Hemmagjord DAIMGLASS med maränger

Sugen på glass?

Ja, då ska du veta hur enkelt det är att göra helt egen glass, utan glassmaskinen eller whatever. Du behöver bara en plastbytta typ, och en frys.

 

Nu ska jag bjuda dig på ett busenkelt recept på glass och maränger som du gör alldeles själv. Impa på nästa middag vetja! Alla blir impade när man gör glassen själv….hehehe.

RECEPT PÅ NINAS DAIMGLASS 


3 dl grädde

3 ägg (bara gulorna)

1 msk vaniljsocker

3 msk florsocker

2 dl krossad dajm (3 pkt dajm)


Gör så här:

Hacka daimen i bitar. Vispa äggulor och florsocker poröst och vitt i en bunke. Vispa grädde och vaniljsocker, vispa så det blir ordentligt vispad grädde. Rör samman samtliga ingredienser i samma skål och vänd i daimen. Lägg i smeten i en avlång form och ställ övertäckt i frysen. Låt det stå minst 4 timmar innan servering.

   

  

RECEPT MARÄNG:

3 äggvitor

2 dl strösocker

1/2 tsk rå citronsaft


GÖR SÅHÄR:

Börja med att knäcka äggen och ha i äggvitan i en bunke. Var noga med att det inte kommer gula eller fett bland vitorna för då blir det ingen maräng. Vispa vitorna kraftigt (jag vispar i min Hercules) i ca 2 min. Det ska bildas ett högt skum. Ha i citronsaften och vispa kraftigt i ytterligare 1 minut. Ha sedan i sockret, lite i taget samtidigt som du vispar kraftigt. När smeten blivit vit och blank och toppig är den klar, du ska kunna vända bunken upp och ner utan att det rör sig. Vispa inte för länge bara för då faller marängen ihop. Lägg sedan smeten i en spritspåse och spritsa ut små maränger på bakplåtspappersklädd plåt. Du kan också klicka ut dom med en tesked. In i ugnen på 125 grader i 50 – 60 minuter. Provsmaka en för att se om de är klara. Dom ska inte vara rinniga i mitten men gärna lite fuktiga, då får man den där härliga sega konsistensen.

Du kan smaksätta din maräng hejvilt höll jag på att säga. Det är urgott att smälta choklad (valfri smak) och vänd i det oregelbundet i smeten. Du kan också smaksätta med någon essense och också droppa i någon karamellfärg för att få någon annan färg på dom. Kul för barnen kanske? 

52
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Liselotte Bergstedt
Liselotte Bergstedt
4 years ago

Skitgott med hemkokt jordgubbssylt i marängerna 😋😋

Nästa inlägg

Morning!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x