Tankar, funderingar och bilder från vårt hem

Halloj i stugorna! 

Jag sitter i soffan. Skitigt hår, trött och sliten efter mycket jobb och alldeles för lite sömn, mens och duschsugen. Jag har fuskat idag också och ätit en bulle och lite chips. Att flytta och fixa med allt vad det innebär får en ur balans. Men, jag dömer inte mig själv för det. Nu är det såhär, det är tufft ändå liksom, jag är tillbaka på banan snart igen. 

Vet inte om vädret gör att jag känner mig lite deppig och låg. Jag känner mig också ledsen och uppgiven när jag läser om 12 åriga Jesper som fastnat med sin cykelhjälm i en lekställning. Hans pappa skriver så öppenhjärtat och naket med bilder om hans kamp på Facebook och jag känner hur jag söker mig till Milos ben. Kramar om det när tårarna bränner innanför ögonlocken. Nu, när sommaren just är här och man har det sköna sommarlovet att se fram emot – då inträffar det ofattbara. 

Thedde har just varit hemma med ett gäng vänner. Han är i feststämning då det är poängjakten i stan. Alla studenter ska samla saker och göra uppgifter och så får det poäng för det. Jag fick vara ”en känd person i Enköping”. Fast jag inte alls känner mig som en sån. Jag blir orolig såklart. Måtte inget hemskt hända på denna poängjakt. Du vet när man redan är i en låg sinnesstämning, när man redan är lite deppig. Då känns allt läskigt och som att jag inte längre kan skydda honom från saker. Jag ser hans ryggtavla susa ut genom dörren och jag måste bara gilla läget. Fast jag egentligen bara vill att han ska vara 10 år igen och ligga i sin säng och sova. Han som var så kvällstrött. Han som tyckte om att somna till TV:n i sin lilla pojksäng och rita rymningssäkra fort. Nu är han vuxen och ska ta studenten och jag kan fan inte stoppa tiden. 

En flytt innebär också en förändring som kan vara lite jobbig i ett par dagar. Man måste liksom landa för att kunna börja njuta. Annars så har man liksom saker på två olika ställen och det är ingen ordning på nåt. Så har jag det nu, och då mår jag oftast ganska så dåligt. Det blir som för rörigt för att jag ska hitta ro. Jag sover oroligt om jag sover alls, jag är stressad och orolig inne i själen. Jag måste ha koll – annars blir jag precis såhär. Låg, deppig, stressad och orolig. 

Ja….. Det var lite funderingar rakt från hjärtat denna urriga junikväll. Det man ska komma ihåg mitt i alla dessa känslor är att vårt hus är underbart. Jag älskar det. Idag målades köket klart och det blev precis så fint som jag föreställt mig det. 

  
Just nu har jag tänt ljus överallt och kokat lite the åt mig och Tony. Vi ska äta smörgås och titta på TV. Vi fick upp den på väggen ikväll. 

   
     
Såhär ser det ut i några av fönstren. Det regnar ute och är sådär höstigt urrigt. Ikväll har vi fått lite ved av grannarna så  vi kunde tända en härlig brasa i vardagsrummet. 

  
Kikade snabbt in i kakelugnen för att kunna ta en bild på elden. Sååååå mysigt att kunna tända en brasa nu.

   
    

Tog lite bilder på dagen idag för att visa dig att jag fått lite ordning. Mamma var nästan i chock i morse, hon ska komma och hjälpa mig med studenten imorgon och på torsdag. Så hon trodde hon skulle packa upp köket. ”Redan klart” sa jag när mamma och jag pratade i morse. 🙂 

Nu blev jag lite glad igen. Tony hade kommit ihåg att köpa bomullsrondeller till min rump. Det gjorde mig lite lycklig igen. Det gäller att hitta de små sakerna. 

Imorgon är det bakning och matlagning på schemat. Hoppas du mår bra min vän? ❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

21 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carina
Carina
9 years ago

Men oj så fint du redan fått det! Ser himla mysigt ut! Men jag vill inte vara sån men tänk på ljusen i fönstret och gardinerna. Är olyckan framme kan det gå fort.. Ja och det där när ungarna blir stora,kommer jag ihåg att det kändes jobbig. Saknade många kvällar/nätter när dom låg i sängen och sov och man visste var man hade dom. Njut nu av kvällen!

niiinis
niiinis
Reply to  Carina
9 years ago

Japp – vågar aldrig ha dom tända om jag inte är precis bredvid. Är Hitler med ljus. Ärvt av min pappa tror jag då han knappt tillåter tända ljus. 🙂

Kram

Kristin
Kristin
9 years ago

Men så fint & redan! Gud, vad snabba ni är! Önskat er all lycka i det nya huset.
Känns lite skönt att läsa om att du inte heller känner dig tiptop, låter kanske konstigt men man känner sig inte lika ensam då. Ligger hemma med gallsten som inte verkar vilja ge sig. Måste ta tag i operationen men får ångest bara jag tänker på att bli sövd.
Kram till dig

niiinis
niiinis
Reply to  Kristin
9 years ago

Usch…. Förstår exakt din känsla. Jag hatar själv att bli sövd. Men tänk såhär – du är aldrig så kollad som du är just då. Som min senaste narkosläkare sa ”Jag har jobbat med detta i snart 40 år, jag har aldrig varit med om att någon inte vaknat”. Då kände jag mig jättetrygg. Gör’t! Tänk sen när du är bra och slipper det onda!

