Helenas Kök & Catering

image

.

image

.

image

.

Lite av allt härligt som Helenas Kök erbjuder. Bröllopsprovning och en härlig snittallrik.

.

image

.

image

.

image

.

Helena och hennes härliga personal!

.

Som ni vet så samarbetar ju jag med Ena Håbo tidningen där jag gör såna här härliga reportage med några av mina favoriter i vår lilla småstad. Du kan läsa hela tidningen HÄR!

.

IMG_8552.JPG

.

När jag säger att jag idag besökte ”Skitiga Duken” så är det säkert många som vet vart jag ätit min lunch? ”Skitiga Duken” eller ”Helenas Kök & Catering” som det heter idag, är den lilla restaurangen vägg i vägg med Bilkompaniet. Mitt ibland alla bilfirmor, bilmekaniker, industrier och mackar reser sig en liten idyll till restaurang. Historien som gömmer sig i denna smakfulla och härligt inredda lilla restaurang är minst sagt intressant.

.

I början av 1960 talet byggdes Bilkompaniet med tillhörande bar. I baren stod mackor och kaffe på menyn, men också enkel mat och halvfabrikat. Det var mest arbetare och åkare som åt i baren då det fanns både lastbilsförsäljning,reparation och mack i närheten. Det sägs ha varit runt 10-12 ägare innan Helena och hennes mamma Ann-Marie. Stammisar till restaurangen berättar att det under en period var så skitigt på restaurangen att det hade bildats gångar av skitiga fotspår som aldrig städades upp. Maten sägs ha smakat Venolen (avfettningsmedel) då tvätt och smörjhallen låg dörr i dörr med restaurangen. Dörren stod ofta öppen. Därav sägs namnet ”Skitiga Duken” ha uppkommit. Det sägs också ha varit så att mittenbordet i restaurangen kallats för Gökboet, där satt alla karlar och ljög om både finskfångst och storlek på älgar man sett.

.

Idag drivs restaurangen av Helena Lindström. En fantastisk kvinna med ett smittsamt leende som varit tillräckligt driven för att ha hunnit provat det mesta i arbetslivet. Helena började sin karriär som utbildad undersköterska. Letade sig vidare till restaurangbranschen som servitris för att sedan sadla om totalt och utbilda sig till flygvärdinna, där hon också blev kvar i 12 år. Hon hann också utbilda sig till nagelteknolog, men också till coach och beteendevetare. När sedan flygbolaget hon arbetade vid gick i konkurs tog hon av en ren slump tag i en stor dröm. En dag frågade mamma Ann-Marie (Ammi) om hon ville ta över restaurangen? Sagt och gjort. Efter att mamma Ann-Marie drivit restaurangen i 17 år tog Helena över rodret 2010, det blev 3 månaders renovering och sedan var hon igång.

.

Idag är Helenas Kök & Catering stora inom sin bransch. Till att börja med så är cateringdelen riktigt bred. Några av de företag som Helenas Kök & Catering fått förtroendet utav är Bra Bil Volvo, Upplands Boservice, Intersport, Eventcity och Sparbanken i Enköping. Restaurangen har också stora cateringleveranser som 8500 tårtor till ett företagsevenemang i Stockholm. Bröllop, födelsedagsfester, företagsinvigningar och event är också vanliga att leverera till. Helenas Kök & Catering jobbar ofta fram helhetslösningar och Helena arbetar mycket efter sin magkänsla. Hon försöker alltid tillgodose företagets eller privatpersonens förväntningar och jobba fram en god relation. Något som också ligger varmt om Helenas hjärta är personalvård. Sällan har jag skådat en chef som är så stolt över sin personal som Helena är. Det lyser om henne när hon berättar om sina medarbetare. Sedan har vi den lilla restaurangen som har en sån gemytlig och mysig miljö. Idag åt jag det som kommit att bli en av restaurangens paradrätter när det kommer till luncherna. Ärtsoppa och pannkaka. Varje torsdag är det ett av alternativen. Apropå alternativ så har du en uppsjö av alternativ att äta i den lilla restaurangen. Vad sägs om 17 rätter?! Nyttigt och husmanskost. Du kan dessutom beställa av samtliga under lunchen som startar redan kl 08.30 om dagarna. Visste du förresten att Helenas Kök & Catering fått tillåtelse att adoptera paradrätten från Hummelstabaren? Hummelsta Special. Den finns också med på menyn varje dag. Hinner du inte in för att äta på restaurangen kan du enkelt beställa en matlåda med dig ifrån ”luckan”.

.

Har du ännu inte besökt Helenas Kök & Catering tycker jag verkligen att du ska passa på nu! Måndag, Tisdag och Onsdag den 15-16-17/12 kan du äta samtliga rätter för 85 kr. Du sparar samtidigt som du besöker en av Enköpings äldsta restauranger! Hälsa Helena från mig.

.

LUNCHERBJUDANDE: TA MED KUPONGEN ELLER UPPGE HELENAS JULERBJUDANDE SÅ FÅR DU VÄLJA VILKEN RÄTT DU VILL FÖR 85 KR mån-tis-ons 15-16-17/12.
.

CATERINGERBJUDANDE: BESTÄLL CATERING OCH FÅ AMUSE OCH DESSERT UTAN KOSTNAD (gäller JAN, FEB, MARS)

.

Så, har du nån fest du planerar eller kanske ett bröllop så kan jag varmt rekommendera Helenas Kök & Catering! Du hittar deras facebooksida HÄR! Hemsidan hittar du HÄR! Såg nu att dom caterar nyårssupén. Skönt att slippa laga mat kan jag känna och bara hämta upp på självaste Nyårsafton. Snabbt och smidigt! GRYMT! Apropå Nyår, ska visa dig tips på nyårssminkning senare idag så håll utkik!

.

image

1
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helena Lindström
Helena Lindström
9 years ago

Tack Nina!

Helena Lindström
Helena Lindström
9 years ago

Tack Nina!

Nästa inlägg

Världens mysigaste lördag!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x