FUCK NORMER

IMG_8583.JPG

IMG_8584.JPG

IMG_8582.JPG

.

Det enda som betyder något är att han är nöjd!

Som jag skrev lite snabbt i inlägget tidigare så är jag glad att han är nöjd. Precis så. Det är det enda som är viktigt. Även om han till slut inte orkat stå emot det han själv tycker har varit fint…. En sexåring har för första gången i livet fått smaka på normer. Det är förjävligt. Åt helvete är det. Missförstå mig rätt, jag klandrar inte nåt specifikt barn. Bara att normerna färgat även små barn….. Det är inte barnens fel. Jag vet inte vems fel det är? Det känns bara galet. Jag vet att pedagogerna jobbar hårt med just detta….men hur skyddar vi våra barn ifrån att vara rädda för att få vara sig själva?

.

Som sexåring ska det enda viktiga i livet vara lek, upptäcka världen, bli självständig, leka med kompisar och att utvecklas och lära sig nya saker. Inte vad som duger rent utseendemässigt eller inte. Förlåt, men jag har så jäkla svårt för sånt här. Jag är säkert ärrad efter att ha kämpat för min mellansons rätt att få göra det han älskar, rida! Det har varit år av helvetes oro, ilska, frustration och ångest över hur min son mår och känner sig. Jag kan lova dig att det inte alls är kul och se sin som komma hem med den där tomma blicken, gå in på sitt rum och bara vara tyst. Man vet att nåt hänt. När man sen får veta att det denna gången handlade om att någon skrivit BÖG med stora bokstäver på hans skåp med en spritpenna får en att vilja traska ner till skolan, slå sönder skåpet och ställa sig på skolan och skrika ”Vem i helvete var det????” Det är heller inte kul att se sin då 9 åring gråta för att tjejerna springer ifrån honom och gömmer sig i tjejernas omklädningsrum och killarna tycker att han är för konstig för att leka med. När tjejerna kastat med hans mössa halva skoldagen och när killarna behandlat honom som luft. Jag har känt mig maktlös, frustrerad, förbannad, avgrundsledsen, förtvivlad men mest av allt tom över hur det kunnat bli såhär? Vad har hänt? Hur långt ner i åldrarna ska normen för hur man ska se ut gå? Är du kille har du kort hår och spelar fotboll. Har du långt hår är du konstig, rider du är du bög. What? Säger vem? Är det inte helt sjukt detta? Hur ändrar man det, eller är det ristat i sten?

.

På Milos skola finns några killar med långt hår. Jag har peppat honom och visat honom att det finns fler killar med långt hår. Dock så blev det för jobbigt till slut att bli tagen för tjej…. Min fina oförstörda underbara sexåring. Jag önskar jag fick hålla dig borta från det verkliga livet ett tag till, men jag kan inte och det gör mig så ledsen. Du måste gå den hårda vägen och jag kan inte skydda dig från den. Jag måste se dig få smaka på det riktiga livet. Det, med att du nu ville klippa av dig håret för att det inte är vanligt med killar och långt hår, det var din första erfarenhet av att bli dömd. Dömd för hur du ser ut. Jag grät idag när jag klippte ditt hår. Jag grät också när du direkt efter tittade på dig själv i spegeln och blev lite ledsen för att det såg konstigt ut. Du ville så gärna klippa dig men sen när du såg den stora förändringen blev det lite jobbigt. Men vet du, tillsammans kom vi fram till att det var så himla fint nu.

.

Han har varit så stolt idag. Tagit av sig mössan och visat sitt nya hår. Tyckt att han blev sååååå fin!! Varit glad och lycklig. Vet att han kommer vara jättespänd imorgon för vad alla ska säga. DET, att han tyckte det blev fint, det var det enda viktiga! Vi har ändå lyssnat till vad han vill, försökt peppa honom att våga ha sitt långa hår kvar men aldrig tvingat eller sagt något som skulle fått honom att ändra några beslut. Alla beslut har varit hans egna. Det hoppas jag ändå, har byggt på hans självkänsla, trots att dagens beslut grundläggande berodde på andra. Med han själv tog ett stort beslut. Det bygger på självkänslan. Det är det vi gjort med mellanpojken också, byggt hans självkänsla. Stå upp för vem du är, ta dina egna beslut. Du bestämmer. De stora besluten som att fortsätta rida eller inte har ändå alltid varit hans egna. Han har aldrig släppt ridningen, hur mycket skit han än fått i livet. Det är jag så oerhört stolt över, vilken kille?! Jag beundrar honom och han kommer komma långt tack vare den självkänslan han byggt genom åren. Jag bara vet det. Med självkänsla kommer man långt i livet, men framförallt…… SÅ ÄLSKAR MAN SIG SJÄLV, PRECIS SOM MAN ÄR!

