När man får åka taxi efter man varit uppjagad!

Godmorgon! 

Blev inget bloggande igår kväll, ägnade mig åt familjen och Ernst faktiskt. Det var ju sista avsnittet igår av ”Sommar med Ernst.” Ämen ÄR han Sveriges största mysfarbror eller vad? Å så får man läsa att han får skit av många andra män för att han syr och bakar. Man ba? Eeeeh…. 1700 talet ringde och ville ha tillbaka sina män. 🙂 Ernst har ju tagit upp lite av detta under denna säsongen. Där han har sagt att ”Jag brukar få skit för att jag syr, men vet ni. Det är verkligen jättelätt, man syr bara rakt såhär”…..haha! Känns ju nästan som en liten känga till de män som hackar på honom. Såhär är det ju. Man MÅSTE inte gilla Ernst och man MÅSTE inte sy och baka om man inte vill. Men man måste låta HONOM göra det om HAN vill. Uppenbarligen funkar det jefligt fint också då han har en av de mest sedda programmen i fyran och tantaloonorna sitter hemma i sofforna och trånar. NEJ, hejja Ernst säger jag, du är härmed utsedd till Sveriges största mysfarbror NR1. 

  
Uppföljning på el kissemisso då?! Jag gjorde en sån här. Funka skitbra tills jag såg att han kom åt såret. Skit! Satte tillbaka badringskragen och ett snöre som håller i det så nu får han inte av det. Han är sur som fan på sin krage, inte hispig utan bara sur. Han smet ut en gång igår men jag fick tag på honom. Milo glömde dörren efter sig. Vi kommer igenom såret med spolningspipetterna så det hålls rent och snyggt. Han får blötmat som han äter med god aptit. Jag får i medicinen i honom också så nu kanske vi är på banan lite. PUST & STÅNK!

  
Don’t mind the godispapper, Milo är specialist på att sprida ut sånt här hemma. 😉

Vet ni vad då?!?! Häromdagen när Tony klippte gräsmattan fick han se en orm som ringlade sig fram från under en sten. Ämen iiiiiiiiiiiiiiih! Jag svimmar tammefasen! Hur vidrigt!? Nu tror vi att den ringlat in i skogen men när jag ska hänga tvätt ute så gör jag det såhär. För säkerhets skull! Barnen har också fått hårda restriktioner om att de måste kolla in gräsmattan innan de ska hoppa studsmatta och när de kliver ned från studsmattan. Jag går omkring med min laserblick lite då och då för att pejla av läget men jag tror att Jake the Snake dragit faktiskt. Han är INTE välkommen tillbaka!

  
När Tony kom hem från jobbet igår så var jag så uppjagad! Ja på allt vad byta kragar på katten, jaga katten, putsa sår och samtidigt ha jobbat stenhårt så jag krävde att få sitta i bilen och bara åka runt lite. Jag tycker det kan vara så avkopplande att göra det. Så jag fick en halvtimmas taxifärd, sen handlade vi och åkte hem och lagade mat. 🙂 Det är så man har kul som 42 åring. Haha! Förresten, på tisdag fyller jag år. Jag ÄLSKAR ju att fylla år även om själva åren som läggs på inte är lika kul. Eller ok, jag är helt ok men min ålder. Det måste jag faktiskt säga. Men man blir inte yngre, så är det. 🙂

  
Detta blev maten igår kväll. Köttfärsbiffar med sallad med salladsblad och mynta ifrån vår lilla odling. Till det en kall sweetchilisås. Strödde på lite västerbottenost och hällde på balsamvinäger över salladen. Såå gott! Mynta i sallad är sjukt gott! Hoppas att till nästa sommar få en rejäl mynta-odling då jag äter massor med mynta i just sallad. 

Hepp! Nu ska jag sätta igång och jobba här. Såg att jag fått en hel del mejl och nån kommentar om att den där fina turkosa boleron jag visade igår var slut när ni hade försökt klicka er in och beställa den. Ja ibland får man vara snabb tror jag. 🙂 Snygga plagg går åt fort när man tipsar om dom. Kanske kommer den tillbaka i lager, är lite osäker men ska kolla med Terece? 

Vi hörs snart igen! Hörrni, idag är det FINFREDAG! ❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

12 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nettan i Sumpan
Nettan i Sumpan
8 years ago

Hej hej, äntligen fredag!! hoppas att du får en lugnare dag än igår.
Måste fråga, var är gummistövlarna ifrån ?? supersnygga!
kram ha en fin dag.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Nettan i Sumpan
8 years ago

Ja men visst är dom lite fina?!

