Godaste glutenfria kladdkakan

Såhär, nu måste jag berätta. Alltså, det känns nästan som att jag inte vill skriva att detta är både gluten och laktosfritt. Varför? För att det känns som att bakverk som sägs vara både gluten och laktosfria inte är lika goda, att de på något sätt fått den stämpeln. Men jag håller som bäst på att sudda ut den stämpeln, för det är inte sant! 

Jag lider med största sannolikhet utav IBS. Jag har nu laddat hem IBS-fri appen och har ätit efter den. Där ska man bl a äta både laktos och glutenfritt. Jag är alltså inte så att jag blir jättesjuk av att äta det, men det är bra för mig att inte äta det. Så nu lever jag på kost där jag undviker båda delarna.

Igår dök då första utmaningen upp. Jag ville göra kladdkaka,går det att få den god? Jag har ju några recept på kladdkaka som är fantastiska, går det att få samma utan gluten? 

  
OH YES! Att det går…..jag blev jättenöjd med den här kladdisen som jag bakade. Fantastiskt god och härligt kladdig. Jag tillsatte Bounty (innehåller glukossirap och väldigt små eller obefintliga mängder gluten).

RECEPT:

150 g smör

2 dl socker

1 tsk vaniljsocker

3 msk kakao

1 krm salt

3 1/2 dl glutenfri mjölmix

¾ dl Pofiber

3 ägg

florsocker till garnering

Gör såhär:

Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter, bröa med Pofiber. Smält smöret. Vispa lite lätt samman ägg och strösocker. Blanda mjölmix, pofiber, vaniljsocker och kakaon. Blanda det i äggsmeten. Häll i det smälta smöret. Blanda ordentligt med slickepott. Häll smeten i formen, dela Bounty i småbitar och täck kladdkakan med den. Grädda sedan i 150 °C  i 20-25 minuter i mitten av ugnen. Jag gräddade nästan exakt 25 minuter och tyckte den blev perfekt. Vispade sedan laktosfri grädde som jag serverade till. När kakan svalnat sedan kan man sikta på lite florsocker, jag glömde dock det på min. 🙂 

 

Den blev jättegod och nu finns den INGEN anledning att göra en med gluten här hemma i alla fall. Den här var fantastisk! 

  
Såhär ser POFIBER ut och finns att köpa i vanliga mataffärer. Använder detta även i brödbaket, riktigt bra att ha hemma. 

1
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
8 years ago

Vad ersätts med Pofiber? Vanligt mjöl? Hur är doseringen? Like for like?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Marie
8 years ago

Byt ut mot vanligt mjöl bara rakt av….

Kristin/onlyfemale
8 years ago

Åh! Måste testa denna!! Sonen är intolerant så hemma hos oss bakar jag nästan bara glutenfritt.

Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  Kristin/onlyfemale
8 years ago

Gör´t! Toppenbra ju…. den var fantastiskt god. Idag gjorde jag en rabarber kladdkaka, alltså den. Den var GALET god. Är så näjd med bägge dessa recept. Kram

Nästa inlägg

Möhippa i bilder!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x