Söt/syrlig hallontårta

Dags för nomnom recept igen!

Hallontårtan från igår har fått en hel massa frågor, ja efter receptet på den. Självklart ska ni få det! Det är en ypperlig sommartårta som är både söt och syrlig på samma gång!

 

RECEPT:

300 g smör eller margarin
3 dl strösocker
6 ägg
5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
300 g frysta eller färska hallon

Fyllning och topping:

5 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 dl hallon

Ugn: 175°

Gör så här:

Vispa  rumsvarmt smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
Blanda mjölet och vaniljsockret. Rör sedan i det och blanda till en smet. Bred ut i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Lägg sedan på hallon, grädda mitt i ugnen i ca 25–30 minuter.  Under tiden kakan gräddas gör jag fyllning/topping. Vispa grädden, blanda i florsocker och vaniljsocker. Avsluta med att lägga i hallonen (jag använde frysta som jag tinade innan). Vispa ordentligt så hallonen delar upp sig ordentligt. När botte sedan är färdiggräddad så delar jag upp kakan i 4 olika delar och använder dessa som tårtbottnar. Jag använde 3 till denna tårtan. Alltså 3 bottnar med fyllning i 2 lager. Sedan toppade jag tårtan med samma som fyllningen och så dekorerade jag med färska körsbär.

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Godmorgontugg!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x