Glutenfria kladdkakemuffins med Bounty

Även om jag numera är så gott som sockerfri måste jag väl få tipsa om mina goda recept va? Det kommer jag aldrig sluta med. Dessutom kommer jag SJÄLVKLART att unna mig ibland. Själen ska ha sitt också! ❤️ Vad sägs om riktigt kladdigt härliga muffins med Bounty? Enkelt snabbt och sjukt gott! Vill du inte baka den glutenfri byter du bara ut mjölmix samt pofiber till vanligt mjöl. As simple as that!RECEPT 12 st 

150 g smör

2 dl socker

1 tsk vaniljsocker

3 msk kakao

1 krm salt

3 1/2 dl glutenfri mjölmix

¾ dl Pofiber

3 ägg

florsocker till garnering

Bounty choklad

Gör såhär:


Smält smöret. Vispa lite lätt samman ägg och strösocker. Blanda mjölmix, pofiber, vaniljsocker och kakaon. Blanda det i äggsmeten. Häll i det smälta smöret. Blanda ordentligt med slickepott. Häll smeten i formar som jag gjort, annars tar du bara vanliga bullformar i en muffinsform, man kan grädda utan muffinsform också men dom blir inte riktigt lika jämna då.. Dela Bounty i småbitar och lägg på varje muffins. Grädda sedan i 150 °C i 15-20 minuter i mitten av ugnen. Dom ska vara lite härligt kladdiga inuti så håll koll så att du inte har dom för länge i ugnen. Vispade sedan laktosfri grädde som jag serverade till. När muffinsen sen svalnat kan man sikta på lite florsocker. 🙂 

0
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mitt liv 2.0 "Ett experiment på min kropp"
8 years ago

Ja du får gärna fortsätta med recepttips, speciellt glutenfria 🙂
Socker har jag numera kläm på vad jag kan ersätta det med, men det är värre med mjöl, som jag undviker för att jag får ont i magen.
Jag har faktiskt aldrig provat att äta något glutenfritt bröd, men igår beställde jag en hamburgare och brödet var fantastiskt gott.
Kanske bara jag som inbillat mig och trott att glutenfritt inte är gott? Jag blev så glatt överraskad, både över att det var gott och att magen inte vällde en millimeter och gjorde inte ont.
Nu kanske jag kan börja äta smörgåsar igen, om jag hittar några bra glutenfria alternativ.

Nästa inlägg

3 snygga till hösten

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x