Till minne av Jonas

Godmorgon! 

Jag är självklart både väldigt upprymd och nervös inför mina två flygresor på tre dagar men tänkte faktiskt inte börja dagen med att prata om det. Den här dagen vill jag börja med att berätta om Jonas, Madde och Linus. Jag har kommit överens med familjen om att det är ok att skriva detta inlägg. Jag ville hjälpa och nu vädjar jag om er hjälp! Jag når ut till många och det minsta jag kan göra är att försöka hjälpa genom min blogg och min kanal ut till många människor.

jonas

Här har ni Jonas och Linus. Här var Jonas fortfarande frisk vad han visste. Med sin fina son i famnen planerade man framtid och att få se sin lilla pojk växa upp och skaffa egna barn. Det blev inte så. Jonas fick långvariga problem med magen, svimmade av, man trodde att han drabbats av magsår då hans järnärden var så låga. Det visade sig inte vara magsår, det var cancer! Den där hemska sjukdomen som skövlar liv. Som skövlar familjepappor som bara vill leva och lära sin pojke spela fotboll. Som skövlar söner och döttrar,mammor och pappor, mor och farföräldrar, syskon…. Jonas har kämpat en period med sin cancer. Den satt illa, den satt nära stora kroppspulsådern så den gick inte att avlägsna. När jag träffade Jonas för sista gången berättade han att han inte hade kunnat svälja på flera veckor. Han blev ”matad” med dropp flera ggr per dag. Cancern störde sväljmekanismen vilket gjorde att han inte kunde äta. Det bara kom upp igen. Ändå stod han och log, berättade om hur han kämpade och hade hoppet kvar. Han berättade dock att han hade lite jobbiga tankar och oro. Jag lyssnade och försökte förstå. Hela min själ sved och förfasades av vad han just genomgick. Tänk om det fanns något man kunde göra? Han skulle hem och kolla fotbollen så han var lite stressad. Ett snabbt hejdå på Coop blev vårt sista hejdå. Den 31:a augusti närmare kl 04 på natten somnade Jonas in med sina nära och kära vid sin sida. Allting hade gått fint och lugnt till. Ända in i det sista var Jonas så otroligt stark och så otroligt beskyddande över både Madde och sin son Linus. Ända in i det sista ville han skyddda dom ifrån allt ont. ”Han var så stark och hade ett så fantastiskt starkt psyke” berättade Erik när vi pratade häromdagen. Erik var en av dom som fanns vid hans sida när han tog sitt sista andetag. Han har bara fina minnen ifrån den stunden.

Häromdagen åkte jag på en väg utanför ett hus där Jonas en gång i tiden bodde. Jag kunde nästan se honom gå upp för den där backen med en snus inne på väg upp och ta en kaffe med nån kompis. Han var AIK:are ända in i själen så det var mycket snack om fotboll. Han var en otroligt social kille som alltid stannade till för att snacka lite. Alla visste nog mer eller mindre vem Jonas var.  Alltid så glad och alltid så trevlig. Han kommer att vara en oerhört saknad person här i vår lilla småstad.

madelene

Idag är Madde ensam med Linus. Hon har varit så rädd för vad som ska hända med framtiden. Att bli ensamstående med ett litet barn när man kanske planerat fler barn och framtid med den man älskar måste vara något av det hemskaste. När ingenting blev som det var tänkt och planerat, när alla drömmar krossas och kvar står man ensam och vilsen och vet varken ut eller in. Mitt i allt ska man avsluta abonnemang, man ska säga upp saker, man ska snabbt hitta ett billigare boende för plötsligt har man inte råd att bo där man en gång bodde även om man skulle vilja. Man ska planera en begravning. Man ska vara stark för sin lilla son. Man ska orka jobba så pengarna kommer in. Man ska orka planera ett nytt boende med allt vad det innebär. Finns det möbler som passar? Har jag råd att köpa något nytt?

Vi är några vänner, allra helst Erik som var Jonas bästa vän, som nu vill hjälpa! Vi vill hjälpa Madde och Linus att få en bra start på deras ”nya” liv där Jonas inte längre finns med. Så nu vädjar jag till dig som läser här hos mig att kanske försöka hjälpa oss med detta. Vi behöver pengar, pengar som ska hjälpa Madde och Linus till en bra start. Där hon kan få känna trygghet, få sörja och bara få försöka vara stark för Linus och inte tänka på hur dom ska klara sig! 🙁

Ett konto är startat i Linus namn. Kontot är startat i SEB och kontonumret är: 5297-3313880. Alla bidrag, små som stora är välkomna. Jag vädjar också er om att dela mitt inlägg så att fler får läsa och kaske kan hjälpa på något sätt.

Tack på förhand! ♥

0
Subscribe
Notify of
guest

15 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annika
Annika
8 years ago

Så fort lönen kommer in lämnar jag ett litet bidrag. ❤❤❤

Anna
Anna
8 years ago

Självklart sätter jag in en slant när lönen kommer, men en liten undran bara, fanns inga försäkringar öht? Även den enklaste försäkring via fack el likn brukar ju betala ut en del som antagligen skulle vara till hjälp.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anna
8 years ago

Hej! Säkert någon. Men sådant tillfaller oftast barnet och något man kan plocka ut som 18 åring. Har inte frågat om försäkringar nu i hennes svåra stund utan vill bara hjälpa nu. På direkten! Hon har säkerligen koll på detta själv.

Kram

Michaela
Michaela
8 years ago

Går det att swisha?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Michaela
8 years ago

Inte i dagsläget.

Camilla Nyman
Camilla Nyman
8 years ago

Hej, vad fint att du försöker hjälpa till o jag hoppas många sätter in en liten peng. Som pensions- och försäkringsrådgivare kan hjälpa henne att få koll på vad som kommer att betalas ut nu. För det kommer att bli en del pengar från vårt allmänna system samt från ev försäkringar via Jonas arbetsgivare. Så vill hon ha information hjälper jag gärna till. Hälsn Camilla (som naturligtvis sätter in en peng).

Göteborgsmamman
8 years ago

Hej fina du!
Kika gärna in på min blogg för att se allt som händer en 25-årig gravid mamma 🙂
Ha en härlig dag!
Kram

Ulli
Ulli
Reply to  Göteborgsmamman
8 years ago

Men va …

Annika K
Annika K
Reply to  Göteborgsmamman
8 years ago

Ehhh… O det tycker du passar att tjata om just nu?

Kim - Nybliven fru
8 years ago

Inte ett öga torrt.. ❤️

karin
karin
8 years ago

Otroligt sorgligt. All lycka till dem. Pojken kommer om jag inte missuppfattat det eller om det inte finns kvar,få barnpension utbetald varje månad och detta fram till sin 18 årsdag. Omyndigabarn till avlidna föräldrar har fått det förr.

Åsa
Åsa
8 years ago

Har själv förlorat min far i cancer för några år sedan och är själv i slutet av min behandling för bröstcancer, som jag kommer bli frisk från… Sätter in ett litet bidrag när lönerna kommer❤❤

Annika K
Annika K
8 years ago

Barn får väl barnpension?

Kraaaam!

Anette Uusitalo
Anette Uusitalo
8 years ago

Att bidra är frivilligt, och för mig var det självklart.
Till minne av Jonas <3

Till Madde och Linus framtid <3

Isabel
Isabel
8 years ago

All lycka och kärlek till Madde och Linus. Jag har satt in ett bidrag.
Kram!!

Nästa inlägg

Inredning, kläder, kattgos och torsdag

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x