Träningsprogram i naturen

Hur går då min 8 veckorskamp? Jo, i helgen gick det lite överstyr då vi ju var på Öland. Jag valde att dricka lite alkohol och då går ju kalorierna åt skogen. 🙂 Men jag är tillbaka på banan igen. Denna veckan står jag still, jag har PMS så då tar jag allt lite som det kommer. Jag fortsätter träna och räkna allt jag äter ändå. Någon frågade om jag räknar allt och det gör jag. Jag räknar apelsiner och grönsaker, tom de små blåbären. Detta för att jag vill ha kontroll, kontroll är bra när man vill gå ner i vikt. Jag promenerar nästan varje dag, har börjat styrketräna och småjoggat faktiskt. Smyga igång kroppen! 

När det kommer till styrketräning då? Ja, då är det optimalt att ta en powerwalk och sedan köra några övningar. Först blir du riktigt varm i kroppen, sen kan du köra lite styrka som inte bara förbränner utan också stärker och bygger kroppen. Visste du att styrketräning förbränner massor? Det fortsätter att förbränna lång stund efter att man tränat.

Igår började jag med att ta en promenad på drygt 45 min. Det ska vara powerwalk. Du ska bli lite andfådd. Då vet du att du håller en bra fart. Jag går igenom hela kroppen när jag styreketränar. Sen kommer jag dela upp kroppen i tre olika pass/muskelgrupper. Men inte ännu. 

  
Bröst/armar:

Stå lutad emot ett träd och gör ”armhävningar”. Ju längre ifrån du står, desto jobbigare blir det. 

Antal reps: 3X10

  

Bröst/armar:

Armhävningar med knäna i. Man gör vanliga om man orkar det. Bra för bröst och armar.

Antal reps: 3×10

  

Rygg/axlar:

Här får man ta något att kunna hålla i. Själv använde jag min luvtröja. Trä den runt ett träd. Häv dig sedan upp med hjälp av tröjan. Ju närmare trädet du står desto mer lutning blir det och därmed jobbigare. Håll armarna i höjd med bröstet. 

Antal reps: 3×10

  

Armar (biceps):

Använd tröjan igen. Häv dig upp med hjälp av armarna. Tänk på att ha armarna tätt intill kroppen och böja i armbågen när du går upp. Här snurrade jag också tröjan ett varv runt händerna. 

Antal reps: 3×10

  

Baksida armar (triceps):

Hitta en bänk eller sten som stöd. Häv dig upp och med hjälp av bänken. Är du ovan gör du lite mindre rörelse så blir det inte lika jobbigt. 

Antal reps: 3×10

  

Ben/rumpa:

Squats som det kallas. Gå ned ganska så djupt i knäna. Tänk på att försöka ha en rak rygg (inte krökt). Jag tar hjälp av armarna också. 

Antal reps: 3×20

0
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Madde
Madde
9 years ago

Om du orkar och har lust hade det varit kul att följa din mat en dag att du lägger upp när du äter och hur du räknat ut det =)
Hade varit intressant och peppande =)
Du e grym! Kram

Susanne
Susanne
9 years ago

Hej Nina!
Jag tycker att du är helt fantastiskt ambitiös med kost och träning!
Det är inte lätt att få ihop livspusslet med allt vad det innebär, och PMS
på det. Tack för en bra och läsvärd blogg!
Hälsningar Susanne.

niiinis
niiinis
Reply to  Susanne
9 years ago

Men tack snälla du! Glad jag blir. ❤️

Susanne
Susanne
9 years ago

Hej Nina!
Jag tycker att du är helt fantastiskt ambitiös med kost och träning!
Det är inte lätt att få ihop livspusslet med allt vad det innebär, och PMS
på det. Tack för en bra och läsvärd blogg!
Hälsningar Susanne.

niiinis
niiinis
Reply to  Susanne
9 years ago

Men tack snälla du! Glad jag blir. ❤️

Anna
Anna
9 years ago

Min PT sa alltid att det är bättre att försöka göra armhävningar på tå än på knä och bara gå ner en liten bit och sedan öka allteftersom man får in teknik och styrka. På tå använder man sig av hela kroppen och tränar mer stabilitet än på knä.
Så Niiinis – skippa att kö på knä och satsa på tå istället!

Anna
Anna
9 years ago

Min PT sa alltid att det är bättre att försöka göra armhävningar på tå än på knä och bara gå ner en liten bit och sedan öka allteftersom man får in teknik och styrka. På tå använder man sig av hela kroppen och tränar mer stabilitet än på knä.
Så Niiinis – skippa att kö på knä och satsa på tå istället!

Nästa inlägg

Håhååå jajaaaa….

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x