FĂ€stingfasa!!!

Lite kul Ă€ndĂ„ att ”Skatan” trodde att jag satt och gjorde nr: 2 (lĂ€s: sket) pĂ„ den förra bilden!

Hahaha, dagens skratt! Hon tyckte att det vita som hĂ€nger ner pĂ„ soffan sĂ„g ut som ett par mormorstrosor. Haha… NĂ€, ok…Ă€rligt Ă€r det hĂ€r inne med aldrig nĂ„gonsin kommer jag att knĂ€ppa av en sĂ„n bild för att lĂ€gga upp pĂ„ bloggen. 😀 DĂ€r gĂ„r tammetusan min grĂ€ns. 

  
Mycket ben och fötter pĂ„ bloggen idag. Jag sitter hĂ€r och slappar medan Tony grillar hĂ€r bredvid. Jag Ă€r lite orolig förstĂ„r ni…. Ta mig för vad jag Ă€r nu hörrni. En tillfrisknande hypokondriker som fĂ„r sina svackor. 

Idag pĂ„ plĂ„tningen fick jag nĂ€mligen inte mindre Ă€n 3 fĂ€stingar pĂ„ mig. Alla satt fast! Jag greps av FULLSTÄNDIG panik hĂ€r hemma, jag döljde den vĂ€l för Milo dĂ„ han var den som fick leta efter fĂ€stingar pĂ„ min baksida. Han tyckte det var riktigt roligt medan min hjĂ€rna var kaos. Tog loss dom dĂ€r tre och sen hoppade jag in i duschen och gjorde en grundlig examination. Dom hann inte sitta mer Ă€n max 3 timmar dĂ„ jag fick alla nĂ€r vi var i skogen. 

  
Är det nĂ„got jag fasar för sĂ„ Ă€r det fĂ€stingar. Men idag nĂ€r vi stod i skogen dĂ€r sĂ„ slog mig inte ens tanken. Tyckte inte det var tĂ€tt med grĂ€s alls. Jag brydde mig mest om myggen. En av de vidriga asen har efterlĂ€mnat ett mĂ€rke. Jag har ringt 1177 för att fĂ„ lite mer info. Hon informerade mig om vad jag ska hĂ„lla koll pĂ„ och hur stora riskerna ungefĂ€r Ă€r. 

Jag hĂ„ller ju pĂ„ att gĂ„ upp i atomer av oro nu. Borelia och TBE. 🙁 Ambulans och död. Det Ă€r sĂ„ min hjĂ€rna funkar. Den vĂ€ljer den hemska vĂ€gen direkt och sen har jag svĂ„rt att se positivt dĂ€rifrĂ„n. Hur kan man klara sig helskinnad efter 3 fĂ€stingbett liksom? Ämen fifan! 🙁 Solskenshitorier vill jag gĂ€rna höra angĂ„ende fĂ€rsringbett men gĂ€rna inte tvĂ€rtom. 

Usch, pĂ„ riktigt sĂ„ kommer jag nog Ă€gna detta en hel del tankar, utan att överdriva, innan de typ 10 veckorna gĂ„tt. Allt ifrĂ„n nĂ„gra dagar Ă€nda upp till 10 veckor kan det ta innan man vet om man smittats av nĂ„t. 

Fyfan! 🙁 

0
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
havrefras
havrefras
8 years ago

Voine voine! 🙂 lugn, lugn. Jag har haft 2
fĂ€stingar pĂ„ mig, inom loppet av tvĂ„ veckor (för ett par Ă„r sen). Den pĂ„ bröstet hĂ€nde den inget med (lĂ€kte som ett sönderkliat myggbett). Den andra nere pĂ„ ankeln lĂ€kte liksom aldrig, sjĂ€lva bettet typ, och efter tvĂ„ veckor började jag urskilja en svaaaag röd ring runt bettet. Gick ytterligare en mĂ„nad (!) med det dĂ€r och tĂ€nkte att vafasen, mĂ„r ju precis som vanligt? Men pappa sa att det stod borrelia i pannan pĂ„ mig, sĂ„ dĂ„ Ă„kte jag in (2 min tog det dĂ„ lĂ€karen kastade ett öga pĂ„ det), och skrev ut kĂ„vepenin. Ingen fara pĂ„ taket – det kommer sĂ€kerligen gĂ„ jĂ€ttebra! 🙂

