Fästingfasa!!!

Lite kul ändå att ”Skatan” trodde att jag satt och gjorde nr: 2 (läs: sket) på den förra bilden!

Hahaha, dagens skratt! Hon tyckte att det vita som hänger ner på soffan såg ut som ett par mormorstrosor. Haha… Nä, ok…ärligt är det här inne med aldrig någonsin kommer jag att knäppa av en sån bild för att lägga upp på bloggen. 😀 Där går tammetusan min gräns. 

  
Mycket ben och fötter på bloggen idag. Jag sitter här och slappar medan Tony grillar här bredvid. Jag är lite orolig förstår ni…. Ta mig för vad jag är nu hörrni. En tillfrisknande hypokondriker som får sina svackor. 

Idag på plåtningen fick jag nämligen inte mindre än 3 fästingar på mig. Alla satt fast! Jag greps av FULLSTÄNDIG panik här hemma, jag döljde den väl för Milo då han var den som fick leta efter fästingar på min baksida. Han tyckte det var riktigt roligt medan min hjärna var kaos. Tog loss dom där tre och sen hoppade jag in i duschen och gjorde en grundlig examination. Dom hann inte sitta mer än max 3 timmar då jag fick alla när vi var i skogen. 

  
Är det något jag fasar för så är det fästingar. Men idag när vi stod i skogen där så slog mig inte ens tanken. Tyckte inte det var tätt med gräs alls. Jag brydde mig mest om myggen. En av de vidriga asen har efterlämnat ett märke. Jag har ringt 1177 för att få lite mer info. Hon informerade mig om vad jag ska hålla koll på och hur stora riskerna ungefär är. 

Jag håller ju på att gå upp i atomer av oro nu. Borelia och TBE. 🙁 Ambulans och död. Det är så min hjärna funkar. Den väljer den hemska vägen direkt och sen har jag svårt att se positivt därifrån. Hur kan man klara sig helskinnad efter 3 fästingbett liksom? Ämen fifan! 🙁 Solskenshitorier vill jag gärna höra angående färsringbett men gärna inte tvärtom. 

Usch, på riktigt så kommer jag nog ägna detta en hel del tankar, utan att överdriva, innan de typ 10 veckorna gått. Allt ifrån några dagar ända upp till 10 veckor kan det ta innan man vet om man smittats av nåt. 

Fyfan! 🙁 

0
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
havrefras
havrefras
8 years ago

Voine voine! 🙂 lugn, lugn. Jag har haft 2
fästingar på mig, inom loppet av två veckor (för ett par år sen). Den på bröstet hände den inget med (läkte som ett sönderkliat myggbett). Den andra nere på ankeln läkte liksom aldrig, själva bettet typ, och efter två veckor började jag urskilja en svaaaag röd ring runt bettet. Gick ytterligare en månad (!) med det där och tänkte att vafasen, mår ju precis som vanligt? Men pappa sa att det stod borrelia i pannan på mig, så då åkte jag in (2 min tog det då läkaren kastade ett öga på det), och skrev ut kåvepenin. Ingen fara på taket – det kommer säkerligen gå jättebra! 🙂

Skaunetösen
Skaunetösen
8 years ago

Lugn och fin…
VÄLDIGT få fästingar bär på smitta.
Jag har nog haft upp mot 10 – 15 stycken varje semester i Blekinge,
de senaste 10 åren,
och aldrig blivit sjuk.
Finns dessutom bra medicin, OM man nu blir konstaterad nåt skit.
Hälsningar Skaune.

Helena
Helena
8 years ago

Ta det lugnt. Här på Åland där jag bor finns det massor av fästingar. Har några på mig varje vecka som oftast efterlämnar ett rött kliande märke. Plockar fästingar varje kväll från katten. Har varje varje sommar så länge jag minns tampats med dessa äckliga djur och inte drabbats av nåt farligt. Sätt på kortisonstick om bettet kliar och oroa dig inte. Eftersom det varit milda vintrar överlever och förökar s
de tydligen sig mer. Här vaccinerar vi oss och barnen för TBE, men det kanske ni också gjort. Om inte så gör det så du inte behöver oroa dig. // Helena

Vickis
Vickis
8 years ago

Är född & uppvuxen på landet och har således ingen koll på hur många fästingar jag haft i mina dar, aldrig blivit något av det alls!
Pappa hade ett stort irriterat område som aldrig blev bra förrförra sommaren, gick efter nån månad eller två till doktorn som konstaterade borrelia så det blev nån kräm och penicillin men han hade inte märkt av vare sig fästing eller biverkningar utom just det irriterande området.
Det ska nog gå bra ska du se! ❤

Åsa
Åsa
8 years ago

Haft flera fästingar genom åren och hittills inte blivit sjuk, peppar peppar. Som någon skrev ovan så bär ju ganska få fästingar på smitta och även om de har smitta så är det inte säkert att den överförs. Borrelia borde du inte fått om de bara satt 3 timmar, har hört att det inte överförs om man tar bort fästingen inom ett dygn. Vi har vaccinerat oss mot TBE och kollar barnen noga varje kväll (bor på östkusten och är springer en del i skogen, värt det lilla besväret tycker jag!) under sommaren. Tror du kan va lugn iaf! Kram!
PS. Vet att många får som ett myggbett vid en fästing men det har jag aldrig fått, har aldrig kännt av dem utan bara sett dem när jag kollat på kvällen. Plockat bort dem med pincett. DS.

Anne
Anne
8 years ago

Borrelia tar 48 timmar innan det smittar. TBE borde hela familjen vaccinera sig mot bums!

Sophia Brunnberg
Sophia Brunnberg
8 years ago

Usch aldrig kul med de små krypen!! Svärmor min måste ha satt isig i ett fästingbo för hon hade ett x antal fästingar på ben, rumpa, ljumskar m.m och det tog sin lilla tid innan de som satt sig var borta.. Inga konstigheter efter det, bara en historia att berätta och som vi skrattar hjärtligt åt idag… Trevlig helg

Nästa inlägg

Plåtning

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x