Hur ska jag få honom att dricka kaffe?

Godmorgon!

Åh vad vi har dragit oss i sängen denna morgon. Vädret ler inte emot oss direkt och vi har lagt Ölandsplanerna på hyllan. Idag är det projekt leta efter solen, vart är den? 🙂

   
  

Dom här varelserna höll sig tätt intill mig denna morgon. Katten sov med ett öga och Milo kollade youtube. Mysigt om ni frågar mig. En stund. Katten på magen är nämligen rätt tungt, han väger ju nästan 10 pannor liksom. 

   

  
Apropå katten, igår märkte vi det här fula såret i sidan på honom. Han har ett jack i sidan som jag kollat igenom. Ser ut som ett litet hål. Jag har gjort rent det och han putsar själv mycket på det. Vet inte vad som hänt? Stryker ju massa katter i vårt område så frågan är om han varit i en fight? Det ser ut att läka fint i alla fall, redan i morse såg det bättre ut. Men att han blivit av med så mycket hår där? Som att det är avslitet. 

  
Sitter och avnjuter mitt kaffe. Gott! Tänk att det tog 35 år innan jag började dricka kaffe. Vi ska se om jag kan få en kaffekompis i Tony? Han vägrar dricka kaffe och fyller 35 i oktober. Har försökt med allt men han vägrar. Jag vill ha en kaffekompis. Låter så mysigt när par säger:

”Ska vi slå på en panna kaffe?” 

….eller….

”Ska vi ta en fika ute? Jag sätter på kaffet?”

Ämen jag svimmar vad mysigt. Behövs inte mycket för mig inte, haha. Räcker med att dricka kaffe ihop. Hur ska jag få honom att ens testa? Det smakar säkert inte jättegott första gången men jag tänker att jag kan lura honom på nåt sätt? Alltså, grädde och socker typ. Eller nån smaksättning? Har jag drömt eller finns det kaffe med chokladsmak? Jag vill verkligen ha en kaffekompis. 🙂 

Tips emottages tacksamt! 🙂 

3
Subscribe
Notify of
guest

19 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva
Eva
9 years ago

Solen är hos oss på västkusten idag 🙂 Klurar på stranden eller altanen för vår del – allvarliga problem eller hur?!

Hoppas ni får en bra dag!

Kramar

Niiinis
Niiinis
Reply to  Eva
9 years ago

Blir avis på riktigt! Vill också ha! Hoppas dina problem löser sig….haha.

Kram

Mallan
Mallan
9 years ago

Det finns smaksatt kaffe att köpa på många hemköp. Annars så kan man pudra på lite kakao eller kardemumma på kaffet i filtret blir jättegott 🙂

Anne
Anne
9 years ago

Gott kaffe med mycket mjölk fungerar hyfsat för mig. Börjar tom tycka det är gott. Då och då bara när jag känner mig trött på dagen, men inte har möjlighet att lägg mig och vila. Du får smygstarta vid såna stunder. 😉

Marie
Marie
9 years ago

Solen finns i Blekinge 🙂

Katrin
Katrin
9 years ago

Det kala skinnet kommer nog av att han själv tvättar bort pälsen då han rengör såret. Han kan nog ha haft det ett tag utan att ni sett det 🙂 Så gör våra katter.

Anna Karlsson
Anna Karlsson
9 years ago

Hej Nina! Jag är oxå nybörjare med kaffe. Fick rådet av en läkare att börja dricka kaffe för att ”få upp blodtrycket lite”. Började med pulverkaffe med daimsmak, garl

Lisa
Lisa
9 years ago

I St Annas skärgård är vädret bättre än i Stockholmstrakten och har så varit ett tag. Åka till Norra Finnö och Mon eller Tyrislöt några dagar? 🙂

Anna Karlsson
Anna Karlsson
9 years ago

Hej Nina! Jag är oxå nybörjare med kaffe. Fick rådet av en läkare att börja dricka kaffe för att ”få upp blodtrycket lite”. Började med pulverkaffe med daimsmak, farligt gott 😉
Tack för rådet med magnesium, ska direkt testas då jag känner igen mig i mycket av det du skriver.
Kram

Anna
Anna
9 years ago

Solen finns (som alltid) i Blekinge o främst ute på öarna

Agneta
Agneta
9 years ago

Vad dricker han om han inte dricker kaffe? Jag trodde nog de flesta vuxna gillade det! Ha en härlig sommar, hoppas ni hittar solen,kram .

Petra
Petra
9 years ago

Hej Nina!
Älskar att läsa din blogg

Å
Å
9 years ago

Jag har plockat jordgubbar solen idag! Hann även med lite blåbär tills jag till min fasa upptäckte en fästing på tröjan…..total panik innan jag hann hem till duschen- hypokondri på hög nivå innan fästingen ens hade hunnit sätta sig fast?! Jag som älskar att gå i skogen….haft semester i tre veckor och varvat hypokondri med lyckokänslor mellan varven och njutit en del. Åkte till Ystad Saltsjöbad vilken jag verkligen rekomenderar! Så fint! När hypokondrin och ångesten slog till tog jag mig en tur på den vackra stranden och åkte till Ales stenar- fantastiskt! Tur att man kan skratta åt skiten mellan varven och tur att familjen har stått ut i så många år…. Maken går ta mycket oro och ångest men jag brukar säga att han har en jävla tur som har en fru med mycket humor iallafall! Kram Nina

Liza
Liza
9 years ago

Det finns hopp! Själv var jag 38 år när jag började dricka kaffe och då var det alltid kaffemocca. Hälften kaffe,hälften choklad. Insåg sen att det kunde jag ju inte fortsätta med så då blev det med mycket mjölk istället och nu 3 år senare bara med lite mjölk i. Dina kaffedrinkar med skummad mjölk med kardemumma/kanel borde väl funka på din karl? 🙂
Väldigt fin poster i senaste innlägget.. ser fram emot att få sätta upp den på vår vägg här hemma!
Liza

Anna
Anna
9 years ago

Här mitt i Småland har vi sol idag!!! Dra på trissor 🙂 Det är varmt och gott och man kan både sola och bada. Riktigt härligt! Varför inte bo i Kalmar istället och åka till Öland över dagen? Kram!

Petro
Petro
9 years ago

Ha lite koll på kattens sår, om han börjar få en bula kan ha fått in en tand eller kattklo vid Ett revirbråk (det kan ta tid innan bulan märks). Om han går en bula måste en vet. Tömma, det har helt enkelt bildats en varböld. Hände min katt ett par gånger. Kram!

Annsys
9 years ago

Angående katten. Min katt har haft så två gånger och då var det för han hagt en varinfektion som sprukigt (det är bra det ska dom). Det man ska ha koll på är det är rent och förblir öppet så det inte bildas var igen. Lycka till

Vickis
Vickis
9 years ago

Islatte!!
Blanda kallt kaffe, kall mjölk och ha i en skvätt kondenserad mjölk. Blanda och häll upp i latteglas fyllt med is – mumma!!

Niniz
Niniz
9 years ago

Av ett litet sår med bakterier, t.ex bett el rivsår av annan katt, kan katter få varbölder. Våra katter har fått det flera gånger. Har inte alltid upptäckt det lilla såret förrens det har blivit en kal fläck med ett runt fint hål. Bölden har helt enkelt öppnat sig. Det ska man hålla öppet genom att rengöra. Om varet blir instängt lägger veterinären ett dränage och sen ska katten ha krage på sig. Endel veterinärer ger antibiotika. Håll koll på såret. Krage är bra så att inte katten kan slicka på det.

Nästa inlägg

Dinner

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x