Godmorgontugg!

Godmorgon!

Blöööök – sov som en kratta. Vaknade alldeles för tidigt. P(jefla)M(skit)S(ärsle) ställer till det. Har gått upp i mängd på Magnesium igen för att se om det kan hjälpa mig. Ligger nu på 600 mg per dag. För Er som missat att jag skrivit om Magnesium så kan ni läsa om det HÄR och HÄR

Våra lata dagar fortsätter, vi njuter av ledighet (nåväl, jag jobbar lite hela tiden). Idag molnade himlen ihop sig på två röda, det VAAAAR ju så fint i morse. Får se hur det blir under dagen? Kanske blir det bara en liten cykelutflykt idag för att köpa glass nånstans. Det kan räcka en ledig tisdag. 

  
Vi har just njutit av lite frukost här, sitter och väntar på att SOMMARLOV ska börja på TV:n. Idag blev det egengjord havrevälling och glutenfria knäckemackor till frukost. En kopp the också. Har varit utan kaffe sen förra torsdagen då magen verkade vilja annat. Lite trist är det….. 🙁 Jag som älskar mitt kaffe. Ska köpa pulverkaffe (snabbkaffe) idag, det brukar funka bättre!

Lite info om snabbkaffe: 

Vanligtvis tror folk att det är garvsyran i kaffe (finns också i Te) som irriterar magen. Garvsyran sägs egentligen inte vara boven i kaffet, och förväxlas ofta i det här sammanhanget med klorogensyror. Klorogensyrorna ökar nämligen saltsyraproduktionen i magen när man dricker mycket kaffe och gör magen orolig. I snabbkaffe finns inte detta i alls samma utsträckning som i vanligt bryggkaffe. 

Jag som har både gastrit och reflux (och eventuellt IBS) kan periodvis dricka vanligt kaffe, sen kan det bara bli stopp helt plötsligt. Som det blev nu igen med min mage, hade samma för 1,5 år sen. Det beror säkert på att sommaren innebär grillat och helt andra vanor och så kaffet då. 

När jag haft som jobbigast med magen så har snabbkaffe faktiskt funkat. Många tänker säkert BLÖÖÖÖK om snabbkaffe. De flesta kanske har köpt nåt billigt skit till husvagnssemestern eller stugan – tro fasen det smakar skit.   🙂 Men Nescafe Lyx tycker jag är supergott – sen fanns det en Nescafe Gold Crema (den är såååå god) men den verkar dom ha slutat med nu. Vet ni om den finns nånstans så får ni gärna hojta till! Ser ut såhär: 

 
 Jaha, nu så står min lilla fis här bredvid och väntar på att vi ska rita tillsammans. Han har tagit på sig mina brillor och står och spexar här.

  
Haha! Han är så jäkla rolig den här ungen. Varje dag får man sig ett gott skratt med honom. Både jag och Tony var små spexare som små så det är inte alls konstigt att Milo blivit dubbelt upp. 🙂

  
Ni missar väl inte att följa mina instagramsidor. Har ju en ren inredningsinstagram @interiorbyniiinis (<- LÄNK) där jag nördar loss fullständigt med bara inredning. Sen min vanliga @ninahermansen1 (<- LÄNK). Där bjuder jag mest på lifestyle och bakverk. 

Ha en fin dag så hörs vi snart igen! ❤️

5
Subscribe
Notify of
guest

14 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carina S.
Carina S.
8 years ago

Hej, jag köper det kaffet på mitt Ica eller Ica Maxi, verkligen supergott! Svårt att vara utan kaffe, känns som ett måste, hoppas du hittar det med.
Ha en bra tisdag!

niiinis
niiinis
Reply to  Carina S.
8 years ago

GÖR DU?! Åh, måste genast åka dit och köpa det! Tack & kram!

Katja
Katja
8 years ago

Jag har ätit /druckit magnesium sedan någon månad tillbaka. Jag fick en utmattningsdiagnos och lusläste mig sedan till om vad för brister man kunde ha.
Dricker magnesium citrat varje kväll och vet inte om det är tack vare det som jag har en bättre nattsömn. Sover sämre vissa nätter förstås som nu inatt.:(

niiinis
niiinis
Reply to  Katja
8 years ago

Härligt att höra! Så glad jag blir att så många blir hjälpta! Det är ju helt galet!

Kram

Helena
Helena
8 years ago

Jag ville bara tacka dig för rådet om magnesium! Jag har sedan två veckor haft ett ”fladdrande” hjärta. Började med 250 mg, ingen skillnad. Sedan tog jag 750 mg direkt. Hjärtslagen stabiliserade sig samma dag. Jag har dock blivit lös i magen så 500 mg kanske blir lagom. Du skulle bli doktor! Du om någon skulle ha förståelse för dina patienter och vara lugn mot dem som behöver det. Tack igen!

niiinis
niiinis
Reply to  Helena
8 years ago

Wow! Det här gör mig så glad, jag har fått så många kommentarer och mejl nu med folk som blivit hjälpta av magnesium för sina hjärtan som slår oregelbundet.

Vet du, tanken att bli läkare har slagit mig. Dock så är det försent nu tycker jag, sen skulle jag bog inte orka ”resan” det är att utbilda sig. Hörde att alla läkare mer eller mindre lidit av hypokondri under sin utbildning. 🙂

Lillemor
8 years ago

När man blir ”kass i magen” ska man gå ner några mg. Det brukar råden vara av läkare. Då vet man att man får i sig tillräckligt .
Så det behöver inte vara kaffet bara 😉

niiinis
niiinis
Reply to  Lillemor
8 years ago

Jag är inte kass så…. Jag har helt andra problem med magen. 🙂

Madde
Madde
8 years ago

Räknar du fortfarande kalorier?
Använder du lifesum?
=)

niiinis
niiinis
Reply to  Madde
8 years ago

Just nu försöker jag bara stabilisera min onda mage. Det brukar innebära minus på vågen då jag helt stryper allt som godsaker och onyttigt heter. Så nej, just nu handlar det om att då balans igen. Annars gör jag det och använder mig av Lifesum. Älskar den!

Anna H
Anna H
8 years ago

Hej Nina!
Har aldrig kommenterat din blogg innan men måste nu! Har själv IBS och det enda kaffe som funkar för mig är Nespresso. Det innehåller ingen garvsyra och är supergott! Dricker mitt med laktosfri mjölk. Ja, det blir lite dyrare kaffe men lätt värt det! Kram Anna

Nästa inlägg

Finbesök!

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x