KRAM ❤️

Berit
Berit
9 years ago

Säger som de andra men hoppas du har kartonger i hörnen där du inte tagit kort..:) annars är du typ en utomjording!

niiinis
niiinis
Reply to  Berit
9 years ago

Faktiskt inte – dom är nerpackade. // Med vänlig hälsning, Alien (Hahaha)

Erika
Erika
9 years ago

Vad fint skrivet om tidens gång och barnen även om jag får lite panik av de tankarna!

niiinis
niiinis
Reply to  Erika
9 years ago

Jag vet…. Ibland är det läskigt men det är liksom ditåt vi ska. Så är det ju bara.

Kram

Maria Nundahl
Maria Nundahl
9 years ago

Där kommer ni trivas och må bra!! Har läst din blogg då och då i något år men aldrig tidigare kommenterat men nu är det dags. Fick en sån känsla att det är där ni hör hemma och känner att jag vill att du ska veta det. Jag känner ju inte dig mer än att jag får titta in i ditt liv genom din blogg och vill tacka dig för det! En massa glädje och underbara stunder, trygghet och kärlek önskar jag dig och din fina familj. I det huset finns allt det och tillsammans kommer ni hitta det! Kram Maria

niiinis
niiinis
Reply to  Maria Nundahl
9 years ago

Men vad härligt det lät! Tack! ❤️ Ja, jag tror att det är tänkt att vi ska bo här…. Härligt att du delade med dig av din känsla. Kul att du kommenterar, fortsätt gärna! Tack för att du läser.

Kram ❤️

Sofia
9 years ago

Så mysigt ni har fått det, gick galet fort ju! Måste ha packat upp som galningar 😉

Stor kram till dig ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Sofia
9 years ago

Tack! ❤️

Tror bara jag har en jefla rutin…. 🙂 KRAM

Bettan
Bettan
9 years ago

Men alltså så fint ni har fått det! (Eller gjort det snarare, för det ligger säkert m ycket jobb bakom) 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Bettan
9 years ago

Tack! ❤️

Köket var det enda jobbet vi la ner. Ja sen är det ju ett jobb i sig att flytta såklart. 🙂

Kram

al68
al68
9 years ago

Åhh så fint det ser ut, du är helt sjukt snabb. Men du är nog lite som jag, vill ha ordning så fort du bara kan, för att trivas. Ert hus ser så mysigt ut, det kommer bli kanon. Ha en fin dag, fina du, kram kram <3

Frida
Frida
9 years ago

Åh så fint ni har fått iordning redan! Mysigt!! Kram fina <3

Åsa
Åsa
9 years ago

Åh vad fint ni fått det redan, du är ju helt otrolig!! Känner också paniken över att barnen blir stora så snabbt. Jag hinner inte njuta av dem i vardagen tillräckligt. Sitter fö i väntrummet på akuten just nu m stora killen, inte så muntert…

Lycka till med studentfirandet och fixande. Hoppas ni kommer trivas super i huset. Tycker ni ska gå och fika på nåt mysigt kafé i em, det piggar upp. Kram!

Helena
Helena
9 years ago

Hej Nina!
Jag hoppas det känns lättare idag och att du fått sova ordentligt inatt. Lite sömn stress och dessa j-la hormoner gör ju att vi kvinnor mår riktigt dåligt emellanåt. Strunta i kraven om dieten ngn kväll och unna dig en favoritglass och njut. När vi ska ha mens så behöver kroppen den energin iaf ;).
Ni verkar ha jobbat hårt för att fått sån ordning redan! Inte undra på du är trött nu. Sköt om dig mellan varven också <3. Kram

Lisa
9 years ago

Fina du. Hoppas du mår bättre i dag. <3
Å så fint ni har fått det! 🙂

Heléne
Heléne
9 years ago

Så mycket du hunnit på så kort tid, och det ser ut att vara jättemysigt.
Ta hand om dig♥

Maria
Maria
9 years ago

Å så fint och mysigt ni ha det. Där kommer ni att trivas fantastiskt bra. Vilket drömställe! Du är väldigt duktig på inredning. Sofföverdragen tycker jag extra mycket om. Får man fråga vart du har köpt dom? Ta hand om dig nu och ta det lugnt

Nästa inlägg

Att våga vara den man är!

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x