Att hitta självkänslan!

Jag är så glad för den här bloggen….

…..självklart finns det stunder då jag har mina funderingar om dens vara eller icke vara. Helt normalt tror jag då man drivit något tillräckligt länge och lagt en stor del av ens liv på den. Sedan ”outar” man ju mycket av sitt liv här, jag har ju själv valt att driva en sådan blogg. Sen att jag själv väljer vad det är jag egentligen outar såklart. En del ämnen kräver eftertanke, en del funderar jag knappt över medan andra saker i mitt liv förblir hemliga för er. Det är också så att man ibland känner sig som apan som alla känner men apan känner ingen. 🙂 Att min blogg skulle bli så stor som den blivit, ja det hade man väl ingen aning om när man började för sådär en 11 år sedan. Igår hade jag över 11.000 träffar här inne! Så många gånger har det klickats in på den här bloggen, bara igår. Är det inte helt galet? Idag sken en tjej upp på fiket vi var på när hon såg mig. Hon klappade mig på armen och sa ”Hej, tack för din härliga blogg”. Jag blir så genuint glad när ni kommer fram och säger hej. Där fanns plötsligt ett ansikte på någon som är en av oss härinne. Nu vet jag hur ett till ansikte ser ut som läser mina rader. Det är också min ”betalning”, att ni säger hej. Då är jag inte längre apan…..

.

IMG_9241.JPG

.

Idag har varit en dag av eftertanke. Tsunamikatastrofen var 10 år sedan och lediga dagar tycker jag att man får väldigt mycket tid att tänka och landa. Helst efter hektiska perioder i livet. Jag är ju också en extremt känslig människa som bara suuuuger i mig av det som färgat denna dag. Det är både på gott och ont. Önskar jag var lite mer ”kall” ibland. Stängde av….men , jag kan inte för jag vet inte riktigt hur man gör?

.

IMG_9235.PNG

.

Läs ovan! Läs och begrunda. Detta är en väg att gå om man vill lära sig att älska sig själv på riktigt. En väg jag själv startade för ett par år sen och fortfarande är på. Jag började säga ifrån, att värdesätta det jag tyckte och tänkte. Att inte alltid nonchalera mina egna känslor t ex eller att jag bara inte hade tid. Jag slog knut på mig själv och såg till att ta mig tid. Istället fick min tid och saker jag planerat stå tillbaka för att jag skulle tillmötesgå. Jag har alltid haft en förmåga att göra så som jag tror att alla vill att jag ska göra. Har någon visat missnöje har jag rantat runt som katten kring het gröt för att ”pleasa”. Har en vän varit sur så har jag klurat mig sönder och samman och undrat vad jag gjort. Jag har varit som en liten Nina utan självkänsla i många avseenden. Sprungit ifrån mina egna känslor, stängt av ångest och bara mosat på. 2013 tog jag tag i det. Rotade runt i mitt inre. Skittufft, verkligen skittufft har det varit. Man kan säga att jag var trasigare än jag trott. Idag, snart två år senare börjar jag så smått att hitta vägen. Ut ur ångest. Ut ur hypokondri. Ut ur min förmåga att stänga av. Jag har istället sagt till mig själv att det är ok att må dåligt. Det är ok att säga ifrån om någon gör sig rolig på din bekostnad. Eller är elak. Eller utnyttjar dig. Eller beter sig illa. Jag har dragit mig tillbaka i många avseenden. Blivit mer återhållsam och spar på min energi. Tar avstånd från det som tar min energi. Att jag sen står och är konferencier för 300 personer bekommer mig inte alls, det är då jag brinner och oftast levererar. Jag älskar det. Men jag kan helt ärligt säga att det tagit tid, det har varit jobbigt och jag är långt ifrån klar. Men jag är på väg. Jag har slutat försöka ändra människor och istället acceptera dom som dom är, gillar jag det inte tar jag ett steg tillbaka istället. För att JAG väljer att göra det. Jag kan inte slå mitt huvud blodigt in i en hård vägg och tro att väggen ska mjukna. Man får ro i själen av att acceptera människor som dom är. Det du tycker är rätt och riktigt är kanske inte andras värderingar av rätt och riktigt, men du har ett val. Du kan välja bort den människan, eller låta den människan vara i ditt liv så mycket som du vill att den ska vara där. DITT val!