.

IMG_8585.JPG

IMG_8586.JPG

0
Subscribe
Notify of
guest

34 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Syster
Syster
9 years ago

Blir så ledsen att det måste vara på ett speciellt sätt bara för att man råkat födas med ett visst kön. Sjukt!
Älskade barn! ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Syster
9 years ago

Love you! ❤️

Syster
Syster
9 years ago

Blir så ledsen att det måste vara på ett speciellt sätt bara för att man råkat födas med ett visst kön. Sjukt!
Älskade barn! ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Syster
9 years ago

Love you! ❤️

Marianne
Marianne
9 years ago

Precis så här var det för min son när han var ca 6 år och hade långt fint hår å vackert barnansikte.
Det var en mamma som sa ( på en stor utomhus pool)
– Akta dej Sara,för tjejen som kastar vatten. ..
Där stod min son m sitt långa hår, dykarglasögon på pannan å värsta Spiderman badbyxorna. …
Denna sommar vart jobbig med många åsikter om sonens likhet med en tjej och sen att han bara hade Spiderman / Batman / militärkläder är dessutom anmärkningsvärt att man fortfarande tror att han är en tjej ???

Jag tycker Mio fick 10 Swag poäng 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Marianne
9 years ago

Åh herreminjee! Det känns som du skriver om Milo. Det är precis sådär han haft det….. Vuxna. Mest äldre har sagt tjej på löpande band fast han stått i badshorts och lekt pang pang. Det där var sååååå mitt i prick! ❤️ Tack!

Marianne
Marianne
9 years ago

Precis så här var det för min son när han var ca 6 år och hade långt fint hår å vackert barnansikte.
Det var en mamma som sa ( på en stor utomhus pool)
– Akta dej Sara,för tjejen som kastar vatten. ..
Där stod min son m sitt långa hår, dykarglasögon på pannan å värsta Spiderman badbyxorna. …
Denna sommar vart jobbig med många åsikter om sonens likhet med en tjej och sen att han bara hade Spiderman / Batman / militärkläder är dessutom anmärkningsvärt att man fortfarande tror att han är en tjej ???

Jag tycker Mio fick 10 Swag poäng 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Marianne
9 years ago

Åh herreminjee! Det känns som du skriver om Milo. Det är precis sådär han haft det….. Vuxna. Mest äldre har sagt tjej på löpande band fast han stått i badshorts och lekt pang pang. Det där var sååååå mitt i prick! ❤️ Tack!

Skaunetösen
Skaunetösen
9 years ago

WOW..vad fin han blev…men trist att det ska vara pga. andra.
Tyvärr är livet hårt…hela tiden.
Kram från Skaune.

niiinis
niiinis
Reply to  Skaunetösen
9 years ago

Kram ❤️

Skaunetösen
Skaunetösen
9 years ago

WOW..vad fin han blev…men trist att det ska vara pga. andra.
Tyvärr är livet hårt…hela tiden.
Kram från Skaune.

niiinis
niiinis
Reply to  Skaunetösen
9 years ago

Kram ❤️

Åsa Thiger
Åsa Thiger
9 years ago

Förjävligt rent ut sagt! Långt eller kort, fin vilket som. Älskade unge! ♡
Kram!

Åsa Thiger
Åsa Thiger
9 years ago

Förjävligt rent ut sagt! Långt eller kort, fin vilket som. Älskade unge! ♡
Kram!

Tina
Tina
9 years ago

Varför kan inte alla bara vara snälla?
Hur svårt kan det vara, igentligen??

Hoppas innerligt att alla våra barn skall vara
Glada och njuta av livet!!

Tina
Tina
9 years ago

Varför kan inte alla bara vara snälla?
Hur svårt kan det vara, igentligen??

Hoppas innerligt att alla våra barn skall vara
Glada och njuta av livet!!

Åsa
Åsa
9 years ago

Sent och jättetrött men måste bara skriva att han var jättesöt förut och är jättesöt nu med nya frillan! Förstår precis vad du menar och håller med. Min lilla kille i samma ålder gillar rosa (idag hittade vi mössan från förra året med stort rosa glitterhjärta) och jag kan inte hjälpa det, är rädd att han ska bli retad… 🙁 Hoppas man kan hjälpa barnen att bli starka individer med bra självkänsla. Hur gör man måntro…?!?

