Morsdag firandet!

Godmorgon 1:a juni!

Regnet ööööööser ner här. Inte det roligaste vädret att ge sig ut på promenad i. Så idag får det lov att bli hopprep och styrketräning här hemma. Isch, nu har Tony fått samma förkylning som Milo hade. Milo är frisk nu men då var det visst Tonys tur då. Vi som ska börja flytta idag. Så typiskt! Får se hur vi gör? 

Tänkte att jag måste visa bilder från vårt morsdagsfirande igår. Vi sa att detta helt klart måste bli en tradition. Så mysigt det var alltså, lyxigt och gott och att få sitta i en sån miljö? Mamma var supernöjd! 

  
Haga slott välkomnade oss så fint med sin maffiga framsida när vi kom gående in på slottsgården. Har du möjlighet nångång så besök vårt vackra slott. Dom har weekends som låter helt fantastiska, kolla här:

En Slottsweekend på Haga Slott startar lördag med en trevlig eftermiddagsbjudning som dukas upp i Porträttsalongen. Innan middagen finns tid för en stunds avkoppling eller någon, utvalda helger, en aktivitet. Weekendgäster har fri tillgång till relaxavdelning med bastu och bubbelpooler. Och varför inte passa på att unna dig en skön SPA-behandling (läs mer under rubriken Haga SPA)! Kvällen börjar med en välkomstdrink och därefter serveras en femrätters gourmetmiddag i någon av våra gustavianska matsalar. Aftonen avrundas med kaffe framför brasan i salongen, kanske tillsammans med något gott att dricka från Slottsbaren. När ni vaknar på söndagsmorgonen väntar en härlig frukostbuffé.

Du kan läsa mer om weekendpaketet HÄR!

Det har fått fantastiska recensioner. Funderar faktiskt på att boka det till mig och Tony nångång. Att ”turista” i sin egen stad är helt klart underskattat.

   
 

Mamma fick inte mindre än två buketter av mig igår. En hemskickad och sen fick jag köpa en liten med mig när vi sågs på slottet. 

   
 

Ett fint välkomnande väntade på oss när vi klev innanför dörrarna på slottet. Det var massor med mammor som var där och blev firade. Hur mysigt som helst! 

  
Fick med mig den blivande studenten också. Han var hungrig som en varg – som vanligt. Pubbeungar äter som hästar! 🙂 

   

Vi hade ett bord fint uppdukat i en ljus sal. Alla bord hade en jättefin röd ros och fint vikta servetter. 

 

 

Några av de viktigaste personerna i mitt liv. Så fina dagen till ära.  
 

  

Åh herreminjee så fint uppdukat allt var. Silverbestick och perfekta rader av mat. Visste inte var man skulle börja? Allt var jättegott och alla i sällskapet rullade fram efteråt. 

  
Min första tallrik med mat såg ut såhär. Sen blev det sparrissoppa och varmrätt också. Desserten intogs i salongen på nedervåningen. 

   

Nere i salongen väntade denna godsak. Marängtårta med extra tillbehör som grädde och jordgubbar. Marängen var sådär härligt seg som jag bara älskar! 

   

  

  


Den här salongen är så fin. Maffigt och vackert och att bara få sitta där känns lyxigt. Rogivande och lugn känsla och det kändes som att man inte ville åka därifrån. Det här var väldigt fint anordnat. Personalen var så proffsig och otroligt trevlig dessutom vilket gör upplevelsen ännu bättre. 

   

  

Mys med mormor och morfar. Min fina mamma och pappa. Just därför älskar jag dessa ”speciella” dagar som morsdag och farsdag är. Man får möjlighet att rå om dom som betytt så mycket i ens liv. Att kunna visa uppskattning och kärlek. Sen väljer man givetvis på vilket sätt, men för mig har det alltid varit viktigt att på något sätt fira. 

   

Jag kände så mycket lycka i bröstet när vi släntrade genom slottsgården med syrenerna blommande och min pappa och Thedde låtsasbråkande medan min mamma gick efter och sa åt pappa att ta det lugnt. Precis sådär som det brukar vara. Här & nu. Njut av det som du ser och upplever. Det är en härlig känsla och det finns så mycket i livet att vara tacksam över. 

Efteråt åkte vi sen och tittade på vårt hus som vi nu fått nycklarna till. Mer om det och bilder från huset kommer senare! 

0
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Susanne
Susanne
8 years ago

Så fint och mysigt!

niiinis
niiinis
Reply to  Susanne
8 years ago

❤️

Susanne
Susanne
8 years ago

Så fint och mysigt!

niiinis
niiinis
Reply to  Susanne
8 years ago

❤️

Hanna
Hanna
8 years ago

Studenten borde tagit av kepsen… Och säg inte att det inte spelar någon roll -du ska se att det gör det.

niiinis
niiinis
Reply to  Hanna
8 years ago

Kepsen var av vid matbordet – e stenhård med sånt!

Hanna
Hanna
8 years ago

Studenten borde tagit av kepsen… Och säg inte att det inte spelar någon roll -du ska se att det gör det.

niiinis
niiinis
Reply to  Hanna
8 years ago

Kepsen var av vid matbordet – e stenhård med sånt!

Nästa inlägg

Studentbal

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x