Ok, dags för ett fantastiskt recept igen.
Denna har blivit en favorit, på riktigt! Har gjort den 2 dagar i rad. SÅ fantastiskt god och härligt syrlig så jag blir alldeles till mig. Är så glad att jag lyckas få till det nu. Att jag kan baka helt utan gluten och ändå är de bland de godaste kakorna jag någonsin gjort liksom. Om du nu vill göra en helt vanlig citronkladdkaka av detta så går ju det givetvis bra. Du byter bara ut POFIBER och GLUTENFRI MJÖLMIX mot vanligt mjöl.
CITRONKLADDKAKA
100 g smör
1/2 dl strösocker
1 msk vispgrädde
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl pofiber
2 dl glutenfri mjölmix
1 citron
GÖR SÅHÄR:
1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
2. Tillsätt 1/2 dl strösocker och grädde. Koka upp det och ta sedan av det från plattan.
3. Vispa ägg och 2 dl strösocker förhand, inte alls länge utan vispa samman det bara.
4. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, pofiber och mjölmix, vänd sedan ner det i smeten med slickepott.
5. Riv av zesten ifrån citronen, dela den och ha i all citronaft i smeten. Tillsätt smörblandningen och rör försiktigt det till en jämn smet.
6. Häll sedan smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 15-20 minuter. Pudra över florsocker strax innan servering.
8. Servera med löst vispad grädde.
Hej!
Vilken fin kaka – ser fantastiskt god ut!
Härligt med glutenfria recept.
Den är GRYMT god! ❤️ Sååå glad med glutenfritt verkligen!
Det där lät som en riktigt frisk och god kaka!
Har du något tips på vad man kan byta ut sockret mot?
Jag har ju lyckats hålla mig sockerfri i flera månader nu, börjat ett helt nytt liv 🙂 så jag vill gärna fortsätta på det spåret. Men lite fika vill man ju kunna unna sig ibland 🙂
Byt ut mot Stevia! 🙂
Hej äter du kakor som är glutenfria inom dina kalorier?
Det är väll inte nyttigare egentligen eller hur tänker du om det? Nyfiken =)
Har du något tips på hemmagjord pizza som är glutenfri?
Kram
Just nu tränar jag så mycket så jag räknar faktiskt inte lika mycket då. Jag går på hungerkänslor just nu. Har inte tid att räkna på semestern känns det som. Men skulle jag ha räknat så räknar jag det som vanligt. Glutenfritt är inte nyttigare så tillida att man blir smalare av det. Det är gluten som jag inte riktigt klarar och som jag försöker undvika så gott jag kan numera. 🙂 Ska försöka mig på en glutenfri pizza nu i dagarna faktiskt…. 🙂 Så recept kommer! :)KRAM
Den ser riktigt smaskig ut, ska absolut prova! En annan sak som du har tipsat om har jag just precis provat – BUS-sprayen från Yves Rocher! Jag är ingen BUS-person (haha) egentligen men SHIT vad bra denna var!!!! Är riktigt imponerad och så nöjd.
Jag började med att skrubba huden med kroppspeelingen som hör till. Bara den är ju helt ljuvlig! Sen smorde jag mig med lotion efter duschen (måste det) och lät den torka riktigt. Sen gjorde jag som du, ställde mig i badkaret och sprayade kroppen utan att gnida in det. Sprayen torkade snabbt på huden och sen kunde jag ta på lite slappa kläder. Bäst att göra detta en hemmadag tänker jag, så man kan undvika bh och sånt som sitter åt. Nu några timmar senare ser jag verkligen resultat! Så jag slängde av mig paltorna och har just sprayat en omgång till 🙂 Man blir så fint ”tonad” inte alls orangebrun som med andra BUS. Jag är verkligen skitnöjd så tack för tipset Nina!! Kram!
Så himla kul att höra! Kram
Kan man göra om de till vanlig kladdis me kakao ist för citron?
Här har du en glutenfri kladdkaka som är fantastiskt god:
http://blogg.alltforforaldrar.se/niiinis/2015/06/28/godaste-glutenfria-kladdkakan/
Åhh tack, den hade jag ju sett den me! 😉
Ååååå va’ den var god. Bakade precis, åt den ljummen med grädde och jordgubbar. Grymt bra recept, tackar.
HÄRLIGT! Den är fantastiskt god och en kaka jag kommer baka om och om igen. 🙂 Kul att du gillar recepetet! ♥
Hej
Går det att förbereda denna dagen innan? Hur många räcker en till?
Måste man använda pofiber?
Jag tycker kakan blir mycket porösare av det, du kan ersätta det med mjölmix om du vill.
Hej! Jag undrar också om den går att baka dagen innan man ska ha den? Blir den lika god? Med vänlig hälsning Johanna
Absolut, nästan godare om man spar den till dagen efter.