Det handlar om Din inställning

Godmorgon!❤️

Precis som överskriften säger handlar mycket i våra liv om inställning. Jag som oroat och grubblat mig igenom den större delen av mitt liv VET hur svårt detta är. Att ändra en hjärna som alltid valt oro och grubblerier som väg är svår att tämja. Swooosch säger det så har hjärnan redan valt en tanke som är invand.  Jag håller på att lära mig att tämja och styra mina tankar. 

Lite exempel:

I morse vaknade jag (efter alldeles för lite sömn pga en hel del bök inatt). Kroppen skrek ”Jag är trött!!” och själen skrek ”Ångest!”. Dessutom var det måndag, vilket INTE tillhör en av mina favoritdagar. MEN, jag jobbar på det! I alla fall, jag hade ju lätt kunnat liksom snöa in mig på tröttheten och ångesten. Helt klart! Börjat oroa mig och grubblat. Men istället kan man välja en annan tanke. Hitta någonting positivt med veckan t ex. Eller tänka på nåt man har att se fram emot. Man kan t.o.m ändra synsätt på att det är måndag. En ny vecka startar med en måndag, ”make it a GOOD one” liksom. Idag försöker jag tänka att det ska hända massa nya roliga saker denna veckan. Jag ska få jobba på Formex med ett klädmärke jag älskar. Milo ska få träffa sina efterlängtade klasskamrater imorgon. Jag fyller år imorgon och mina nära och kära kommer på fika, vi ska sitta i trädgården och bara njuta! 

Ungefär så kan man jobba. Tänka positiva härliga tankar när det gråa ångestframkallande trycker på. En hjärna kan man tänka en tanke i taget. Låt de flesta tankar vara snälla, välmenande och positiva så tror jag att vi alla får mycket härligare liv! ❤️

 

Det var mitt bidrag till måndagspeppning! Alla mår vi bra av att peppa varandra. Har du någon ledsen arbetskamrat som är less och trött för att det är måndag – peppa den! Det gör gott även för dig själv! Jag lovar! 
Här inne kommer du bjudas på recept och skönhetstips! Missa inte det…. Sen ska jag sent omsider presentera vinnaren i Love Forever tävlingen också! Hörs snart igen!

Ha en fin måndag nu! ❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ulrica
8 years ago

Pepp Pepp!
Jag tycker måndagar är ganska sköna, en full vecka ligger framför mig med allt som kan tänkas vara inbokat eller inte :-).
Idag peppar jag mig själv till max då jag inte alls ser fram emot eftermiddagens operation, men jag vet hur många år jag längtat och då vänder jag tanken till att det blir en riktigt bra eftermiddag!

Jag var på en riktigt bra utbildning i ledarskap i Chicago där jag fick ett personligt tips av coachen som jag gärna delar med mig av. Han sa så här när jag berättade att jag ibland slås av negativa tankar: ”Tänk till innan du tänker tanken”. Alltså fick jag träna i att när jag känner och kommer i en situation där en sån orolig eller negativ tanke kan tänkas komma, så ska jag tänka positiva tankar och vända känslan innan jag ens hinner komma till den tråkiga känslan och tanken. Detta har näst intill vänt hela min tillvaro, jag är mycket mer positiv, glad och lyckas mota bort orosmoln och målar inte fan på väggen längre.

Ha en jättemysig måndag i solen!
KRAM <3

Niiinis
Niiinis
Reply to  Ulrica
8 years ago

Låter helt underbart Ulrica, att vända sin tillvaro så är ju helt fantastiskt! ♥ Bra kämpat. Det är lite så jag försöker lära mig att tänka också.

Lycka till idag!

Kram ♥

aa
aa
8 years ago

Gillar följande tänkvärda ord:

Keep your thoughts positive, because your thoughts become your words.

Keep your words positive, because your words become your behaviors.

Keep your behaviors positive, because your behaviors become your habits.

Keep your habits positive, because your habits become your values.

Keep your values positive, because your values become your destiny.

Mahatma Gandhi.

Nästa inlägg

En riktigt härlig ”bara vara” dag!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x