Visst var det jobbigt att gå upp i vikt igen, för det gör jag när jag inte har koll och inte får promenera. Så är det, sån är min kropp. Men jag vägrar klandra mig själv för det. Du ska orka leva också. Slicka såren när du inte mår bra utan att alltid tänka att du MÅSTE nåt eller att det handlar om PRESTATION. Ibland är det nog att bara leva sig igenom dagarna, det är PRESTATION nog. Ska du då samtidigt klandra dig själv för att du äter en bulle och inte orkar träna så blir det ju ohållbart.

.

Men, när man orkar igen. Ja då kan man tänka hälsosamt och att orka ta tag i diverse promenader. För det gör gott för en. Det är det man ska tänka, att träningen eller promenaden faktiskt gör en gott, på många sätt. Det kan vara värt att ge sin kropp den där promenaden och den där träningen för den kommer betala tillbaka till dig med positivet i ditt liv. I form av en starkare, kanske smalare och piggare kropp och knopp. Men att vara ledsen en hel dag för att man ätit en chokladkaka. Ät den, njut av den, men sitt inte och ha dåligt samvete över den. Varje dag är en ny dag.

.

Jag försöker leva lite hälsosamt nu, men långt ifrån vad jag gjort. Igår åt jag en lussebulle och 3 st tomteskum. Skitgott! Idag åt jag en liten kaka. Ja försöker läka lite nu för att komma igång med träning när det går. Så ungefär tänker jag. Jag har fortfarande övervikt om jag tänker på vad jag skulle vilja väga. Jag är inte jätteglad när jag ser mig själv i spegeln men det är heller ingen katastrof. Jag är 42 bast och har tre ungar med ett trasigt bäcken och ganska stora lite hängiga lökar på det. Celluliter både på lår och rumpa. Hängmage och ryggfläsk har jag också. Men det får vara så nu.

.

När allt kommer omkring så har vi ju ingen aning om vad vi håller på med egentligen. När vi dör så spelar ingenting längre någon roll, mer än att vi blivit älskade och att vi fått älska någon. ❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Madde
Madde
9 years ago

Åååå tack för det du skrivit, bra svar =)
Egentligen vet man ju svaren på detta mesta inom vikt och hälsa men det är inte lätt när det kommer till verkligheten,(livet).
Man får inte glömma att njuta av det man har =)
Ha en fin fredag!
Stor kram

Madde
Madde
9 years ago

Åååå tack för det du skrivit, bra svar =)
Egentligen vet man ju svaren på detta mesta inom vikt och hälsa men det är inte lätt när det kommer till verkligheten,(livet).
Man får inte glömma att njuta av det man har =)
Ha en fin fredag!
Stor kram

Nästa inlägg

Du bestämmer ämnena idag!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x