Lyxig chokladkaka

chokladkaka 2 chokladkaka

 

Den här godingen kan man verkligen inte få nog av att dela med sig av. Den här kakan är så galet god så hälften är faktiskt nog. Bokstavligen! Den är så fantastiskt härligt smarrig så denna bara måste man testa på att baka! Så är det! Vill du bjuda på en riktig lyxig tårta/kaka så rekommenderar jag dig verkligen att välja denna då. Den här är både lyxig och smashing på samma gång. Min godaste chokladkaka helt klart!

RECEPT

3 ägg
4 dl strösocker
2 dl majonnäs
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
en nypa salt
3,5 dl kallt kaffe

Chokladfyllning

150 gr ljus choklad
1 1/2 dl visgrädde

Chokladöverdrag

3 dl vispgrädde
250 gr mascarponeost
1/2 dl kakao
1 dl florsocker
1/2 flaska romessens

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Ta en springform, jag använde en som är 24 cm, täck botten med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt (inte för länge bara, då kan kakan bli seg). Ha i majonnäsen. Blanda de torra ingredienserna. Varva sedan i de torra ingredienserna och kaffet. Se till att du har en slät smet. Häll i formen och grädda i ca 45 minuter. Kan vara lite längre, mycket hänger på hur stor form du har. Kakan ska vara torr när du trycker i en sticka.

Chokladfyllning: Smält chokladen över ett vattenbad. Låt det sedan kallna helt. Vispa grädden. Ha i lite av den vispade grädden i chokladen. Blanda samman. Blanda sedan i chokladen i grädden. Vänd med slickepott. Efter detta moment kan du täcka över kakan med plastfilm och förvara över natten. Du kan givetvis äta den samma dag. Dela kakan på mitten och fyll kakan med chokladfyllningen.

Chokladöverdrag: Vispa grädden, blanda sedan i mascarpone, florsocker, kakao och romessens. Vispa samman till önskad konsistens. Spritsa sedan över kakan i önskad formation. Dekorera gärna med hallon eller körsbär.

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mitt liv 2.0 "Ett experiment på min kropp"
8 years ago

Den ser ljuvlig ut, men majonäs…?
Det låter ju jättekonstigt 🙂

Niiinis
Niiinis

Så tänkte jag med, men den blir sådär härligt mastig och tung utav majonnäs. Majonäs är verkligen underskattat i bakning!

Nästa inlägg

När man får åka taxi efter man varit uppjagad!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x