Finska butiken

Godmorgon!

Vaken sen tidigt as usual, inga konstigheter på torpet här inte. Min vagel är bättre i alla fall vilket är fantastiskt skönt. Jaha, tänkte att jag måste berätta om den finska butiken jag var in i under lördagen när vi var i Sthlm.

.

IMG_8975.JPG

.

Finska butiken i Hötorgshallen. Där finns huuuuur mycket finska smaskigheter som helst. Ett mecka för en finne som mig som kan sakna alla finska delikatesser. Ni vet, finsk korv går t ex inte att jämför med svensk. Den är så galet god.

.

IMG_8976.JPG

IMG_8977.JPG

.

Dessa två tillsammans är en upplevelse. Finsk länkkorv (lenkkimakkara) med finsk stark senap. Den här senapen är underbar.

.

IMG_8972.JPG

IMG_8973.JPG

.

Koskenlaskija är en slags mjukost som man skär upp. Ååååh, mums! Kan äta den rakt upp och ner verkligen. Sen är det plommonmarmeladen som man har i julstjärnor. Jag brukar ha den i yoghurten ibland också. Det blev också finska piroger med äggsmör (ska äta det till lunch idag) och lite finskt godis.

.

IMG_8974.JPG

.

Pinsamt nog har jag glömt namnet på den här fina tjejen som faktiskt var den som fick mig att komma på ett besök. Hon är en bloggläsare och även följare på Instagram. Duktig på baka är hon också och äger butiken tillsammans med sina systrar och sin mamma. Hade inte hon skrivit till mig så hade jag inte haft en aning om den här underbara butiken. Lovade att komma och hälsa på igen snart, måste fylla på de finska förråden här hemma. 🙂 Mamma hade visst vetat om butiken i evigheter men inte nämnt den för mig.

.

Om du vill besöka den så finns den alltså i Hötorgshallen. Hemsidan hittar du HÄR. Där hittar du all info om kontaktuppgifter och öppettider. Hälsa från mig om du gör ett besök!

.

Nu ska ledighetskomitten här sätta ihop ett pepparkakshus. Vi hörs igen sen. Har ett härligt blomerbjudande till dig och sen ska jag tipsa om en jättefin nyårssminkning också. Hoppas Du får en fin måndag! Är du ledig förresten? ❤️

3
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Allergisk mot amaryllis….

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x