ANNONS

Hemmagjorda MUMS MUMS med mjölkchoklad

/

 Eftersom jag har jordens bak-craving efter en hel veckas semester får ni ta del av mina bästa gamla godingar! Detta är ett recept i raden som blivit väldigt omtyckt bland mina recept. Jag förstår det, för detta är MYCKET godare än dom mums-mumsen man köper i affären. MYCKET! Dessa härligheter kan du frysa och ta fram när du vill äta. Inte alls svåra att göra är dom heller.


  

MJÖLKCHOKLAD MUMS MUMS 20 st

 2 dl strösocker
1,5 msk florsocker
0,75 dl kallt vatten
0,75 dl hett vatten
0,75 msk gelatinpulver
0,5 äggvita
2 tsk vaniljsocker

20 smörgåsrån
200 gr mjölkchoklad
1 tsk rapsolja

GÖR SÅHÄR:

1. Lägg strösocker, florsocker, äggvita och kallt vatten i en större bunke eller i bakmaskin.

2. Blanda gelatinpulvret med det kokta vattnet och rör tills gelatinet löst upp sig helt.

3. Börja vispa äggvite- och sockerblandningen och häll sedan ner den varma gelatinblandningen i en fin stråle.

4. Vispa tills du har en fluffig smet, vispa ner vaniljsockret några minuter innan du slutar vispa. Jag fick vispa ganska så länge för att få ett fast fluff.

5. Stansa ut 2 plattor från smörgåsrånet. Ta en rund pepparkaksform eller ett glas.

6. Spritsa ut mums-mums smeten till en virvel som ”riktiga” mums-mums.

7. Ställ in i frysen i drygt 1 timme för att stelna ordentligt.

8. Smält choklade över vattenbad. Droppa ner 1 tsk rapsolja och rör ut i chokladen. Chokladen blir tunnare och det blir lättare att få en jämn yta.

9. Doppa mums-mums i chokladen och ställ att stelna. Jag ställde mina direkt i frysen.

10. Ät & njut!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

3
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00