Ha en bra vecka! Kram från Åsa m grabbarna

Åsa
Åsa
9 years ago

Sent och jättetrött men måste bara skriva att han var jättesöt förut och är jättesöt nu med nya frillan! Förstår precis vad du menar och håller med. Min lilla kille i samma ålder gillar rosa (idag hittade vi mössan från förra året med stort rosa glitterhjärta) och jag kan inte hjälpa det, är rädd att han ska bli retad… 🙁 Hoppas man kan hjälpa barnen att bli starka individer med bra självkänsla. Hur gör man måntro…?!?

Ha en bra vecka! Kram från Åsa m grabbarna

Åsa K
Åsa K
9 years ago

Hej =) Min son är 15 år och har långt hår. Det har hänt flera gånger att han kallats för tjej, speciellt av vuxna. Men tack och lov så har han förebilder i sin musik som har långt hår. Är så stolt att han kör sin egen stil i allt. I mitt arbete hör jag ofta barn som tror att alla med långt hår är tjejer, de blir nästan chockade när jag berättar om min son. Din son är jättefin i både långt och kort hår =) MVH Åsa

Åsa K
Åsa K
9 years ago

Hej =) Min son är 15 år och har långt hår. Det har hänt flera gånger att han kallats för tjej, speciellt av vuxna. Men tack och lov så har han förebilder i sin musik som har långt hår. Är så stolt att han kör sin egen stil i allt. I mitt arbete hör jag ofta barn som tror att alla med långt hår är tjejer, de blir nästan chockade när jag berättar om min son. Din son är jättefin i både långt och kort hår =) MVH Åsa

nina
nina
9 years ago

lilla Milo är ju söt som socker både i långt och kort hår!! cool kille! vet oxå hur det är med detta att alla måste se likadana ut, båda mina barn är väldigt korta, och både vuxna och barn tycker tydligen att detta måste påpekas. tex en kassörska som typ åhh vad duktig du är som hjälper mamma packa varor till min 11 åriga dotter med sån röst som man typ pratar med en treåring, eller yngre barn på skolgården som måste skrika att det ser ut som dom går i sexårsgruppen m.m. jag brukar säga till mina barn att det spelar ingen roll om man är liten bara man har ett stort hjärta. men det är klart de blir ledsna. Hoppas vår kärlek till våra barn kan få dem att inte bry sig om andras dumma kommentarer! stor kram till dig, älskar din blogg!

Skaunetösen
Skaunetösen
Reply to  nina
9 years ago

Känner igen det där från när mina var små, dom är också kortväxta.
Kärringar på bussen kunde kommentera högt och ljudligt: ”Nej men oj vad duktigt att både kunna gå och kunna prata så tidigt ”
Fattar man inte att de är äldre då och vet man inte att det finns långa OCH korta människor ?
Hälsningar Skaune.

nina
nina
9 years ago

lilla Milo är ju söt som socker både i långt och kort hår!! cool kille! vet oxå hur det är med detta att alla måste se likadana ut, båda mina barn är väldigt korta, och både vuxna och barn tycker tydligen att detta måste påpekas. tex en kassörska som typ åhh vad duktig du är som hjälper mamma packa varor till min 11 åriga dotter med sån röst som man typ pratar med en treåring, eller yngre barn på skolgården som måste skrika att det ser ut som dom går i sexårsgruppen m.m. jag brukar säga till mina barn att det spelar ingen roll om man är liten bara man har ett stort hjärta. men det är klart de blir ledsna. Hoppas vår kärlek till våra barn kan få dem att inte bry sig om andras dumma kommentarer! stor kram till dig, älskar din blogg!

Skaunetösen
Skaunetösen
Reply to  nina
9 years ago

Känner igen det där från när mina var små, dom är också kortväxta.
Kärringar på bussen kunde kommentera högt och ljudligt: ”Nej men oj vad duktigt att både kunna gå och kunna prata så tidigt ”
Fattar man inte att de är äldre då och vet man inte att det finns långa OCH korta människor ?
Hälsningar Skaune.