Det roliga är att jag köpte dom för typ 2 år sen och har helt glömt var. Filåt! 🙂

Kram och ha en fin dag du också! ♥

Skåningen
Skåningen
8 years ago

Måste tacka dig för din härliga blogg.
Du skriver och berättar om hur livet verkligen är.
Ärligt och fint.
T.ex. hade de flesta, inkl. jag själv, plockat bort godispapprena när man/jag sett dom, innan fotograferingen.
Älskar din blogg.
Önskar dig och hela familjen Trevlig helg.
Hälsningar Skåneland

Niiinis
Niiinis
Reply to  Skåningen
8 years ago

Hahaha! Men vad gullig du är. Ja kanske borde jag tagit bort papprena? Såg dom inte innan jag tog bilden faktiskt… 😉 Men sen föredrar jag att visa verkligheten som den är. Jag är inte bättre än någon annan. Vi kan ha stökigt och rörigt hemma med godispapper och kläder överallt…..precis som många andra som läser den här bloggen. SÅ det kanske kan vara härligt att få känna igen sig i någon annan.

Tack för dina fantastiskt fina ord! ♥ Värmde så fint i hjärtat!

STOR KRAM

Berit
Berit
8 years ago

Ja Ernst han är verkligen mysig! Brukar se programmet i lugn och ro då resten av familjen är ute på vift och maken inte behöver störa sig hans pysslerier. Ha en fortsatt härlig och fin fredag!
Jag har till och med armband på mig i dag bara för att uppmärksamma denna dag 🙂

Fia
Fia
8 years ago

Du e ju för rolig ”det e så här man har roligt som 42-åring”! Du e härlig du!
Jag älskar också Ernst, han e bara mys. Han kan ju typ allt också! Händiga karl!
Kramar till dej!

Kina
Kina
8 years ago

Ja vi ”gamlingar” har inte så stora krav på nöjen. Tänkte just dej faktiskt. Upptäckte för en stund sedan en fästing på mej!!!! Fick nästan panik,ringde hem gubben som fick komma hem och ta bort den och besikta hela min kropp,tur han jobbar nära hemmet!! Nu får man hålla koll där den satt,är lite röd runt om just nu. Hur gick det med dej och där dina fästingar satt gick det bra? Ha en härlig solig fredag!! PS var i din lilla fina stad några timmar i tisdag. Ha de gott!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Kina
8 years ago

Åh stackars dig! Fyfan så vidrigt det är alltså. Vilka vidriga äckliga vedervärdiga kryp. Till mig sa dom när jag ringde 1177 att det fortfarande är väldigt ovanligt med TBE och ovanligt med Borrelia. Jag var faktiskt och kollade mitt fästingbett i knävecket häromdagen. Det började klia och blev rött. En läkare konstaterade att det troligen suttit något kvar i bettet sen jag fick det som kom ut nu. Nu har det röda gått bort nästan helt.

Man ska hålla koll på bettet. Blir det rött med en vit ring runt är det borrelia. Dom jag pratat med som haft borrelia har blivit dåliga bara efter några dagar. Trötta och hängiga. Huvudvärk och yrsel kan man få också. Men det som är bra är att man kan bota det lätt med penicillin. TBE är ju värre. Men det är ovanligt sa min läkare. Typ 200 per år som insjuknar i olika grader.

Håll koll på bettet bara! Hoppas du klarar dig från allt.

Kramar! ❤️

Kina
Kina
Reply to  Niiinis
8 years ago

Tack snälla för svaret! Ja de är vidriga kryp!!

Anne
Anne
8 years ago

Hej, Boleron har varit slut ett tag. 🙁 Om ni får hem den igen, kan du skriva ett inlägg om det? Då beställer jag direkt.

Catharina Holmdahl
Catharina Holmdahl
8 years ago

Hej håller med om ormar otäcka saker men ett tips som verkar funka bra du vet såna snuror man köper till barnen som snurrar runt när det blåser på dom köp såna ica maxi har för ung 40 kr kör ner i backen där ni såg ormen jag har 2 st med en bit emellan då mina hundar fick närkontakt och blev biten (ja bara en av dom tack å lov) sedan dess har jag inte sett några ormar på gården men väl ute efter skogsvägen där jag bor men okej där får dom väll va då bara dom håller sig från min gård…..hatar dom är så otäcka…så bara sprid ut såna vindsnurror så ska du se att ni inte ser ormen mer det vibrerar ju i backen när den snurrar och det gillar dom inte.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Catharina Holmdahl
8 years ago

Tack för tips! Låter ju hur bra som helst! Kram

Nästa inlägg

Frukostmuffins LCHF

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x