Snabba saftiga luftiga tekakor

Godmorgon Söndag! 

Här är det tidig morgon för min del, men har betat av massa TV-program på play. Bästa starten på en söndag, ligga kvar i sängen och kolla TV man missat under veckan.

Jag tänkte kicka igång denna söndag med att bjuda dig på mitt bästa tekake-recept. Alltså dessa är så goda och saftiga och perfekta till söndagsfrukosten framför TV:n. En god smakrik ost, en härlig marmelad så är du hemma. MUMS!

 recept_tekakor_saftiga
tekakor_recept
RECEPT på 14 TEKAKOR:

100 gram smör
5 dl mjölk

1 pkt jäst

3 msk sirap

1 tsk salt

Ca : 9-10 dl mjöl (glutenfri mjölmix för glutenfritt)
Gör såhär:

Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken. Det ska vara 37 grader och brukar inte behöva mycket uppvärmning för att nå det. Smula jästen i en degbunke/köksmaskin. Häll degspadet över jästen och rör om tills den löses upp. Ha sedan i mjölet i omgångar till degen är smidig. Den får gärna vara kladdig utan att den fastnar överallt, mer lös än fast säger jag. Jag gör min deg i min Hercules och brukar stjälpa upp degen på mjölat bakbord som sista grej. Där knådar jag den sedan smidig och inte fullt så ”kladdig”. Lägg tillbaka i bunken för jäsning i ca 30 min, kortare tid är också ok. Detta är ett snabbt recept på tekakor vilket är bra när man är hungrig på morgonen. Dela upp degen i 14 delar och forma bollar som du sedan plattar till på bakplåtspappersklädd plåt. Nagga. Jäs i ytterligare 10 min. Platta till ytterligare innan du slänger in dom i ugnen. Gräddas i 230 grader i ca 6-8 minuter. Klart! Ät och njut med smör, ost och marmelad.

2
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mickis
8 years ago

Gud va gott! Ska absolut testas!! =)

Petra
Petra
8 years ago

Så goda de är! Jag bakade dina tekakor flera ggr/veckan då jag var höggravid med 3an för 1.5 år sedan och det var det var även min uppladdning precis innan vi åkte till förlossningen! Det är nog dags att baka dem igen och nu kan även dottern njuta av dem ju!!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Petra
8 years ago

Hihi! Vad kul och höra! Jajjemen! Sätt igång, kanske känner hon igen smaken från magen. 🙂 ♥

AnsoAnna
AnsoAnna
8 years ago

Tack för receptet! Jag ääääälskar tekakor!

Nästa inlägg

Frösunda Brygga

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x