Vår stackars katt!

IMG_0258

IMG_0259Vår lille Toxy!

Ja godmorgon! Nu har jag varit och lämnat honom hos veterinären igen. Jag orkar inte…. Allt har bara gått emot oss kan jag säga. För att dra storyn för er så började ju allt med att han blev opererad gång 1, slet av sig dränaget….vilket gjorde att vi fick göra om hela konkarongen. Den gången fick han dock ingen medicin utskriven och jag började dra öronen åt mig lite. Varför inte samma mediciner som vid den förra operationen? När han sen repade sig hemma här typ 4 dagar efter operationen hade han försökt fått av sig den andra kragen (badringskragen) och hade lyckats slita av sig två klor i och  med det. Blod och putsa tass blev det då också. Dessutom såg jag att hans böld började komma tillbaka FAST han hade dränaget i. Så när Tony åkte ned med honom för att dra av dränaget nämnde han att det började komma tillbaka en böld. Veterinären försökte suga ur nåt ur bölden men inget kom. Därmen blev vi hemskickade med katten med orden att vi skulle ta av tratten om ett par dagar. Inget annat!

Dagen efter sa min magkänsla att nu måste jag få hjälp av en annan veterinär. Hur kan vi bara bli hemskickade när katten har en synlig böld? Jag fattar inte! Ringde en annan veterinär i fredags och bokade tid tills idag. Idag är bölden på Toxy som en halv golfboll, alldeles varm och helt klart en BÖLD. Så i morse hade jag då tid till den andra veterinären. Jag frågade nyfiket hur det kunde bli såhär? Att han faktiskt fått den tillbaka 3 ggr. Gång ett var inga konstigheter då dränaget rycktes bort. Men gång 2 skulle katten fått gått på antibiotika och metacam (avsvällande och inflammationshämmande). Det ger man när en böld återkommer. Fick vi det utskrivet? Nope! Dessutom så hittade veterinären idag ett blåsljud på Toxys hjärta. 🙁 Det innebär att det kan vara farligt för honom att vara i narkos. Operationen idag är ingen narkos utan tung sömn typ. Jag fick alltså ta ställning till om han skulle få genomföra operationen idag eller om jag hellre åkte till ett djursjukhus där beredskapen är en helt annan. Var det någon som kollade om han hade blåsljud hos den förra veterinären? Nope! Nu kom veterinären och jag överens om att Toxy är säker med den metoden de skulle ”söva” honom idag så ingen fara på torpet. Men däremot har vi nu fått en remiss för att kolla upp hans blåsljud. Jag är jättebesviken på den förra veterinären och kommer aldrig mer att gå dit. Nu har vår katt fått lida en massa, förmodligen i onödan då detta inte skötts ordentligt. Så besviken är jag! Å så synd om vår katt är det.

Nu hoppas jag och ber till högre makter att vår lilla kisse ska få må bra igen! Detta har pågått nu i snart en månad och jag lider såå av att se honom såhär. Han får inte vara ute. En jobbig tratt i vägen. Inte få göra sig själv ren så han hårar som en hårboll hela han. Jag försöker borsta honom varje dag så jag hjäper honom på traven men det är ju inte samma sak. Halv 12 hämtar jag hem honom igen.

Snälla ni…. håll tummarna för att allt går bra och att vi snart har en katt som mår bra igen! ♥

 

10
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
8 years ago

Håller tummarna! Stackars katt & ni <3

Monica
Monica
8 years ago

Jag förstår vilket helvete du går igenom nu. Håller tassat tummar o tår att allt kommer gå bra. Och att lilla pälsklingen snart är på tass igen. Kram <3

Snigeln
Snigeln
8 years ago

Håller tummarna!
Stackars lilla misse:(

Ulrica
8 years ago

Skrutten då :(.. håller tummarna hårt!!
Kram <3

Helena
8 years ago

Hoppas du anmäler veterinären, usch så ska det verkligen inte gå till! Håller alla tår och tummar jag kan, älskade stackars katt!

Mia
Mia
8 years ago

Men lilla kisen… Hoppas allt gått bra idag! Det är verkligen hemskt när det inte går rätt till, man är ju helt maktlös o litar fullt på att dom alltid gör sitt bästa.

Kram

Anna
Anna
8 years ago

Krya på sig fina kissen – hemskt när de mår dåligt o skittrist med en veterinär som inte gör bra ifrån sig, man litar ju på dem, att de gör sitt bästa o är i klar beroendeställning. Tur för din misse att du vågar lita på dina instinkter. Min egen pälskling har precis återhämtat sig efter en påkörning i somras som resulterade i tre veckors innetid så jag förstår vad du går igenom. Dock var vi välsignade med en underbar o engagerad veterinär.
Kram till er båda!

Nästa inlägg

Utflyktssöndag

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x