ANNONS

Såhär gör du ett mysigt ”uterum”.

/

Oj oj vad frågor jag fått om min paviljong!

Tänkte jag skulle göra en steg för steg förklaring och var jag köpt allt så ni kan göra en likadan där hemma om ni vill. Bra va?

1) PAVILJONGEN. Den är köpt på JYSK, det är den helt vanliga paviljongen i deras sortiment. Billigaste också tror jag. Den finns i lite olika färger men jag valde en vit. Den ser ut som på bilden nedan och du hittar den HÄR.

paviljong

2) TYGET. Det tyget som jag har hänger runt hängde jag upp innan vi satte ihop själva paviljongen. Det sitter liksom innanför taket kan man säga. Tyget är egentligen gardiner ifrån IKEA. Deras ”spetsgardiner” som jag älskar. Jag har dom också som gardiner hemma. Gardineran ser du på bilden nedan och du hittar dom HÄR. Jag har 3 på varje sida och en i fram på paviljongen.

gardiner

3) MARKEN. Där ska jag idag åka och köpa mattor. Plastmattor. De ska jag täcka hela golvet med. Det blir mysigare, dessutom så slipper man tänka på att klippa gräset under. Hålla på och släpa möbler och grejer ut och in för att klippa gräset är alldeles för omständigt för mig. Därför måste det vara enkelt. Då blir plastmattor perfekt. Har siktat in mig på Rusta, hittade massa fina där. Den här nedan t ex.

plastmatt

4) SITTMÖBLER. Jag har ställt in vår lilla loungemöbelgrupp där inne. Jag har också byggt en ”soffa” av lastpallar. Den ska få en ordentlig dyna och ett ryggstöd som jag ska snickra ihop av överblivet virkre. Då ska jag också måla den så den blir lite mer enhetlig i färg. Man behöver absolut inte måla lastpallar men jag vill få det mer enhetligt.

IMG_6894.JPG

5). VÄXTER. Det är fint med mycket växter i såna här paviljonger. Just för att innerum möter trädgård. Jag ska ha två lite större växter utanför som ska få stå i korgar. Jag vill ändå ha den där natuliga känslan. Funderar på att ta hit grillen också, kanske ska jag bygga som en liten trall till den. Funderar också på några fler lastpallar att göra ett avlastningsbord i anknytning till grillen också. Åh, det finns ju så mycket man kan göra med såna här ”uterum”.

IMG_6890.JPG

6) FANTASI. Sutligen är det bara fantasin som sätter gränser. Jag har hängt upp ljuslytkor i hampasnören, jag har tagit in två bord i plåt. Jag har piffat med lite ljusslingor och ljushållare på borden. Jag tänker kuddar och mys, textilier och växter i såna här utrymmen. Det gör det hela lite mysigare.

Lycka till med att skapa ditt egna lilla uterum!

UPPDATERAD! 

 

  

  
  

Nu är mattor inköpta, jag har snickrat ihop ett ryggstöd och lagt i ordning lite kuddar. Nu har vi inte gjort annat än suttit här i vårt lilla uterum. Sååå mysigt! 

12
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00