.

IMG_9244.JPG

.

Jag är 100 ggr starkare idag än i januari 2013. Jag vet att jag kan bli 1000 ggr starkare men jag är inte riktigt där än. Jag faller tillbaka ibland men har blivit duktig att hitta vägen tillbaka. Men svackor, det har jag. Skulle ljuga om jag sa att jag inte hade det. Men, jag är bara människa. En med massa ångest, oro och sorger, precis som alla andra. Men jag har valt att ta tag i det. Att sträva efter att få ro i min själ. Att hushålla med min energi. Att omge mig med människor som ger mig nåt och som är värda min energi. Att inte vara rädd för ångest men att försöka hitta mer tid utan ångest. Man är ok som man är. Man gör så gott man kan.

.

Återigen blev det ett inlägg där jag bara skriver av mig. Jag hoppas att jag kan hjälpa och inspirera någon annan som känner igen sig i livet som orolig, ångestfylld och sorgsen. Du är den enda människan som kan hjälpa Dig själv. Men då måste du ta tag i det…..men det är den finaste investeringen du kan göra för dig själv. DU har fått DITT liv för att DU ska leva det åt DIG själv, ingen annan.

All kärlek! ❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

36 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marlene
9 years ago

Att jobba med sin självkänsla är så otroligt viktigt! Jag har gjort det i 15 år och är långt ifrån klar. Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan om att jag var min värsta fiende och faktiskt mobbade mej själv. Den insikten har fått mej att omvärdera en hel del. Man måste vara snäll mot sej själv! Se allt som är bra. Jag har inte sett något bra förut, men nu är jag på g 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Marlene
9 years ago

Så sant så sant! Härligt att du är på G! ♥

Marlene
9 years ago

Att jobba med sin självkänsla är så otroligt viktigt! Jag har gjort det i 15 år och är långt ifrån klar. Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan om att jag var min värsta fiende och faktiskt mobbade mej själv. Den insikten har fått mej att omvärdera en hel del. Man måste vara snäll mot sej själv! Se allt som är bra. Jag har inte sett något bra förut, men nu är jag på g 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Marlene
9 years ago

Så sant så sant! Härligt att du är på G! ♥

Marie-Louise
Marie-Louise
9 years ago

Så glad att du delar med dig

Marie-Louise
Marie-Louise
9 years ago

Så glad att du delar med dig

Marie-Louise
Marie-Louise
9 years ago

Hmm… meddelandet försvann.
Känner igen mig i så mycket.
Du hjälper mig att ta tag i mig själv och min självkänsla.
Tack för att du finns och delar med dig

niiinis
niiinis
Reply to  Marie-Louise
9 years ago

Men TACK för dina fina ord! ♥ Glad om jag kan hjälpa….

Marie-Louise
Marie-Louise
9 years ago

Hmm… meddelandet försvann.
Känner igen mig i så mycket.
Du hjälper mig att ta tag i mig själv och min självkänsla.
Tack för att du finns och delar med dig

niiinis
niiinis
Reply to  Marie-Louise
9 years ago

Men TACK för dina fina ord! ♥ Glad om jag kan hjälpa….

