OREO-muffins

oreo muffins

Visste ni att det är muffinsens dag idag? 

Det hade jag ”nästan” missat. Typ på flit. Annars skulle jag bara tillåta mig själv att ta en muffins och det är inte bra.Det är bara onsdag ju.. 😉 Det här receptet på dessa gudomligt goda OREO-muffins måste du prova att baka någon dag. Dessa är så härliga så det skulle funka fint som en efterrätt också.

INGREDIENSER, 12 st:

115 g rumstempererat smör
1,25 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
3 msk mjölk

Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader. Ställ pappersformar i en muffinsplåt, jag har en med 12 muffins, ganska så stora alltså. Vispa ihop smör och socker till en vit, fluffig smet. Vispa sedan ner äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och vänd ner i smeten. Rör ner mjölken.
Dela sedan på oreokakorna. Lägg en med krämsida uppåt i botten på varje pappersform. Lägg andra halvan av kakorna i en mixer och mixa dom till en smulor. Vänd sedan i smulorna i smeten. Fyll smeten i pappersformarna, ca 2/3 fullt.
Grädda i ca 15 minuter. Provstickan ska vara torr när du testar.

FROSTING:

4 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl florsocker

Häll i allt i en bunke och vispa till lagom konsistens för att spritsa. Smula gärna lite mer oreokakor och ha på smulorna uppepå gräddfrostingen. Avsluta med att lägga på en halv OREO-kaka. Jag säger såhär, skyll dig själv om du bakar dessa, man blir besatt! 🙂

Ps: Om du nu är som jag och tänker nyttigt så har jag ett jättegott recept på nyttiga muffins. Dom hittar du HÄR. 

 

3
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ellinor
Ellinor
9 years ago

Åh, dessa har jag missat. Har en son vars absoluta favorit är Oreo-kakor, så dessa måste jag testa att baka!! En fråga bara, räcker det då med 12 kakor? Du mixar bara de 12 halvorna? Ha en bra kväll!

Ellinor
Ellinor
9 years ago

Åh, dessa har jag missat. Har en son vars absoluta favorit är Oreo-kakor, så dessa måste jag testa att baka!! En fråga bara, räcker det då med 12 kakor? Du mixar bara de 12 halvorna? Ha en bra kväll!

Nästa inlägg

Träningsprogram i naturen

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x