Skaunetösen
Skaunetösen
8 years ago

Lugn och fin…
VÄLDIGT fĂ„ fĂ€stingar bĂ€r pĂ„ smitta.
Jag har nog haft upp mot 10 – 15 stycken varje semester i Blekinge,
de senaste 10 Ă„ren,
och aldrig blivit sjuk.
Finns dessutom bra medicin, OM man nu blir konstaterad nÄt skit.
HĂ€lsningar Skaune.

Helena
Helena
8 years ago

Ta det lugnt. HĂ€r pĂ„ Åland dĂ€r jag bor finns det massor av fĂ€stingar. Har nĂ„gra pĂ„ mig varje vecka som oftast efterlĂ€mnar ett rött kliande mĂ€rke. Plockar fĂ€stingar varje kvĂ€ll frĂ„n katten. Har varje varje sommar sĂ„ lĂ€nge jag minns tampats med dessa Ă€ckliga djur och inte drabbats av nĂ„t farligt. SĂ€tt pĂ„ kortisonstick om bettet kliar och oroa dig inte. Eftersom det varit milda vintrar överlever och förökar s
de tydligen sig mer. HÀr vaccinerar vi oss och barnen för TBE, men det kanske ni ocksÄ gjort. Om inte sÄ gör det sÄ du inte behöver oroa dig. // Helena

Vickis
Vickis
8 years ago

Är född & uppvuxen pĂ„ landet och har sĂ„ledes ingen koll pĂ„ hur mĂ„nga fĂ€stingar jag haft i mina dar, aldrig blivit nĂ„got av det alls!
Pappa hade ett stort irriterat omrÄde som aldrig blev bra förrförra sommaren, gick efter nÄn mÄnad eller tvÄ till doktorn som konstaterade borrelia sÄ det blev nÄn krÀm och penicillin men han hade inte mÀrkt av vare sig fÀsting eller biverkningar utom just det irriterande omrÄdet.
Det ska nog gĂ„ bra ska du se! ❀

Åsa
Åsa
8 years ago

Haft flera fÀstingar genom Ären och hittills inte blivit sjuk, peppar peppar. Som nÄgon skrev ovan sÄ bÀr ju ganska fÄ fÀstingar pÄ smitta och Àven om de har smitta sÄ Àr det inte sÀkert att den överförs. Borrelia borde du inte fÄtt om de bara satt 3 timmar, har hört att det inte överförs om man tar bort fÀstingen inom ett dygn. Vi har vaccinerat oss mot TBE och kollar barnen noga varje kvÀll (bor pÄ östkusten och Àr springer en del i skogen, vÀrt det lilla besvÀret tycker jag!) under sommaren. Tror du kan va lugn iaf! Kram!
PS. Vet att mÄnga fÄr som ett myggbett vid en fÀsting men det har jag aldrig fÄtt, har aldrig kÀnnt av dem utan bara sett dem nÀr jag kollat pÄ kvÀllen. Plockat bort dem med pincett. DS.

Anne
Anne
8 years ago

Borrelia tar 48 timmar innan det smittar. TBE borde hela familjen vaccinera sig mot bums!

Sophia Brunnberg
Sophia Brunnberg
8 years ago

Usch aldrig kul med de smĂ„ krypen!! SvĂ€rmor min mĂ„ste ha satt isig i ett fĂ€stingbo för hon hade ett x antal fĂ€stingar pĂ„ ben, rumpa, ljumskar m.m och det tog sin lilla tid innan de som satt sig var borta.. Inga konstigheter efter det, bara en historia att berĂ€tta och som vi skrattar hjĂ€rtligt Ă„t idag… Trevlig helg

NÀsta inlÀgg

PlÄtning

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x