Saftig och jättegod SVART VINBÄRSKAKA

Jag lovade er ju receptet på det jag bakade igår. Vi börjar med denna goding. Eftersom jag inte åt den själv fick jag förlita mig på grannarna och på Tony. Tony tycker inte om svarta vinbär men den här kakan tyckte han var vrålgod! Likaså grannen. Men han gillar å andra sidan svarta vinbär. Kakan doftade så fantastiskt gott när jag bakade den igår. Blev såååå sugen faktiskt. Den här svänger du enkelt ihop!

image

image

 

RECEPT ca 8 stora bitar:

150 g smör

3 ägg

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

0,5 dl kokosflingor

1 dl hackad mandel

1 dl mjölk

1 dl svarta vinbär

Garnering:

Florsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform på ca 26cm.

2) Smält smöret.

3) Vispa ägg och socker pösigt.

4) Blanda mjöl, kokosflingor, mandelhacket, och bakpulver.

5) Vänd ner mjölblandningen så att allt blandas väl.

6) Häll i mjölken i det smälta smöret och häll i det i smeten. Vänd ordentligt med slickepott.

7) Häll i smeten i den smorda formen och strö över svarta vinbären, grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Den får gärna vara lite lite kladdig i mitten av kakan. Håll koll med sticka.

8) Ta ut ur ugnen, låt svalna och pudra sedan med florsocker. Servera gärna med vispad grädde.

image

image

image

1
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Susanne
Susanne
8 years ago

Ser jätte gott ut:)
Själv ska jag baka Sverigekaka ikväll:)

Carro
Carro
8 years ago

Ser jättegod ut! Men hur många ägg ska det vara, hittar inte det i receptet?

Nästa inlägg

Nyheter på SKÖNHETSHIMLEN

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x