ANNONS

Sötpotatischips

/
image

Nu ska ni få tips på ett galet gott och nyttigt snacks. Detta gjorde jag igår och blev sååå nöjd. Detta kommer vara ett stående inslag i fredagsmyset.

Recept:

1 stor sötpotatis
Chilipulver/peppar
Flingsalt

Gör såhär:

UGNEN

Sött ugnen på 120 grader. Tvätta potatisen ordentligt. Låt skalet sitta kvar. Hyvla tunna skivor av potatisen. Lägg på bakplåtpappersklädd ugnsplåt. Strö över chilipulver och flingsalt. In i ugnen i ca 60 minuter. Är dom inte krispiga ännu så har du dom kvar i ugnen. Dom ska få en något beige färg, inte vsra sådär härligt orangea som dom annars är.

MIKRON

Hyvla potatisen, låt skalet sitta på. Lägg bakplåtspapper på en stor tallrik och bred ut chipsen på tallriken. Krydda och ställ in i micron på ca 5 min. Detta är beroende på hur effektiv micro man har. Chipsen ska kännas krispiga, då är de klara.

image
7

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00