Godaste hemmalagade hamburgaren

 Idag ska du få ett riktigt härligt och gott tips på middag som du lätt kan laga!

Det finns inte mycket som slår hemmalagad hamburgare tycker jag. Denna rätt kan du laga både i stekpannan men till fördel på grillen. Det blev vansinnigt gott så du måste nog testa detta.

Vi haffade lite tips härom kvällen när vi satt och tittade på ett matprogram. Det allra bästa när man gör hemmalagade hamburgare är att inte jobba så mycket med köttfärsen. Köp gärna grovmalen köttfärs. Sen ska den bara pressas ihop och saltas och peppras uppepå grillen eller stekpannan.

RECEPT 4 personer:

600 gr köttfärs
100 gr skivad smakrik ost
1 skivad tomat
1 rödlök
bacon
riven parmesan efter smak
salt
peppar
skivat formbröd (gärna grovt)
olivolja
skivade chornicons eller smörgåsgurka

Chilisås:
1/2 burk Creme fraiche
1 tsk honung
chilisås
salt
peppar

Gör såhär:

Krama ihop köttfärsen till 4 stora hamburgare, platta till dom något. Lägg på grillen eller i stekpannan. Salta (gärna med flingsalt) och peppra. Grilla/stel i ca 3 minuter på varje sida. Den får gärna vara lite rosa inuti. Häll lite olivolja över bröden, ha på lite flingsalt också. In i ugnen eller på grillen med bröden. Ta baconen och lägg på bakplåtspapper och in i ugnen på 200 grader eller upp på ett folieark och på grillen. Den ska bli lite sådär härligt knaprig.  När hamburgarna börjar bli klara lägger du på den skivade osten, ha på det tills de smälter. Skiva cornicons eller smörgåsgurka, hacka rödlök. Blanda samman ingredienserna till chilisåsen.

Ta sedan ena brödet och lägg på lite chilisås, lägg på en hamburgare. Lägg på riven parmesan, chornicons eller smörgåsgurka, rödlök, bacon och lite mer chilisås. Avsluta med ett bröd till. Servera som den är. Ett tips är att sticka i en grillspettspinne och fäst en chornicon på.

Ät & njut!

0
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Berit
Berit
8 years ago

Mums!!

Nästa inlägg

Fixa looken!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x