ANNONS

Före/Efter bilder

/

Goodmorning! 

Det är morgon och solen skiner in genom mitt lilla fönster vid sängen. Idag ska det bli fint såg jag. Jag har vaknat alldeles för tidigt idag igen och inte kunnat somna om. Verkar vara en sån period just nu. Hörde nåt om dubbla fullmånar också vilket säkert inte gjort saken direkt bättre. Men det får bli en dag med gott kaffe och vara lite smådimmigt i skallen, kanske blir allt lite roligare då? 🙂 

 

  
 
En liten sneakpeek på nåt galet snyggt jag fick hem igår. Tänkte visa dig sen, ska ta på mig den senare då ett möte i Stockholm väntar idag. Ska berätta nåt roligt här på bloggen lite senare, mötet handlar om det nämligen. I’ m so exited!

Tänkte bara påminna dig om att man kan följa olika bloggar på BLOGLOVIN. Så sjukt smidigt och jag följer mina favoritbloggar där också. Försöker att gå in minst en gång i veckan och uppdatera mig på alla. HÄR kan du börja följa min t ex. Det enda du gör är att du fyller i din mejladress för att registrera dig på Bloglovin, sen kan man också ta hem BLOGLOVIN appen, den har jag. 

 


Såhär ser den ut. Smidigt att klicka sig in och ha sitt lilla bloggflöde att kika igenom där. 
 
 
Såhär ser det ut om du klickar dig in HÄR. Det enda du behöver göra är att fylla i din mejladress och sen klicka i FÖLJA knappen. Sen kan du fortsätta göra det på alla dina bloggar du följer. 

Jaha, lite snack om hälsa då! Jag ska nu ta tag i mina promenader igen och börja tänka lite mer hälsosamt (som många andra). Fick ju nån jäkla överansträngning i mina smalben (kanske benhinnorna) när jag joggade så jag har fått lov att vila helt. Jag vägrar bli hysterisk men jag skulle helt klart må bättre om jag kom in i mitt mer hälsosamma tänk igen. Jag lever hälsosamt för att må bra. Så att, så får det bli. Ska försöka hinna iväg på en promenad senare idag när Tony kommer hem från jobbet. Sen blir det till att åka och handla så att man har lite bra ”nyttigheter” hemma. Ska fortsätta experimentera och ta fram lite mer nyttigt gottis som man med gott samvete kan äta. Jag vill börja med mina gröna smoothies igen som jag riktigt längtar efter. HÄR hittar du mitt recept på den gröna som jag brukar göra.  Ja, det var lite om det…..

 

  
Ni som läst länge hos mig vet ju att jag gjorde en viktväktarresa. Resultatet ser ni ovan. Det var tufft men jag gick ner nästan 9 kg. Massor med promenader och räkning av points ledde till denna viktnedgång. Nu konstaterar jag att jag gått upp en hel del utav dessa kilon men har faktiskt totalt skitit i vad jag stoppat i munnen. Enkel ekvation. Så är livet. För en del krävs det mer för att hålla sig slankare, för en del kommer det naturligt och de kan stoppa precis vad som helst i munnen. Igår beställde jag äntligen hem progesteronkräm efter att ha läst på om progesteronbrist. Jag fick progesteronbrist konstaterat när vi hade svårt att få Milo. Jag har inte tänkt så mycket på det, mest för att läkaren då sa att progesteronbrist kan man få av upprepade missfall. Men jag hade ju förmodligen redan progesteronbrist innan jag fick missfallen då brist ger missfall. Jag fick ju progesteron och efter det blev jag gravid ned Milo. Min mediumkompis Carola tyckte jag skulle prova krämen. Nu konstaterar jag att jag har långdragna ägglossningar med smärta i flera dagar, en kompis till mig har genomgått exakt samma sak. Detta kan vara ett tydligt tecken på just brist av progesteron. Det var det för henne och hon fick hormoner utskrivet. Läser man på om progesteronbrist så har jag allt. 

Många kvinnor lider idag av progesteronbrist utan att veta om det. Några av symptomen kan vara PMS, nedstämdhet, att man blöder mycket vid mens, minskad sexlust, trötthet, håglöshet, huvudvärk, övervikt- speciellt omkring midjan, sterilitet, svårighet att bli gravid och missfall, minnesproblem, tidigt åldrande (rynkor o slapp hud), Rosacea, sköldkörtelproblem (struma) , myom i livmodern, cancer i bröst och livmoder. Yttre symptom kan vara att man börjat få smårynkor på överläppen som raka streck mot munnen, vanligt hos rökande kvinnor som genom rökningen bl.a får obalanser mellan hormonerna. Märks även på rösten, då rökande kvinnor ofta får en mörkare röst samt mer hårväxt i ansiktet och på benen.

Detta är bara en bråkdel av vad det kan medföra. Det kan också ge ledvärk (check), magnesiumbrist (check) och sömnsvårigheter (check). Har man dessutom stressade binjurar (pga oro) så har man garanterat progesteronbrist. Jag längtar tills krämen kommer och jag får prova. Tänk om det blir stor skillnad? Det skulle ju vara fantastiskt! Det är tydligen viktigt att man köper bioidentisk progesteron, det har jag gjort. Är du intresserad av att läsa mer om progesteronbrist finns det massor att läsa om det på nätet. 

 

 
Detta blev ett inlägg med tvära kast känner jag. Ibland orkar man inte med nån struktur utan då bara skriver jag om det jag kommer på. Idag blev det om både kläder, vikt och progesteronbrist. Som en liten tombola av ämnen. 🙂 

Nu ska jag faktiskt lägga mig och läsa min bok en stund, sen smyger jag upp och kokar lite kaffe. Ska sätta mig för att meditera en stund. Häftigt! 🙂 

Hörs sen igen! Idag ska du bl a få mitt absolut bästa recept på tårtbotten. Det får du inte missa! 🙂 

8
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00