ANNONS

Allt du behöver veta om MAGNESIUMBRIST

/

Jag får massor av frågor angående Mangesium!

Jag har ju skrivit om magnesiumbrist här på bloggen. Det finns massor att läsa om denna fantastiska mineral som också kommit att kallas mirakelmineralen. Anledningen till att jag skriver mycket om det är för att detta hjälpt både min pappa och mig så fantastiskt mycket. Jag kunde ju inte titta ner i bröstet av en jättespänd ond muskel i nacken, har haft massor av nervryckningar, extraslag på hjärtat, sömnproblem, ryggont, bäckenproblem, förstoppning, återkommande urinvägsinfektion, spänningshuvudvärk, yrsel, ett ont knä som aldrig ville ge sig, oro, ångest, svår PMS m.m. Listan kan göras ofantligt långt. Min pappa led av hjärtrytmrubbningar i över 3 år. Läkarna skrev ut betablockerare som faktiskt inte ens hjälpte ordentligt. När pappa påtalade det så skrev läkarna bara ut mer och att han skulle ta större dos. Pappa kände sig alltid konstig av betablockerarna. En kväll satt jag hemma hos mamma och pappa. Jag hade själv ätit Magnesium i några veckor då och kände en stor skillnad på min sömn. Vet ju att Magnesium ska vara muskelavslappnande så jag sa åt pappa att testa Magnesium.

”Det har jag ätit i flera år till och från” sa pappa.

”Ja men har du tagit rätt dos?” frågade jag då jag just läst om svår magnesiumbrist.

Har man brist måste man upp i mycket större doser än normalt för att råda bot på bristen. Pappa hade tagit 125 mg som mest. En alldeles för liten dos för honom. Det sägs att en stor del av befolkningen lider av svår brist. Vår mat är processad som tusan så all naturlig magnesium har försvunnit ur vår mat. Detta medför att vi inte får i oss tillräckliga mängder. Man kan också läcka magnesium (det gör troligen jag). Stress, oror och ångest gör så man blir av med mer Magnesium, likaså kaffe och alkohol.

Samma kväll som min pappa tog ordenlig dos (375 mg + 300mg på kvällen) slutade hans hjärta att slå orytmiskt. Han har glömt att ta magnesium vid ett par tillfällen och då har rytmrubbningarna kommit tillbaka, om än mycket svagare, men ändå. Idag tar han 375 mg på morgonen och 375 mg på kvällen. Han ligger på 750 mg per dag. Pappa läcker också magnesium, dricker mycket kaffe och stressar ibland mycket på sitt jobb. Idag har det gått 8 månader sedan han började med rätt dos och har inte haft några hjärtrytmrubbningar sen dess. Det är helt fantastiskt! Vi berättade om detta när vi var in på Hälsokostbutiken och de var inte alls förvånade då de hört talas om liknande vid ett flertal tillfällen. Pappa ska snart på koll igen och då ska han berättade detta för sin läkare. Läkare får ju inte rekommendera hälskost till patienter men frågan är om dom kanske inte borde?

Jag har vid ett flertal tillfällen fått kommentarer ifrån läsare som också blivit hjälpta av magnesiumintag. Här nedan listar jag några utav dom.

Detta är bara en bråkdel av allt som magesiumbrist kan orsaka:

Sömnsvårigheter,
utmattning,
spända muskler,
huvudvärk,
hjärtproblem,
låg energi,
högt blodtryck,
PMS,
ryggbesvär,
förstoppning,
njurproblem,
osteoporos,
för tidiga ålderssymptom,
depression,
oregelbundna hjärtslag,
ångest,
nervositet muskelkramp,
spasmer,
irritation,
m.fl.

Magnesium är en mineral. Helt ofarlig även vid överdosering. Den ger då diarre. Är det så att man tar för mycket magnesium får man diarre. Det kan vara så att kroppen har svårt att ta upp det i början men då ska man dela upp dosen (det ska man förresten alltid göra). Man måste ge det lite tid, ibland kan det ta några veckor (månader) innan den har full verkan. Jag har också upplevt att man måste upp i rätt mängd. Själv äter jag 500 mg per dag, jag tar allt samtidigt men ska nog börja ta en halv tablett på morgonen och en hel på kvällen. Ett tag gick jag ner i dos men kände direkt av i urinvägarna t ex och oron kom tillbaka. Nu är jag tillbaka på 500 mg igen men tar då och då uppemot 750 mg. Har aldrig fått diarre av dom vilket indikerar på att jag verkligen inte överdoserar. Jag äter dessa (nedan) med gurkmeja då även gurkmeja ska ha en fantastisk effekt på kroppen:

super_magnesium_tabletter_7845

Häromdagen pratade jag med en vän som berättade att han börjat med Magnesium och helt blivit av med sin svåra migrän. Tony har restless legs, Magnesium sägs hjälpa mot det så nästa gång han får det ska han ta Magnesium. Jag försöker få alla jag känner att äta det. På riktigt alltså. Jag har lyckats med ganska så många hittills och ALLA mår bättre. SÅ jag tror att jag ska bli ett språkrör snart. Så bra hjälp har jag själv fått sen jag började och i oktober har jag ätit det i ett års tid.

Hoppas du fått svar på dina funderingar, har du ändå lite funderingar är du välkommen att fråga bara. Ska försöka svara så gott jag kan!

KRAM och hejja MAGNESIUM! ♥♥♥

30
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00