Fetost & Grönsakspytt

Jag kommer att börja med lite recept på mat här på bloggen. Jag äter ju helt annorlunda nu. Det är nu man verkligen måste lägga ned lite energi på vad som ska serveras här hemma då jag äter lågkolhydratskost, koffeinfritt, laktosfritt, sockerfritt (förutom socker från frukt) och självklart glutenfritt. Mycket ”fritt” blir det! 🙂 Jag känner att jag redan tappat i vikt, men då min fokus inte riktigt ligger där just nu utan på att må bra inifrån och ut så har jag inte vägt mig. Dock så vet jag vad jag vägde när jag började ungefär. Så jag tänker att jag väger mig när det gått 1 månad. Bara för att se vad som hänt, OM nåt hänt. för hur det än är så mår nog min kropp bättre utan de 10 kg extra jag har på min kropp. Sen önskar jag självklart av hela mitt hjärta att jag får må bra just inifrån och ut! 

 

Till lunch idag lagade jag något som jag kallade Fetost och grönskakspytt. Ämen HALLELUJA! Så gott och fräscht på nåt sätt. 

RECEPT:

1 gul paprika

1/2 röd paprika

1/2 liten zucchini

ca 100 gr fetaost

1 vitlöksklyfta

Salt

Grovmalen peppar

Gör såhär:

Hacka alla grönsaker i tärningar. Fräs dom i smör. Pressa i en vitlöksklyfta, salta och peppra. Se till att grönsakerna är sådär härligt mjuka. Den sista minuten vänder du i den smulade fetaosten. Lagom till den börjar smälta är det klart. Ät och njut! 🙂

0
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
8 years ago

Jag äter lite som du också, men strikt enbart vad gäller laktos. Har de senaste veckorna strypt rejält vad gäller mjölmat, men kan äta en smörgås, en bulle eller några digestivekex på en dag (alltså bara en av dem). Märker på min ibs-mage att den börjar lugna ner sig….fast förstoppad (ursäkta) som en gammal ko är jag fortfarande *suck*. Nåväl, jag tänkte berätta lite hur jag äter. Jag försöker tänka ”snällt för magen”, ”näringsrikt” och ”gott och enkelt”. En favorit är ugnsbakad fisk, gärna med fullkornsris eller kokt potatis till. Fisken ska tillagas försiktigt så att den just blir genomkokt, men inte torr. Idag t ex åt jag torsk som bakats i ugn med salt, peppar, citronsaft, mycket persilja och några rejäla klickar smör (som man öser fisken med innan man äter). SÅ gott!!! Fullkornsris och en klick laktosfri créme fraiche till, mums! Imorgon blir det en enkel sallad med grönsaker, tonfisk och keso till lunch 🙂

Berit
Berit
8 years ago

Mumsigt och bra att du har fokus på att må bra! 🙂

Anna-Lena i Frankrike
Anna-Lena i Frankrike
8 years ago

Ser gott ut! 🙂
Det är bra att du gör det här för att vara hälsosammare.
Jag tror personligen inte, från ett viktminskningsperspektiv, att man ska utesluta något ur sin diet. Om man inte är allergisk eller intolerant förstås.
Jag har sen i början på året gått ner 14 kg i vikt, det har jag gjort genom att träna mer och äta mindre portioner, jag började med Viktklubb på Aftonbladet men sen fortsatte jag själv när jag hade lärt mig lite hur mycket kalorier saker och ting innehåller, för det är ju det det handlar om egentligen, hur många kalorier man äter och hur mycket energi man gör av med. Hade jag uteslutit något så VET jag att jag inte hade lyckats gå ner dessa kilon.
Men nu när jag har gått ner så ska jag försöka bli lite hälsosammare och minska på sockret och sånt. Men jag tänker aldrig förbjuda mig att äta vissa saker 😉

Kram och lycka till!

Nästa inlägg

Saftig och jättegod SVART VINBÄRSKAKA

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x