Satu
Satu
9 years ago

Nina! Det gör så ont att läsa 🙁 Dina killar är så himla fina på alla vis <3 alltid så artiga o glada när man träffar dom! ja åt h-vete med normer! Kram <3

Satu
Satu
9 years ago

Nina! Det gör så ont att läsa 🙁 Dina killar är så himla fina på alla vis <3 alltid så artiga o glada när man träffar dom! ja åt h-vete med normer! Kram <3

Tomas Joelsson
Tomas Joelsson
9 years ago

Sick!
Man sjuk av att läsa sånt här. En klump i kistan av indignation, ilska, sorg eller u name it.
Visst kan barn vara elaka mot varandra. Av ren okunskap. Det är en sak. Men att skolkids runt Milos ålder använder bög som ett skällsord kan inte komma någon annanstans ifrån än hos vuxna eller i varje fall äldre personer som fan i mig borde veta bättre. Dessa j****lä ”köksbordsåsikter” som en del slänger ur sig. Fattar dom inte att dom, som i det här fallet, fastnar i hjärtat på en 6 åring. Och att dom orden dessutom formar sina egna barn till rent vidriga personer. Att man som barn inte kan få vara sig själv. Det är inget annat än sorgligt.

niiinis
niiinis
Reply to  Tomas Joelsson
9 years ago

Nej, Milo har inte blivit kallad bög tack gode gud för det! Men min mellanpojke har det…. i många år. 🙁

Tomas Joelsson
Tomas Joelsson
9 years ago

Sick!
Man sjuk av att läsa sånt här. En klump i kistan av indignation, ilska, sorg eller u name it.
Visst kan barn vara elaka mot varandra. Av ren okunskap. Det är en sak. Men att skolkids runt Milos ålder använder bög som ett skällsord kan inte komma någon annanstans ifrån än hos vuxna eller i varje fall äldre personer som fan i mig borde veta bättre. Dessa j****lä ”köksbordsåsikter” som en del slänger ur sig. Fattar dom inte att dom, som i det här fallet, fastnar i hjärtat på en 6 åring. Och att dom orden dessutom formar sina egna barn till rent vidriga personer. Att man som barn inte kan få vara sig själv. Det är inget annat än sorgligt.

niiinis
niiinis
Reply to  Tomas Joelsson
9 years ago

Nej, Milo har inte blivit kallad bög tack gode gud för det! Men min mellanpojke har det…. i många år. 🙁

Jenny
Jenny
9 years ago

Fick tårar i ögonen av denna text, finaste Milo. Har själv en pojke som går i trean på Milos skola, han har själv valt att ha långt hår, han har långt, blont och jättefint hår. Han får väldigt ofta höra att han är en tjej, han tycker inte det är roligt men det verkar inte bekomma honom särskilt mycket och jag är så jäkla glad att han är så stark att han inte bryr sig om vad andra säger utan står på sig och sitt val. Blir påmind om hur stark han är när jag läser din text, blir så lycklig av det och hoppas att det håller i sig hela hans liv.

Jenny
Jenny
9 years ago

Fick tårar i ögonen av denna text, finaste Milo. Har själv en pojke som går i trean på Milos skola, han har själv valt att ha långt hår, han har långt, blont och jättefint hår. Han får väldigt ofta höra att han är en tjej, han tycker inte det är roligt men det verkar inte bekomma honom särskilt mycket och jag är så jäkla glad att han är så stark att han inte bryr sig om vad andra säger utan står på sig och sitt val. Blir påmind om hur stark han är när jag läser din text, blir så lycklig av det och hoppas att det håller i sig hela hans liv.

Helen
Helen
9 years ago

men vad berörd jag blev av ditt inlägg. Jättefint skrivet om dina fina pågar!
Trist dock att det ska behöva handla om ett sådant ämne. Fattar faktiskt inte vissa vuxna, är de rent av korkade? Saknar de helt empati? Förstår de inte människors värde. Oavsett längd på håret eller fritidsintressen? Har vi inte kommit längre i vår utveckling?? Vi pratar om att vi måste vara jämställda, lika lön och så vidare. Men om vi inte ens kan acceptera att vi är lika värda trots att vi ser olika ut?? HUR ska vi ro iland med allt det andra?? Nu är jag nästan förbannad istället 🙂

Helen
Helen
9 years ago

men vad berörd jag blev av ditt inlägg. Jättefint skrivet om dina fina pågar!
Trist dock att det ska behöva handla om ett sådant ämne. Fattar faktiskt inte vissa vuxna, är de rent av korkade? Saknar de helt empati? Förstår de inte människors värde. Oavsett längd på håret eller fritidsintressen? Har vi inte kommit längre i vår utveckling?? Vi pratar om att vi måste vara jämställda, lika lön och så vidare. Men om vi inte ens kan acceptera att vi är lika värda trots att vi ser olika ut?? HUR ska vi ro iland med allt det andra?? Nu är jag nästan förbannad istället 🙂

Nästa inlägg

Sexig doft!

34
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x