Glutenfri mugcake med blåbär och vit choklad

Men heeeeej!

Idag har jag haft röven full. Jag har jobbat nästan hela dagen. Nu har jag just kommit tillbaka från affären. Tony har ju semester så på eftermiddagen sa jag att nu ska vi ta en kaffe i trädgården. Med nån fika till. Jag är så fett omotiverad att försöka hålla mig ifrån godsaker nu (PMS kallas det också) så jag började gnugga mina bak-knölar. Baka något snabbt och gott som är både gluten och laktosfritt kan vara en utmaning. Men det blev både bra och gott. Du kan självklart baka detta med vanligt mjöl och vanlig mjölk – bara så du vet. 

   


Glutenfri mugcake med vit choklad och blåbär.

4 msk glutenfri mjölmix

2 msk strösocker

1 msk pofiber 

1 tsk vaniljsocker

1 liten nypa salt

1 ägg

3 msk mjölk

3 msk naturell olja

4 stora bitar vit choklad

1 dl frysta blåbär

2 dl vispgrädde

GÖR SÅHÄR:Blanda alla torra ingredienser. Ha sedan i ägget, mjölken och oljan. Blanda med en slickepott. Olja in 2 stora koppar och häll sedan i smeten. Ha i nästan alla blåbär i kopparna och stock i chokladbitarna. In i micron på full effekt i ca 1 minut och 30 sekunder (detta hänger ju på er micro). Ju mindre tid desto kladdigare kaka kan man ju i alla fall säga. Vispa grädde och ha på några blåbär. Jag rullade blåbären i lite strösocker. 

(OBS: om du vill göra mugcaken med vanligt mjöl så byter du bara ut mjölmix och pofiber till vanligt mjöl).

   
 

0
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lotta
Lotta
9 years ago

Men ååååhhhh så gott, ska göras pronto(efter några timmars sömn om man kommer till ro).Tycker att när hjärnan börjar spinna igång när man ligger där i sängen och ska sova, så är det ju just det som är stört omöjligt att göra, sova!!!Blir tokig, värsta insomnia ;-)Lär ju se ut som raset själv i morgon, ska ju jobba med, både på företaget och med hund. Nåväl, allt går!!Och de där skruvarna är farliga för begäret 😉 Vill gärna ha dem lite sega så där som de blir när de legat i en skål ett par dagar, yummi 🙂 Natti natt!

Nästa inlägg

Så får du bort frizz och ett fint jämnt och lent hår

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x