ANNONS

Äta sig till bättre mående…

/

Godmorgon!

Hoppas ni mår bra, här är det huvudet upp och fötterna ned. Den gamla dängan liksom…. Jo, jag skulle ju berätta om att jag börjat äta lite annorlunda. Har gjort det sen i lördags och märker stor skillnad på min mage. Grejen är att, sen jag var hos gyn och fick östrogenbrist konstaterat har jag läst och läst. Jag vill må bra. Har känt att något varit tokigt i min kropp redan innan vi fick Milo. Känt mig i obalans. Dessutom har symptom efter symptom dykt upp. Allergier (aldrig varit allergisk tidigare), mag/tarm problem (alltid haft plåtmage), ångest, sömnproblem (aldrig haft tidigare) osv. Listan kan göras världsalång. Östrogenbrist har man ju kanske inte jätteofta som fertil, det är något man får när man börjar närma sig klimakteriet och är i klimakteriet. Nu har jag läst mig till att det säkerligen beror på uttröttade binjurar. Någon här har skrivit till mig om det tidigare. Uttröttade binjurar får man av långvarig stress/oro/ångest osv. CHECK på den liksom. Jaja, skulle kunna skriva om detta i all oändlighet. Jag väljer att skriva lite, mest för att låta er veta att jag nu ändrat kosten. Det gäller alltså att läka binjurarna som pga uttröttningen gör så man får hormonell obalans. Att ha hormonell obalans i kroppen gör att man mår dåligt. Oftast diffust och med fler och fler symtom. Vill du läsa mer om detta så ska du googla på Binjuretrötthet och Östrogenbrist. På något sätt så kanske jag (efter 8 års oförklarliga syntom) äntligen fått veta varför. 

 

 
Jag har nu läst på om hur man ska läka trötta binjurar och då är steg 1 kosten. Inget socker, inget koffein, inget gluten och gärna lågkolhydratskost. Jag har sen i lördags inte ätit socker, druckit koffeinfritt kaffe och ätit kolhydratsfattigare. Jag äter rotfruktsgrönsaker men inte potatis, pasta och ris. Jag har uteslutit socker nu som sagt och ska låta magen och kroppen hitta balans nu. En kropp med uttröttade binjurar mår väldigt dåligt av ett blodsocker som höjd och sänks och stressar den ytterligare. 

Redan, dag 4, är min mage bättre och lugnare. Den står inte ut som om jag vore i 5:e månaden. Den gör inte ont. Jag har ju tidigare ätit LCHF, men nu kör jag mer proteiner, vanligt fett, lite kolhydrater….äter ju grönsaker under jord iom rotfrukterna. Kanske inte jättemycket men dock. Så ren LCHF kost är det alltså inte. Jag utesluter laktos, socker och gluten givetvis. Det känns busenkelt att köra detta om jag vet att jag ska få lite balans i kroppen och kanske må bättre så småningom. Jag har PMS och har inte ens varit sugen på godis eller choklad konstigt nog. Beror väl på att blodsockret är jämnt nu. 

Nu ska jag också fylla på med östrogen och progesteron. Ska bara kolla upp detta ordentligt först. Ska vara bergbom säker på behandlingen innan jag börjar. Jag låter er veta på vägen, tänker att ni säkert är fler som lider av detta! 

Vill du veta mer om hur mina dagar ser ut rent kostmässigt så kommer det också att dyka upp framöver. 

14
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00