Annika W
Annika W
9 years ago

Å all kärlek till dig!!! <3

niiinis
niiinis
Reply to  Annika W
9 years ago

Annika W
Annika W
9 years ago

Å all kärlek till dig!!! <3

niiinis
niiinis
Reply to  Annika W
9 years ago

Heléne
Heléne
9 years ago

Kloka ord♥

niiinis
niiinis
Reply to  Heléne
9 years ago

Heléne
Heléne
9 years ago

Kloka ord♥

niiinis
niiinis
Reply to  Heléne
9 years ago

Camilla
Camilla
9 years ago

Kul att jag inte uppfattades som helt galen idag på cafeet :). Ser fram mot hypokondriförbundets start, känns så bra att veta att det finns fler 🙂 Jag arbetar också mycket med mig själv.

Camilla
Camilla
9 years ago

Kul att jag inte uppfattades som helt galen idag på cafeet :). Ser fram mot hypokondriförbundets start, känns så bra att veta att det finns fler 🙂 Jag arbetar också mycket med mig själv.

Therese
Therese
9 years ago

Tack snälla för dina kloka ord och att du delar med dig!! Betyder nog mer än du tror.. Kram

Therese
Therese
9 years ago

Tack snälla för dina kloka ord och att du delar med dig!! Betyder nog mer än du tror.. Kram

Helena
Helena
9 years ago

Jag vill säga stooort TACK Nina för ett ärligt fint inlägg! ❤️ Jag är just nu ” mitt i skiten” och jobbar så mycket med mig själv . Allt det du berättar att du försökt tillgodosett alla andras behov före dina egna, att du vänt ut och in på dej bara för att försöka lista ut vad som gått fel med en vän…jaa allt det där är såå bekant och man har precis näsan ovanför vattenytan som det känns.

Så sluta inte skriva om hur du haft det, för det känns som att då känner man att det finns en chans för en annan också, att det hjälper att jobba på det.
Hoppas du förstod mitt surr här !

Tack Nina! Kram

Helena
Helena
9 years ago

Jag vill säga stooort TACK Nina för ett ärligt fint inlägg! ❤️ Jag är just nu ” mitt i skiten” och jobbar så mycket med mig själv . Allt det du berättar att du försökt tillgodosett alla andras behov före dina egna, att du vänt ut och in på dej bara för att försöka lista ut vad som gått fel med en vän…jaa allt det där är såå bekant och man har precis näsan ovanför vattenytan som det känns.

Så sluta inte skriva om hur du haft det, för det känns som att då känner man att det finns en chans för en annan också, att det hjälper att jobba på det.
Hoppas du förstod mitt surr här !

Tack Nina! Kram

Lena
Lena
9 years ago

Så fin med dina ”hårband” el vad man ska kalla det! Var köper man såna o hur sätter du dit dem så det blir så fint? Supersnyggt!!

Lena
Lena
9 years ago

Så fin med dina ”hårband” el vad man ska kalla det! Var köper man såna o hur sätter du dit dem så det blir så fint? Supersnyggt!!

Annica
Annica
9 years ago

Hej, tack för att du så frikostigt delar med dig av dina tankar och hur du mår. Det är så sant, det är verkligen viktigt vara sams med sig själv men vägen dit är inte alltid så lätt men bara man har börjat gå så är man en bit på väg och det känns så skönt att jag äntligen är på väg. Hoppas du fortsätter blogga för jag läser den varje dag och blir glad av den! Kram!

Annica
Annica
9 years ago

Hej, tack för att du så frikostigt delar med dig av dina tankar och hur du mår. Det är så sant, det är verkligen viktigt vara sams med sig själv men vägen dit är inte alltid så lätt men bara man har börjat gå så är man en bit på väg och det känns så skönt att jag äntligen är på väg. Hoppas du fortsätter blogga för jag läser den varje dag och blir glad av den! Kram!

