Härlig kola med smak av kaffe och vanilj

Shit vad jag spottar ur mig inlägg idag….

I’m on fire skulle man kunna säga. Men inte ni. 🙂 Det är tyst som i kyrkan här inne hos mig, dock så tänker jag att ni säkert är ute och julhandlar och inte riktig har tid med den här gamla bloggtackan. 🙂 Men så länge får väl jag underhålla mig själv här inne.

.

Nu ska jag tipsa dig om sååååå JEFLA god kola. Den är faktiskt så god så jag känner att jag kanske måste kasta ut den för jag kommer äta upp den annars. Allt alltså! Toooooooonyyyyy, kom hem och stoppa mig…..annars rullar jag snart fram. Apropå rullar så pratade jag med min fina PT igår. Hon är så jäkla grym. Efter jul & nyår startar projekt träna igen. Hon tror att hon kan hjälpa mig fast jag är så trasig i rygg och bäcken. Jag har ju liksom undvikit att träna för att jag trott att det förvärrar. Det gör det ju om jag kör för hårt. Just därför behöver jag ha en PT som vägleder mig så bra. Ser fram emot att köra igång igen snart. Men tills dess äter vi lite kola va?

.

IMG_9003.JPG

IMG_9004.JPG

IMG_9005.JPG

.

Men jag säger såhär! Du gör den på egen risk, alltså verkligen. Du kommer föräta dig… 😉

SEG KAFFEKOLA MED FLINGSALT

3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
0,5 tsk ättikssprit
1 tsk pulverkaffe
1 krm vaniljpulver (ekologisk) eller 1 tsk vaniljsocker
1 msk flingsalt

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser i en vid kastrull med tjock botten. Koka i ca 5 minuter. Häll sedan i kaffet och vaniljpulvret. Som det är bara, det löser upp sig i smeten. Koka sedan till ca 122 grader eller tills smeten klarar kulprovet. Då blir den sådär härligt seg. Häll i en bytta, tänk dig en ganska liten bytta på ca 15X15 cm, bakplåtspappersklädd. Strö över flingsaltet och låt svalna lite i frysen. Ta ur och knäck den i bitar eller så väntar du ett tag så du kan skära bitar av den.

137
Subscribe
Notify of
guest

14 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carro
Carro
9 years ago

Hej

Jag är glad att du är on fire! Jag ligger sjuk hemma för fjärde dagen i rad, så då är man väldigt glad över blogguppdateringar, mobilspel och playkanaler.
Ha det bäst i jul och lycka till med träningen efter jul.
Kram från trogen läsare och lyssnare

Carro
Carro
9 years ago

Hej

Jag är glad att du är on fire! Jag ligger sjuk hemma för fjärde dagen i rad, så då är man väldigt glad över blogguppdateringar, mobilspel och playkanaler.
Ha det bäst i jul och lycka till med träningen efter jul.
Kram från trogen läsare och lyssnare

NilamS
NilamS
9 years ago

Låter som en underbar kola, ska ge mig på det nu på direkten! Behöver sysselsätta mig med nått, har längtat som en tok efter julledigheten men är redan rastlös. Och då gick jag från kontoret kl 11 idag och ska va ledig till den 7/1, blir så trött på mig själv ibland…

NilamS
NilamS
9 years ago

Låter som en underbar kola, ska ge mig på det nu på direkten! Behöver sysselsätta mig med nått, har längtat som en tok efter julledigheten men är redan rastlös. Och då gick jag från kontoret kl 11 idag och ska va ledig till den 7/1, blir så trött på mig själv ibland…

Marie
Marie
9 years ago

Ser supergod ut!! Här har det bakats rocky road, bountybollar, ricecrispchoklad och knäckstrutar..hur ska detta sluta? Mycket träning får det bli☺Måste prova ditt recept också

Marie
Marie
9 years ago

Ser supergod ut!! Här har det bakats rocky road, bountybollar, ricecrispchoklad och knäckstrutar..hur ska detta sluta? Mycket träning får det bli☺Måste prova ditt recept också

cia
cia
9 years ago

Ser väldigt gott ut!!! Har inte testat kaffe smak på min kola innan. Brukar roa mig med bakning på morgonen eftersom jag brukar vakna typ 5 o resten av familjen går upp vid 9-tiden

cia
cia
9 years ago

Ser väldigt gott ut!!! Har inte testat kaffe smak på min kola innan. Brukar roa mig med bakning på morgonen eftersom jag brukar vakna typ 5 o resten av familjen går upp vid 9-tiden

Åsa
Åsa
9 years ago

Mmm ser jättegott ut!! Vad gör ättikspriten, är den viktig?

Sjukt barn här, inge kul… Hoppas på bättre dagar. Ha det fint!

Åsa
Åsa
9 years ago

Mmm ser jättegott ut!! Vad gör ättikspriten, är den viktig?

Sjukt barn här, inge kul… Hoppas på bättre dagar. Ha det fint!

Ullis
Ullis
9 years ago

Hej Nina! Vi är nog många som inte kommenterar, men som njuter av varenda inlägg som du gör! Din blogg är så härlig, rolig och äkta! Den är rakt fr livet utan att försöka få dig själv som en superkvinna. Jag förstår såklart att allt inte kan platsa i bloggen och att du har ett privatliv som vi bloggläsare respekterar 🙂 Men ändå är din blogg äkta. Jag kommenterar sällan bloggar överlag, men nu kände jag att det är dags! Tack Nina för att du delar med dig av glädje, skratt, ledsamhet, jobbigheter och massa tokigheter – allt som livet erbjuder finns hos dig! God Jul 🙂 kram från Ullis

Ullis
Ullis
9 years ago

Hej Nina! Vi är nog många som inte kommenterar, men som njuter av varenda inlägg som du gör! Din blogg är så härlig, rolig och äkta! Den är rakt fr livet utan att försöka få dig själv som en superkvinna. Jag förstår såklart att allt inte kan platsa i bloggen och att du har ett privatliv som vi bloggläsare respekterar 🙂 Men ändå är din blogg äkta. Jag kommenterar sällan bloggar överlag, men nu kände jag att det är dags! Tack Nina för att du delar med dig av glädje, skratt, ledsamhet, jobbigheter och massa tokigheter – allt som livet erbjuder finns hos dig! God Jul 🙂 kram från Ullis

Marie Karlsson
Marie Karlsson
5 months ago

Styrkan på ättikspriten ????

niiinis
niiinis
Reply to  Marie Karlsson
5 months ago

12%

Nästa inlägg

Snygg nyårssminkning

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x