ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kanelbullar utan jäst

/


För att inte deppa ihop av vädret alldeles tänkte jag bjuda dig på ett häftigt recept. Perfekt till eftermiddagsfikat, klart på en halvtimma. Vaa??? Ja så kanske du tänker med tanke på att det ska vara jästid och hela konkarongen. Inte med dom här förstår du. Är det verkligen gott?

Jag blev överraskad som tusan, trodde inte att det skulle bli så bra som det blev. Lite krispigare på ytan och sååå gott!!

RECEPT: (ca 20 st)3,5 tsk bakpulver

75 gram smör

2,5 dl mjölk

0,5 dl sirap

1 krm salt

1 tsk kardemumma, malen

7 dl mjöl

Fyllning:

50 gram smör

0,5 dl socker

1 tsk kanel

Garnering:

1 st ägg, vispat

1 dl pärlsocker

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och blanda ner i mjölken. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om. Ha i vetemjöl och bakpulver och arbeta den väl, gärna med maskin, var dock försiktig med att arbeta den för mycket. Degen ska vara mjuk och smidig och gärna lite lite kladdig. Jag gjorde min i min Hercules och det blev skitbra! Kavla ut degen till en stor rektangulär platta. Är den för kladdig bearbetar du den bara med mjölade händer och mjölad kavel. Bred på smör med en slickepott, strö över kanel, socker och rulla ihop. Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar. Pensla bullarna med vispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter. Ät & njut!


8

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00