maria
maria
9 years ago

Du skriver så bra. För det är ju faktisk så det är och som det ska vara. Att man ska få energi av sina medmänniskor
Mitt liv har varit jobbig och är fortfarande i perioder.
Min morfar utnyttjade mig sexuellt som barn. Och ingen såg eller förstod alla mina försök /rop på hjälp. Ingen verkar förstå att detta faktiskt påverkar mig än idag. Har pratat med min mamma som inte fattar. Detta var några år sedan
Det jag egentligen vill komma till är att jag har problem med henne; min mamma. Att det är HON som tar energi av mig. Hon är självisk och vill aldrig lyssna och finnas där. Har egna barn nu och jag är livrädd för att bli som hon kall och hård . Tänker på det ofta. Det är som sagt Mamma. Jag hoppas 2015 blir året då jag vågar lyssna på mig själv än mer vad jag gör idag..

maria
maria
9 years ago

Du skriver så bra. För det är ju faktisk så det är och som det ska vara. Att man ska få energi av sina medmänniskor
Mitt liv har varit jobbig och är fortfarande i perioder.
Min morfar utnyttjade mig sexuellt som barn. Och ingen såg eller förstod alla mina försök /rop på hjälp. Ingen verkar förstå att detta faktiskt påverkar mig än idag. Har pratat med min mamma som inte fattar. Detta var några år sedan
Det jag egentligen vill komma till är att jag har problem med henne; min mamma. Att det är HON som tar energi av mig. Hon är självisk och vill aldrig lyssna och finnas där. Har egna barn nu och jag är livrädd för att bli som hon kall och hård . Tänker på det ofta. Det är som sagt Mamma. Jag hoppas 2015 blir året då jag vågar lyssna på mig själv än mer vad jag gör idag..

Anna
Anna
9 years ago

Vill bara säga att din blogg med stor sannolikhet betyder mer för vissa människor än vad du kan tro 🙂 Vet själv vilken hög igenkänningsfaktor det är när jag läst dina hypokondriinlägg och ibland så räcker det med att veta att det finns någon annan som är precis lika störd som en själv 😉 för att ångesten ska lägga sig lite.

TACK för en fin blogg och för det fantastiska arbetet du gör med den. kram

Anna
Anna
9 years ago

Vill bara säga att din blogg med stor sannolikhet betyder mer för vissa människor än vad du kan tro 🙂 Vet själv vilken hög igenkänningsfaktor det är när jag läst dina hypokondriinlägg och ibland så räcker det med att veta att det finns någon annan som är precis lika störd som en själv 😉 för att ångesten ska lägga sig lite.

TACK för en fin blogg och för det fantastiska arbetet du gör med den. kram

Eva
Eva
9 years ago

Åhhh Nina! Älskar ditt peppande dina ord och din blogg,din kraft din styrka ditt mod ditt allt! Du är en STOR inspiration för mig känner igen mig i dig i det mesta och det du går igenom och har gått igenom…och kan dom kan du och då kan jag! HEJA;))))

Eva
Eva
9 years ago

Åhhh Nina! Älskar ditt peppande dina ord och din blogg,din kraft din styrka ditt mod ditt allt! Du är en STOR inspiration för mig känner igen mig i dig i det mesta och det du går igenom och har gått igenom…och kan dom kan du och då kan jag! HEJA;))))

pyttan
pyttan
9 years ago

Jag har det skitjobbigt just nu o känner igen mig mycket i det du skriver men vet inte vart jag ska börja för att komma någon vart ens. Har så många frågor som jag inte vet hur jag ska få svar på eller hur jag ska komma ur o släppa dem heller för den delen. Tror det är det jag skulle behöva göra o rensa ur. Men det finns också en ensamhet som inte gör det lättare. Tack för att du delar med dig. Kram!

pyttan
pyttan
9 years ago

Jag har det skitjobbigt just nu o känner igen mig mycket i det du skriver men vet inte vart jag ska börja för att komma någon vart ens. Har så många frågor som jag inte vet hur jag ska få svar på eller hur jag ska komma ur o släppa dem heller för den delen. Tror det är det jag skulle behöva göra o rensa ur. Men det finns också en ensamhet som inte gör det lättare. Tack för att du delar med dig. Kram!

Nästa inlägg

10 år sedan Tsunamikatastrofen

36
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x