Vighet, verklighet och lite curling

Go’kväll i stugorna! 

Jag sitter och tittar på ”Sommar med Ernst” på TV4 Play. Har ju missat massa avsnitt så jag sitter och ska kolla ikapp allt. Idag har det då regnat nästan hela dagen. Så grått och trist alltså. Svårt att hålla den positiva ångan uppe helt klart kan jag erkänna. Sååååå booooooring med detta väder.

Så vad har jag att berätta om dagen då? 

Man kanske skulle blivit katt? Eller åtminstone lika smidig som en katt? Kollade vår katt som körde sin lilla tvätt innan han skulle sova. Han vänder sig verkligen ut och in ju. Böjer ryggen som om han inte hade en ryggrad liksom. Jag tycker det är så rogivande att titta på honom när han tvättar sig. 🙂

 Såhär ser hans sår ut nu. Själva hålet är nästintill helt läkt men det är ju allt alltså. Som ett stort hål i sidan på katten. 

  

Han somnade i alla fall gött när han var färdigtvättad. Det är så mysigt att ligga bredvid honom men jag fasar alltid lite för att han kanske får in fästingar och sånt! Huuuuuuu……. 

  

Idag, ja precis innan jag skulle hoppa in i duschen så fick jag se det här. Så härligt på nåt sätt – en riktig sommarbild. Tony står och nallar hallon i trädgården. Milo och kompis Anton står och hoppar i studsmattan. Gräsklipparen står och väntar på att bli körd. Grönt grönt grönt…. Så himla härligt. 

  

Dagens verklighetsbild. Magen putar ut som om jag vore i femte månaden. Jag skulle kunna säga att jag har laktos och glutenmage men….den ser liksom ut såhär. Efter Milo är det lögn i helvete att få den direkt plattare. Den är dessutom randig. Å så har den tatueringar på sig, som man kanske ändå ska vara glad att de inte totalförstördes med den magen jag faktiskt hade som gravid med Milo. Men drömma om en platt mage, ja det kommer man kanske aldrig sluta med?

  
Kolla här då? Javisst. Tony gav sig ut för att leta svamp. Han hittade lite ju. Du förstår att vi har en liten ”beef” när det kommer till svamp. När vi träffades så ”skröt” Tony om att han var duktig på att plocka svamp även om han själv inte äter svamp. Åh vad bra sa jag som älskar svamp (dock inte bra för IBS mage). Ja men hur mycket svamp tror du han har plockat på dessa 12 år som vi varit tillsammans då? 5 kanske! Haha….. Det var mig en JEFEL på att plocka svamp va? Men så idag fick han ihop lite faktiskt. Han sitter och putsar den nu. Han lämnade lite till grannen också.  

  

Ja, å här är ljusen tända. Ute är det regn och rusk och inne brinner ljusen som i värsta höstmörkret. Well well….

  

Förresten, han plockade med lite blåklockor åt mig när han var i svampskogen. Så fina, passar perfekt i vårt kök vid diskbänken. 

  

Thedde har jag inte sett på flera dagar,  inte Elliot heller för den delen. Thedde kom hem här och var sååå sugen på toast Skagen. Självklart så fixade mamsen det. 🙂 Så är det när det är mitt i sommaren. Man får vara glad när barnen är hemma. Elliot har bott ute på landet hos några kompisar som har hästar. Thedde har hängt med en kompis som han sovit hos. Dock så ska Elliot jobba imorgon och snart är Theddes semester över så då blir ordningen återställd ett tag igen. 🙂 

  
Jag har också hunnit med lite jobb, jag har bakat också och så har vi gjort hemlagade hamburgare. Recept på allt kommer framöver. 

Nu måste jag hänga med i Ernst här. Hoppas Du haft en bra dag idag och kanske t.o.m sett solen. ❤️
  

0
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carro
8 years ago

Jag håller med dig…suck. Faan, sommaren bara försvinner och ikväll hade jag en tunn dunjacka på mig när jag var ute med Moss…och frös. Jag försöker vara positiv och tänka att ”vad fasen, det är bara ett väder!” Men shit vad jag har svårt att vara glad och energifylld när regnet öser ner och det står 17 grader på termometern. Jag måste fan ha sol och värme innan hösten kommer! Hörru, kraaaaamar i massor till dig vacker!
P.s Jag har platt mage men knöggliga lår, hahaha! DOM kommer aldrig bli släta och fina. Men shit, för vem ska dom vara det? Mig själv eller andra? Skulle man bry sig om man bodde på en öde ö? Det är dax att reclaima kroppen tycker jag! Vi är inga objekt som ska behaga andra. Vi är kvinnor med kroppar som är så friska och starka så dom till och med fungerat som hus åt nya små människor! Det är så jävla coolt och vackert så man blir tårögd! Jag vet..det kommer dagar då man glömmer det fina och glor stint på sina ”svagheter” men då får vi påminna varann om det vackra och starka! Puuuuuuss!!!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Carro
8 years ago

Du är så klok min fina vän! Självklart är det så…. Det är väl bara att jag känner att när den varit plattare har t ex kläder känts såååå mycket roligare. Jag trivs bättre så…. Men jag antar att resultaten man jagar inte är så lätta att nå som 42 åring om man inte har mer tid och lust att avsätta för träning och diet.

