Fika, pool och loungeplaner

Hallå i sommarsverige!

Bor du där det har varit riktig sommar idag eller har du kallt och regnigt? Här har det varit underbart! Smällvarm högsommar med gassande sol. Vi startade dagen med frukost i solen. Tony kånkade utemöblerna till den soliga sidan. Han glömde visst att vi hade utemöbler på baksidan också, där frukostsolen skiner. Men men, det blev ju bra det med. 

   
   

Vi tog cyklarna ner på stan och Hamncafet. Milo kastade lite sten i väntan på att det skulle öppna. Sen kom vi dit till 11 och det visade sig att de redan öppnat kl 10. Öööööh….. Well well, vi fick kika på alla fina båtar som lagt till i alla fall. I vår stad pågår en debatt om vår hamn förstår ni. Många (inklusive jag) tycker att vår oerhört vackra hamn förvaltas dåligt, vet att en del politiker nu engagerat sig och förhoppningsvis kan någon göra något åt saken. Idag ser det i ärlighetens namn ut som kattskit. Inte inbjudande för fem öre och att det ens får kallas gästhamn är bedrövligt. Tur vi ändå har cafet i hamnen, hade det inte funnits, ja då vet jag inte. Nu hoppas jag att det kanske kan blomstra upp lite. Kanske en del småbodar som restauranger, fik, souvenirförsäljning…. Kanske kunde det finnas en liten kiosklivs? Varför inte popup varianter? Bryggor med loungemöbler, sjöpub osv osv. Fifan, Enköping skulle besökas enkom för vår underbara hamn. 

 

Det blev glass och en kul spontandejt med Tonys fd. bandkollega Peter som fyllde år och hans sambo. Till slut var vi ett stort gäng från ”the GOOD old times'” som fikade. Riktigt mysigt!

  
Kolla här då? Jajjemensan! Äntligen är poolen på plats. Dock så är den inte fylld ännu då vi måste ha en matta under så botten inte går sönder. Det var en fin bloggläsare vid namn Jesica som hörde av sig. Det visade sig att vi bara bodde några hundra meter ifrån varandra när vi idag åkte och hämtade deras pool. Det var precis en sån jag menade. Vad kul det var att ses Jesica, det blev super med poolen! Tack för du hörde av dig. Vi ska ta väl hand om den. 🙂 

  
Nu har jag ”stora planer” för detta utrymme. Utrymmet bredvid poolen. Detta planerar jag ska bli en form av uteplats med mys mys mys! Jag har googlat och instagrammat massa idéer idag och kan knappt bärga mig innan jag får sätta igång. Jag vill inte ha uteplats som i altan och så. Det får gärna vara grönt och lummigt och med lite bohemekänsla. Jag tänker paviljong, mattor, ”soffor”, ljuslyktor, ljusslingor, textilier, växter, palmer, kuddar osv. Man ska kunna ligga i möblerna och halvsova medan man har koll på poolen. Man ska kunna kliva i badrocken och gosa ned sig med en filt direkt efter doppet. Ämen åååh! Passar på att fråga om det är nån som har en paviljong som står i vägen? Det gick ju så bra med poolen. 🙂 Har tänkt att sätta egen prägel på den ändå så begagnad vore nästan bra! 🙂 Hör av dig om du vet nån eller kanske har en själv. nina@niiinis.se

   

Tony hade hängt upp den här i trädet över våra utemöbler. Den fick hänga kvar. Tyckte den var jättefin där. Det finns rätt mycket man kan göra med träd. Hänga ljusslingor, ljuslyktor eller andra detaljer förfinar så himla mycket.

 

Den här ljusslingan t ex. Den har jag köpt på ICA Maxi. Den går på solceller och lyser fint när det blir lite mörkare. Hoppas ni blir lite inspirerade när jag pepprar er med inredning både inne och ute. Berätta gärna om ni fått inspiration till nån förändring därhemma?! Sånt är så kul att höra! Tänk om man fick vara en sån ”makeover” brutta? Men jag tror att jag skulle vilja vara en sån budget ”makeover” brutta. En sån som kom hem till folk och gjorde om med det dom hade och kanske en budget på Max upp till 1000 kr att göra om för. Fifan så kul det skulle vara. Jag har hjälpt min mamma och lite släktingar med inredning, det är såååå kul. Jag minns Tonys bror och deras hus. Då fick jag lite fria händer och det blev sååå bra, billigt blev det också. Hmmmm, kanske skulle spinna på den iden? Tror ni folk skulle betala för en sån tjänst? 

   

Till sist då – fifan vi får ju inte glömma dagens pion liksom. Hur skulle det gå om bloggen inte uppdaterades med pioner?! Herreminjee liksom, katastrof! 

Imorgon kl 11 kommer du förhoppningsvis in på en lite nyare blogg, då börjar jag blogga på min nya portal. Där ska det vara lite lättare att hitta bland mina bloggkategorier och recept hoppas jag…å helt plötsligt har jag ”jobbarkompisar” igen. 🙂 

Hoppas Du haft en fin kväll! Har du semester kanske och behöver inte kliva upp tidigt imorn? Vad härligt i så fall. ❤️

2
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Weronica
Weronica
8 years ago

Skulle gärna låta dig komma över och göra en makeover hos oss. Ni har väldigt fint hemma så jag skulle nog bli mer än nöjd.

Hör av mig eftersommaren så kanske vi kan drama till nåt:-)

Bettan
Bettan
8 years ago

Tror absolut att folk skulle btala för en sådan tjänst! Bodde du inte så långt bort skulle jag ha anlitat dig direkt!
Vi har precis renoverat köket och jag blev SÅ nöjd! 🙂 Dock finns det en hel del andra rum att ta tag i…

Jesica
Jesica
8 years ago

Härligt att poolen kom väl till pass, den gör sig liksom bättre i all sin ståtlighet 😉 en sån skatt ska inte ligga och skräpa i något skjul. Önskar er många blöta härliga dagar i solskenet under sommaren. Följer med spänning byggplanerna kring poolen, låter som det kommer bli riktigt mysigt.
Till mig skulle du mer än gärna få komma med dina kreativa fingrar och inreda:-)

Nästa inlägg

Godaste glutenfria kladdkakan

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x