Men du, tack för påminnelsen och massa kärlek till dig, hoppas vi ses snart! ❤️

Pernilla
Pernilla
8 years ago

Go´morron…
Jag hör till dom där trökiga som bara läser och aldrig kommenterar! Men nu måste jag bara skriva några rader…
Du gör min dag Nina! Det första jag gör när jag kliver upp på morgonen är att sätta på på kaffet och öppna din blogg… Och varje morgon gör du mej glad med dina ärlig, härliga inlägg. Ingen annan skriver så ärligt och vardagligt som du.
Sluta aldrig skriva, är du snäll 😉

Bara några ord… Du är otroligt vacker! Med eller utan mage. Jag känner så väl igen känslan. Magen är som en geléklump efter barn och annat gott i livet. Jag passerade 40 för ett år sedan, och blev därmed lite tjockare, lite äldre men mycket klokare! Jag kämpar på i löparspåret flera gånger i veckan, utan så mycket kroppsligt resultat egentligen, men ojj vad man mår bra i själ, hjärta och huvud efteråt 🙂 Jag springer mest för avkopplingens skull… rensa skallen på skit som samlats där.
Varvar med lite enklare yoga och meditation… sen är man hemma!

Pössss på dej du Fina kvinna…

Niiinis
Niiinis
Reply to  Pernilla
8 years ago

Men finaste Pernilla vad du gör mig glad. Ända ner i maggropen. Så glad dina ord gör mig, tack för att du läser och hänger med i mina dagar! ❤️

Ja, jag har också insett att kroppsliga resultat inte längre kommer gratis. Man får kämpa som en tok helt enkelt. Men precis som du har jag ändrat tankegångar runt motion, det är ju för skallen man numera gör det.

Puss tillbaka och tack igen! ❤️

Ingrid
Ingrid
8 years ago

Hej Nina. Jag har själv gått omkring med en mage som känns spänd och bubblig. Jag slutade med kolhydrater och det dröjde inte länge innan det infann sig ett lugn i magen. Den både känns och ser tight ut. Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  Ingrid
8 years ago

Härligt! Tyvärr klarar jag inte en kost helt utan kolhydrater. Har provat massor med ggr och varje gång mår jag piss. Så trist för det är så jag också trodde det skulle bli på mig. Har testat stå ut med övergångsperiod och allt men det funkar bara inte…. Kran

Ingrid
Ingrid
Reply to  Niiinis
8 years ago

Jag antog att du redan provat men tänkte föreslå det ändå. Om du utesluter socker kanske det blir något bättre om du samtidigt äter lite långsamma kolhydrater. Ursäkta att jag tjatar men detta var så stort för mig så jag är lite ”frälst”. Lycka till

havrefras
havrefras
8 years ago

När jag ändå ligger här i sängen med morgonkaffet *host* så kan jag likväl kasta iväg en kommentar. 😉

Ska ta och testa ditt äggtips. Coolt.

Magen – ja du, jag tillhör skaran ”stod-inte-ut-och-la-mig-under-kniven”. Efter tvillingbebbar så var magen som en… Urblåst tuggummi-bubbla. Du vet. Ica-påse. Hängde ett stort skinn från naveln och neråt. Störde mig som fan på det i… 8 år. Sen så. Och nu då? Ett långt ärr – eller ja, ärret är fint, men har dålig hudkvalité så ärret har sina små ”blåmärksaktiga” fläckar. Och naveln är inte så supersnygg. MEN. Jag slipper tänka på kläder och sånt. Platt, platt och platt. Skulle göra om operationen femton ggr till om det behövdes. Vad vill jag har sagt? Det vet jag inte…. 🙂 Jo, att jag vet precis hur det känns att ha ngt man verkligen mår dåligt över, och att jag vet hur det är att ta beslutet att lägga sig under kniven. Jag förespråkar inte skönhetsoperationer, men har full förståelse för dem som vill få tillbaka sitt ursprungliga jag, och opererar sig för att få det.

Lökarna hänger – rullar upp dom i bh:n, check. Låren har gropar – tränar så gott jag kan, och det har väl blivit lite bättre, check. Och så finns det ett par andra saker som stör – men inget jag kommer operera mig för, för det stör mig inte så mycket som magen gjorde. Huvudsaken är att jag kan fokusera på att må bra, känna mig hyffsad sund, fokusera på min barn och min partner. Ha en bra jobb, njuta av stunden och allt sånt där mambojambo. 😀

Tack för en najs blogg. //H.

ps.onödigt vetande, du gick sminkutbildning med en bekant till mig 🙂 ds

Annika
Annika
8 years ago

Jag har nästan likadana brallor som du, jag ääääälskar toast Skagen men gillar inte svamp. 🙂 Katt har jag också – tre stycken – och en hund. Och du – du är så himla fin – mage??? Äh, ge dig – det där är väl ingenting!
Kram!

Nästa inlägg

Snygga skor ”chock”!

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x